Jump to content
Juoksufoorumi.fiNapapiiri-Jukola 2021


Recommended Posts

Seuraava Jukola on Napapiiri-Jukola 2021 Rovaniemellä. Se järjestetään 19. - 20.6.2021.👍 Kilpailukeskus on Mäntyvaaran raviradalla eli siellä on kunnon katsomot.

 

Paikka on sen verran pohjoisessa, että luvassa on yötöntä yösuunnistusta.

 

Alun perin Rovaniemellä piti suunnistaa jo 2020, mutta koronaepidemian takia tapahtumaa siirrettiin vuodella. Nyt ehtii reenaamaan! 😁

 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
20 tuntia sitten, NORDMAN kirjoitti:

Saapas nähdä perutaanko myös 2021 Jukolan Viesti. 

Tai koetetaanko järjestää merkittävästi muutetulla konseptillla.

No ei korona ainakaan katoamassa ole. Ensi talvena epidemia pyyhkäisee leveästi ja pitkään Suomenkin yli niin kuin aina ennenkin - talvisinhan hengitystieinfektiot aina kukoistavat. Mahdollisesti kesäkuussa 2021 on pitkän koronatalven jäljiltä enemmän koronaa kuin vuotta aikaisemmin. Aina kesäksi rauhoittuu.

 

Jospa kesäkuuhun 2021 mennessä olisi totuttu elämään pandemia-aikaa ja aika moni on siihen mennessä jo hoitanut koronan sairastamisen pois rästilistalta.

Link to post
Share on other sites
On 30.9.2020 at 15.48, JH1 kirjoitti:

Jospa kesäkuuhun 2021 mennessä olisi totuttu elämään pandemia-aikaa ja aika moni on siihen mennessä jo hoitanut koronan sairastamisen pois rästilistalta.

Toivottavasti normaali-Jukola voitaisiin viedä lävitse, mutta...

 

...se vaatisi joukkueilta riittävää immuniteettia. Nyt reilun puolen vuoden aikana on Suomessa todettu Koronan osalta positiivisiksi 0,2% kansalaisista*. Keskimääräisiä suunnistuksen harrastajia ei suurella todennäköisyydellä rokotettane ensi kesään mennessä. Valtaosa perinteiseen Jukolaan liittyvistä toiminnoista on vaikeaa ellei mahdotonta suorittaa ilman massiivisia määriä ihmisten lähikontakteja. Napapiiriläisilä on aikaa pohtia vaihtoehtoja, joista useimmat näyttävät hankalilta. Jukola on suunnistusfestari johon saapuu parikymmentätuhatta ihmistä telttamajoituksiin oheistoimintoineen tiiviisti.

 

*(Hitaasti kasvaa prosenttiosuus, vaikka nyt on Suomessakin rajoituksien osalta kaikessa hiljaisuudessa valittu paljon parjattu "Kevään Ruotsin malli", jossa yhteiskuntaa pyritään pitämään auki ja lisäksi mennään "Talous edellä", jota myöskään ei sanota ääneen).

Link to post
Share on other sites

Immuniteetti ei seuraa positiivisesta koronatestituloksesta vaan siitä että on sairastanut taudin oireellisena tai oireetta. Positiivisten testituloksien määrä ei siis edusta immuunien määrää.

 

Vasta-ainetestikään ei kerro totuutta sairastamisesta, koska lievissä ja oireettomissa tapauksissa vasta-ainetta ei muodostu ja lopuiltakin se katoaa ajan kanssa. Jos immuunipuolustus on jo ennestään hyvässä kunnossa, koronasta ei tule oireita eikä elimistön tarvitse muodostaa koronavasta-ainetta.

 

Ehkä varmin tapa selvittää sairastaneiden määrä olisi tutkia koronan aiheuttamia T-soluja. Toukokuussa 2020 noin 30 prosentilla ruotsalaisista verenluovuttajista oli koronaspesifisiä T-soluja. Se on yleinen niillä, jotka oleskelevat samoissa tiloissa koronaa sairastavien kanssa, esim. perheenjäsenillä. Ruotissahan korona oli pölissyt jo keväällä melkoisen hyvin. 😁

 

Mutta Suomessa näitä ei tutkita ja ennenkin Jukola on saatu järjestettyä penkomatta ihmisten verinäytteitä.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy