Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Berliini: Mikä ihmeen mestarisarja?


Recommended Posts

Olen suomentanut opiskelijaporukassa Berliinin maran infosivuja, emmekä pääse selvyyteen eräästä kohdasta. Sivuilla esitetään maratonsarjat (yleinen, synt. 1978-87; seniorit, s. -1977; nuoret s. 1988-89) ja niiden jälkeen erillisen otsikon alla:

"Sonderwertung: Masterwertung (W35 & M40) in der Ergebnisliste (nur Läufer/innen)".

Englanninkielinen versio ilmoittaa:

"Separate listing: for Masters (W35 & M40) in the list of results (only for runners)."

Kyseessä on siis "mestarien" erillinen tuloslistaus. Onko kyseessä jonkin tahon laatima erillinen ranking, joka käydään BM:n puitteissa ja siksi ilmoitetaan ihka oman otsikon alla? (Jos näin, onko käytössä puhekielistä tai virallista suomalaista ilmaisua?) Vai puhutaanko tekstissä pelkästään sarjoista N35 ja M40, jotka listataan tuloksissa erilleen? Entä kenellä on osallistumisoikeus vaikkapa tuohon W35-sarjaan: tasan kolmivitosilla, 35+ -naisilla vai kellä?

Muutenkin kyllä ihmetyttävät nuo sarjajaot. Jo kolmikymppisenä on ilmoittauduttava seniorisarjaan... Siinä roikutaankin sitten kynsin (teko)hampain loppuun saakka, sillä enempää sarjoja ei ole.

Lähde: http://www.scc-events.com/events/berlin_marathon/2007/informationen.php

Link to comment
Share on other sites

Juu, kaikissa sivistysvaltioissa Suomea lukuunottamatta veteraaniurheilijat on Mastereita - täälle me ollaan vaan huru-ukkoja tms... :garf4:

Pää pystyyn! Suomalaisethan on tunnetusti kateellisia ja käppäukko-nimittelyllä yritetään vain nujertaa henkisesti. Veteraaniurheilijoiden fysiikkahan on tunnetusti niin rautainen, ettei sille mahda mitään!

Link to comment
Share on other sites

Juu, kaikissa sivistysvaltioissa Suomea lukuunottamatta veteraaniurheilijat on Mastereita - täälle me ollaan vaan huru-ukkoja tms... :garf4:

Tämähän on aivan normaalia suomen kieltä. Yleensä muissa (ainakin englanti:) kielissä on aina hienot nimet asioille ja suomessa näiden vastineena on hyvin tylsiä/ei myyvä, mutta todellisuutta osoittava nimi.

Tästä hyvänä esimerkkinä mestari/seniori sarja.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy