Jump to content
Juoksufoorumi.fi

5 km:n harjoitteluohjelma?


muslima
 Share

Recommended Posts

Riippuu mikä on meininki.. Jos kiinnostaa pystyä juoksemaan "5 km tauotta", niinkuin tuossa Asicsin ohjelmassa mainitaan, niin mikä hyvänsä jumppalehden ohjelma varmaan kelpaa. Jos taas kiinnostaa 5k noin niinkuin lajina, kannattaa aloittaa kunnon rakentaminen perusteellisesti, ihan niinkuin mille hyvänsä kestävyysmatkalle. Lainaa Kari Sinkkosen kirja kirjastosta, siitä se lähtee.

Link to comment
Share on other sites

Kari Sinkkosen kirjat on hyviä, myös kuntoilijalle! Ohjelmia niistä löytyy vähän joka matkalle. Itse ostin Kirjatorilta Jyväskylästä viime kesänä. Maksoi muistaakseni 5 "juuroa"...

Nimenomaan kuntoilijat hyötyy valmennuskirjallisuudesta,vaikka ne aktiiveille kilpailijoille onkin suunnattu.Vanhin minulta löytyvä kirja on Kalervo Af Ursinin Valmentajan käsikirja vuodelta 1974,suosittelen,siinä on muidenkin urheilulajien harjoittelusta tietoa.Eikä perusasiat juurikaan ole muuttuneet ajan saatossa,pientä hienosäätöä tullut,millä ei merkitystä normaali kuntoilijalle.Aikoinaan Ursinin kirjassa hätkäytti toteamus,että peruskuntoon perustuu kaikki urheilulajit.Joten tahkotaan vain sitä pk:ta,tekniikkaa unohtamatta.

Link to comment
Share on other sites

On tullut luettua noita erilaisia kuntoilukirjoja sen verran, että kun menen paikalliseen kirjastoon, osaavat jo antaa mulle käteen uutuudet ko. asiasta. Ilmeisesti muistavat, että tämä on kahlannut valikoiman läpi. Meillä on pieni paikkakunta ja pieni kirjasto, palvelu on sen mukaista, PARASTA MITÄ SAA!!

Tuossa olen kanssasi samaa mieltä, että kuntoilijalle löytyy hyötyä, vaikka monet näistä opuksista on urheilijoille alunperin tehtyjä.

Tämä Ursin oli uusi tuttavuus, kiitos vinkistä!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy