Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Tracey

Hyönteiset ravintona

Recommended Posts

Siirryin ensin punaisesta lihasta kalaan ja kanaan ja sitten hyönteisiin. Toistaiseksi saan ne alas vain jauhona, mutta laskennallisesti hyönteisten syöminen ravintona tulee paljon edullisemmaksi kuin vastaava määrä lihaa. 

 

Proteiinin lähteenä nämä ovat verrattomia ja nälkä lähtee t- lusikallisesta jauhoa aamulla muun aamupalan kanssa. 

 

Harrastaako kukaan muu ötököiden syömistä? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 tuntia sitten, Tracey kirjoitti:

laskennallisesti hyönteisten syöminen ravintona tulee paljon edullisemmaksi kuin vastaava määrä lihaa.

Tarkoitatko että hyönteisten kasvatus olisi teoriassa halvempaa kuin esim sian kasvatus?

Taitaa vaan käytännössä Suomessakin hyönteiset olla sikakallista ravintoa.

Itse en usko että minulla olisi mitään ongelmia syödä niitä jos niitä vain jostakin järkevästi saisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tunti sitten, MMM kirjoitti:

Tarkoitatko että hyönteisten kasvatus olisi teoriassa halvempaa kuin esim sian kasvatus?

Taitaa vaan käytännössä Suomessakin hyönteiset olla sikakallista ravintoa.

Itse en usko että minulla olisi mitään ongelmia syödä niitä jos niitä vain jostakin järkevästi saisi.

 

Kallista on koska kyseessä on kuriositeetti.

 

Sirkka muuntaa kaiken syömänsä melkein 1:1 suhteessa proteiiniksi, eli sikäli todella hyvä hyötysuhde. Sialla on 1:3, naudalla taisi olla 1:6. 

 

En tiedä mitkä on aminohappo pitoisuudet, mutta olettaisin että puhutaan normaalista eläinperäisestä, eli kutakuinkin niin hyvä laatuista proteiinia kuin olla ja voi. Mutta se että teelusikallinen vie nälän pois on enemmänkin henkimaailman juttuja kuin muuta, kenties inhon tunnetta? Teelusikallinen hera-proteiinia sisältää noin 1-2 grammaa proteiinia, sirkassa pitoisuudet ei ole varmaankaan yhtä korkeita (täysin puhdas proteiini vs jauhettu hyönteinen).

 

Olen syönyt patukkana, kuivattuna kokonaisena (erilaisia mausteita) ja ei iske. Ennemmin vaikka suoraa kasviksena jos hyvää hyötysuhdetta pitää tavoitella.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin joskus oli S-kaupoissa Sirkkis nimistä tuotetta, ja siinäkin sirkkaa oli naurettavat 4% ja hinta kova. Jäi ostamatta kun ei jaksanut tukea tuollaista pelleilyä. Olisivat sitten laittaneet vaikka 25% sirkkaa niin olisin testannut.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika kallista taitaa vielä olla. Periaatteessa tosiaan tehokas tapa tuottaa proteiinia, toivottavasti saadaan hinta vastaamaan noita laskennallisia hyötyjä.

 

Maistoin viime vuoden lopulla sirkka-pähkinä-chiliseosta, ihan hyvää naposteltavaa jossa maistuivat chili ja pähkinät. Joskus ostin myös sirkkalakua, mutta sitä sirkkaa oli siinä aika nimellisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://herkkuhyonteiset.fi/ Tuolta olen omani tilannut ja ottanut näistä hyönteisistä ruokana tarkemminkin selvää,. 
100g sirkkaa on proteiinia 55g. 

Näiden käyttö elintarvikkeena on niin uusi juttu, että ne pitää testata tautien yms varalta todlela todella monta kertaa/ vuosi ja labrat on todella kalliita elintarvikealalla. Koska uusi juttu, hintaa tulee jotta kate pysyy kunnossa jotta toiminta voi jatkua. Yleensäkin suomessa kaikenlainen elintarvikealan yrittäminen on todella tiukkaa, kallista ja äärimmäisen bryokratiasirkuksen takana. 

Niin ravinne. kuin ympäristönäkökulmasta vaihtaa sirkkoihin, etenkin jos ovat kotimaisia. Muutama toimija ajalla markkinoi vähän epämääräisin tiedoin thaimaalalsia sirkkoja, joita en kyllä suostuisi syömään, jos varmasti puhtaita kotimaisen pienyrittäjänkin vastaavaa on saatavana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minuuttia sitten, Tracey kirjoitti:

https://herkkuhyonteiset.fi/ Tuolta olen omani tilannut ja ottanut näistä hyönteisistä ruokana tarkemminkin selvää,. 
100g sirkkaa on proteiinia 55g. 

 

Laskin äkkiseltään, että n. 100g proteiinia maksaa sirkkoina 68e, mutta broilerinfileenä 4,25e. Tietysti kokonainen elukka kuten sirkka on paljon ravinteikkaampi kuin eristetty ruhonosa. Kananmuna lienee kustannustehokkain kaikella tapaa.

 

Sinänsä kyllä maistuisi, tuli nälkä ajatellessa rapeita paahdettuja sirkkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä, koska tämä ala on lapsenkengissään suomessa. Mutta tukemalla toimintaa levitätte sanaa, autatte ympäristöä ja itseänne. Muutos, kuten aikoinaan kasvisruoankaan kanssa ei tapahtunut sivua kirjasta kääntämällä. 
Askel se on se ensimmäinenkin, se vaatii vain sen ottamisen. 

2 tuntia sitten, puujalka kirjoitti:

 

Laskin äkkiseltään, että n. 100g proteiinia maksaa sirkkoina 68e, mutta broilerinfileenä 4,25e. Tietysti kokonainen elukka kuten sirkka on paljon ravinteikkaampi kuin eristetty ruhonosa.

Huomaa että itse filee on ihan roskaa noin niinkuin ravinoarvoiltaan. Pelkkä lihas ei anna mitään, ellei muuta ole mukana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minuuttia sitten, Tracey kirjoitti:

Huomaa että itse filee on ihan roskaa noin niinkuin ravinoarvoiltaan. Pelkkä lihas ei anna mitään, ellei muuta ole mukana. 

 

No niinhän kirjoitin! 🙂

 

Tää on taas tätä. Broileri on roskaa, peruna on roskaa, kevyt lenkkeily on roskaa. Pitäisi syödä eläviä kaloja ja juosta vain tonnin vetoja, muuten ei ole tuottava. (Sori, ihan huumorilla vain).

  • Like 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 tuntia sitten, puujalka kirjoitti:

 

Laskin äkkiseltään, että n. 100g proteiinia maksaa sirkkoina 68e, mutta broilerinfileenä 4,25e. Tietysti kokonainen elukka kuten sirkka on paljon ravinteikkaampi kuin eristetty ruhonosa. Kananmuna lienee kustannustehokkain kaikella tapaa.

 

Sinänsä kyllä maistuisi, tuli nälkä ajatellessa rapeita paahdettuja sirkkoja.

 

Proteiinijauheet on edullisin vaihtoehto. Esimerkiksi kotimaista(=kotimaiseksi väitettyä) Leaderin 2kg hera-pussin saa vajaalla kolmella kympillä, 100 grammassa proteiinia 78gr (eli vastaa noin 300grammaa broileria), likipitäen puhdasta proteiinia. 2kg pussissa siis joku 1500grammaa proteiinia, broileria pitäisi ostaa joku 6 kiloa. 

 

Kananmunassa yhdessä (=50g)on joku 12.5grammaa, kookkaammissa (75g) sitten joku 18grammaa. Eli joku 125 munaa (50g) pitäisi ostaa. En tiedä mitkä on markkinahinnat, itse ostan suoraa tuottajalta hyvä laatuisia (=maukkaita) munia, jotka on 33 senttiä kappale. Eli semmoinen 40 euroa vastaava mälli jos vertaa tuohon 2kg leaderin pussiin. Että ei suurta eroa ole ja jos ostaa halpoja isoja tarjousmunia niin menee kiikin kaakun kumpi on edullisempaa. Toki heraa tai muuta proteiinikonsentraattia löytää varmaan halvemmallakin kuin tuo Leaderin. Välihuomautuksena pitää sanoa että vituttaa katsella mitä Valio pyytää omilta hera- ja palautusjauheiltaan hintaa, onhan ne korkealaatuisia ja hyvän makuisia, mutta hinnat on aika karseita. 

 

Mutta joo loppusiltaan aikalailla se ja sama kumpaa käyttää jos raha on ensimmäinen kriteeri. Hera on nopea ja vaivaton vaihtoehto: helppo heittää heti treenin jälkeen huiviin niin nesteytyskin tapahtuu siinä samalla, vielä kun sekaan laittaa sokeria, kreatiinia yms niin sekin puoli alkaa latautumaan seuraavaa treeniä ajatellen. 

 

Kananmunassa on sitten rasvaakin ja täyttävyys ilman keltuaistakin on varmaankin parempi koska se on ns kiinteää toisin kuin nesteillä tuppaa olemaan. Joka on taas heran heikkous tai vahvuus vähän sen mukaan pitääkö laihtua vaiko pitää energiansaanti riittävänä.

 

Tuo on hyvä huomio että sirkassa on muutakin kuin pelkkää lihaa (mistä se kitiinikuori koostuu?). Tässä mielessä jauhetut lihat on ehkä paras ja ravinteikkain vaihtoehto lihamaailman puolelta kun siihen kelpaa ns B-osatkin jotka ei ole puhdasta lihaa.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://fi.wikipedia.org/wiki/Proteiini

 

Proteiini eli valkuaisaine on aminohappoketjusta koostuva orgaaninen yhdiste tai usein monen toisiinsa liittyneen aminohappoketjun muodostama kompleksi. Proteiinit kuuluvat perusravintoaineisiin rasvojen ja hiilihydraattien kanssa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minuuttia sitten, second kirjoitti:

Kananmunassa on sitten rasvaakin ja täyttävyys ilman keltuaistakin on varmaankin parempi koska se on ns kiinteää toisin kuin nesteillä tuppaa olemaan.

 

Ja onhan se pullollaan kaikenlaisia vitamiineja. Lähinnä siis vertasin kananmunaa kokonaiseen elukkaan, kuten sirkkaan ravintomielessä. On siis ainakin lähempänä kuin eristetty ruhonosa (file) tai vielä enemmän prosessoitu protskujauho (joka takuulla on halvinta!). Syön kananmunia joka päivä kun ovat niin halpoja ja aika hyvää ruokaa muutenkin. Laiskana kokkaajana huitaisen aina raakana alas 😄

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ei oo kokemusta hyönteisistä.. kananmunat on melko halpoja.. liha- kala..jotain protsku jauhoja joskus kokeillu... kavis protskuja - kasvis ruokaa söin joskus.. tuli kalliiksi..koska joutui syömään tosi paljon ..nykyään seka ruokaa missä kasviksia ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy