Jump to content
Juoksufoorumi.fiRecommended Posts

Lähikauppaan on viime aikoina oikeastaan vyörynyt uusia kahvisorttimenttejä, varsinkin isoilta kahvitaloilta ja koska hyvä aamukahvi on yksi tärkeä asia elämässä, ajattelin kirjoitella muutamasta testaamastani kahvista.

 

Toivottavasti tähän tulee myös paljon vinkkejä kahvin ystäviltä, kahvilajeista ja kahvin keittoon liittyvästä rituaalista.

 

Itse keittelen aamukahvit ihan perinteisellä, 20 vuotta täyttäneellä Moccamasterilla ja satunnaisesti keittelen perinteisellä mutteripannulla. Toistaiseksi paras aamukahvi on omaan makuuni ollut Wilson -kahvi, numero 3. Sitä voin suositella. Kahvi on samettista ja pehmeää. Näin mainoksen Juoksija-lehdessä ja piti testata. 😄

 

Satunnaisesti olen aamukahvini keittänyt Pauligin New York -kahvista ja sekin on ollut ihan hyvää. Hedelmäistä ja pirteää.

 

Tänä aamuna testissä (paljon kehuttu) Pauligin uutuus Guatemala, mutta hintaansa (6 €) ja hypetykseen nähden aika lailla tavanomainen, ehkä vähän vaisu.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pientä vatsalihasliikettä pitää tehdä kupin lähestyessä huulia.

Röörithän keittimessä kuljettavat mielellään mahdollisimman puhdasta vettä jonka epäpuhtaudet on lähinnä suoloja kuten kalkkia. Ne voi puhdistaa hapoilla ja vastaavasti suodattimen ja pannun kahvirasv

Lähikauppaan on viime aikoina oikeastaan vyörynyt uusia kahvisorttimenttejä, varsinkin isoilta kahvitaloilta ja koska hyvä aamukahvi on yksi tärkeä asia elämässä, ajattelin kirjoitella muutamasta test

Posted Images

Perusongelmana itselläni on Philipsin ikivanha kahvinkeitin, josta ei saa osia irti puhdistusta varten. Joten oikeastaan on ihan sama, mitä sinne laittaa. Mutta hinta/laatu on aika hyvä S-ryhmän heavymerkin eli Rainbown tummassa paahdossa. Taisi joskus pärjätä ihan hyvin jossain kahvitestissä kaikkien kalliiden kahvien seassa.

 

Poikani on kahvihifistelijä ja jaksaa aina nurista äitinsä luona saamastaan kahvista. Kas kummaa, vanhalla Philipsillä keittämäni kahvi oli kuitenkin "ihan hyvää". Eksäni on tosin legendaarinen siinä, että hermokerros on yleensä vedettävä. Sitten hän toteaa, että kahvista tuli liian vahvaa ja lisää vettä. Eli säätää liikaa. Mieluummin kuitenkin vähän liian vahvaa kuin liian laihaa.

 

Ja kyllähän silloin aikoinaan intin petrooli-kahvikin maistui hyvälle, kun ei ollut muuta tarjolla...

Link to post
Share on other sites
7 minuuttia sitten, taski63 kirjoitti:

Muutama vuosi sitten S-Marketin tumma kahvi oli paahtoasteeltaan 5, eli "täydet". Tykkäsin kovasti, kyllä harmitti kun se katosi hyllystä - tai oikeastaan vaihtui kolmosen paahtoon (oli varmaan liian tumma asiakasenemmistölle). 

 

Katosiko se tuote kokonaan? Oma lähikauppa on S-market ja ainakin palautteet tuntuvan menevän hyvin eteenpäin eli jos jotain tuotetta toivoo hyllyyn, niin nopeaan sitä ilmestyy.

Link to post
Share on other sites

Kahvihan on tuoretuore. Eli karkeat nyrkkisäännöt. Papu on hyvä 15kk poiminnasta, 15pvä paahtamisesta ja 15min jauhamisesta. Kaikki noi kaupan vakuumiin pakatut ja valmiiksi jauhetut kahvit on jo siis auttamattomasti pilalla tai viimeistään sen avaamisen ja ensimmäisen päivän jälkeen. 

 

Jos nyt tuoretta kahvia ei ole saatavilla on toiseksi parasta mitä voi tehdä on panostaa kahvimyllyyn. Jos pääasiassa nauttii kahvinsa suodatinkahvina niin Wilfalta saa noin satasella vallan toimivaa peliä sitä touhua varten. Tämän jälkeen voi ostaa papukahvia jossa on tarjolla yleensä hieman tuoreempaa tavaraa tai ainakin enemmän vaihtoehtoja jos tilaa esimerkiksi kahvinsa jostain. 

 

Käteävä tapa tutustua erilaisiin kahveihin paahto tai lajike on kokeilla jotain Slurpin kaltaista Coffee as a service eli perin viikon välein tippuu paketti erilaista kahvia luukusta sisään tilausta. Tällöin pääsee helposti kokeilemaan ja toteamaan onko se maku siellä vaaleassa vai tummassa paahdossa. 

 

Sitten kun nämä asiat on kunnossa voidaan siirtyä välinekeskusteluun.

 

Itse olen todennut, että elämä on liian lyhyt huonon kahvin nauttimiseen ja roudaan töihinkin omat pavut joista käsimyllyllä jauhan kuppini pari kertaa päivässä. 

Link to post
Share on other sites

Aika nirso ja hifistelijä musta on tullut kahvin suhteen. Himassa on espressokeitin, mutta ei kahvimyllyä, joka on seuraavana ostoslistalla.

Käydään ostamassa ja samalla jauhattamassa pavut lähikahvilassa, josta saa erinomaisen capuccinon, ja jossa teen muutenkin duunia paljon.

 

Tällä hetkellä meillä on Square Milen Los Girasoles (Costa Rica) kahvia. Onhan tää aika kallista ja helvetinmoista hifistelyä, mutta hyvän maun takia kannattaa. R-kioskin kuraa en enää suostu juomaan.

Link to post
Share on other sites

@varolevy, itse olen todennut loppuelämän liian lyhyeksi, että jaksaisin kahvista ottaa stressiä. Oletko sinä poikani salaa liittynyt Jfoorumille?

 

Tärkein asia kahvissa aamulla on, että siitä saa kofeiinia mukavassa muodossa ja voi samalla syödä aamupalaksi Reissaria. Teksti-tv:n selailu vastaa sitten Hesarin lukemista. Iltapäivällä tärkein pointti onkin enää kofeiini. Tyypillisesti on saatava 4 mukillista/vrk, sitten on hyvä olla...

 

ja

 

Link to post
Share on other sites

Yksi missä tulee pistettyä merkille kahvin laatu on hotelliaamiainen. Mielenkiintoisin taisi olla -81 Nuorisopalatsi Leningradissa, en tiedä vieläkään oliko se kahvia vai vahvaa teetä - mausta sitä ei voinut päätellä. Itä-Euroopan puolella ei yleensä ole maku päätä huimannut... 

 

Ehdottomasti paras hotellikahvi puolestaan on tähän mennessä ollut Novotelissa Brysselin keskustassa, sitä muistelee vieläkin melkein vesissä silmin.

Link to post
Share on other sites

kieltämättä kahvia menee ..ehkä 1/2- litra päivässä..tumma paahto iskee meikäläiseen... ja italian kahveja ostellu tuolta 2005 vuodesta...täytyy sanoo kun joskus kävin Roomassa oli tosi hyvää kahvia - ja halpaa...suomessa ei osata ikävä kyllä tehdä cafe lattea- caputsinoo..ja muita kahveja. muutamia mestoja lukuun otta matta...noki pannulla saa hyvä kahvit.. joko sähkö liesi , tai tulella ..ja mielellään ulkona...mul oli joskus kaasu liesi, nyt ei oo .

Link to post
Share on other sites

Kahvipapumylly löytyy myös kotoani ja jossain vaiheessa ostelin erikoiskahvilaatuja papuina ja jauhoin vain tarpeeseen, mutta en oikein päässyt makuun, tai varmaan minun makuni ei ole riittävän sofistikoitunut moiselle. Minusta jos kilohinta on 5-10 kertainen markettikahviin verrattuna, niin pitäisi myös maku olla.

 

Itse asiassa juttelin yhden baristan kanssa tässä juuri hyvästä kahvista ja esim. hän paljasti, että laittaa usein 1/3 espressolaatua suodatinjauhatuksen joukkoon, jotta saa mieleistään kahvia, toki pavuista jauhaen, mutta kuitenkin. Tätä pitkin testata, kun sain joululahjaksi useampaa sorttimenttia niitä erikoiskahvipapuja. Niistäkin tuli ihan hyviä.

 

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy