Jump to content
Juoksufoorumi.fimml (2020: mara 3:15 - 2021: KK83 11h)


Recommended Posts

 • Replies 325
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Su 30.8.2020 Tampereen maraton   Kisapäivä. Aamusta normikuviot, kroppa vähän veltto ja tankkauksesta pullollaan, ja siinä sitten aamupäivästä kello 11 olevaa starttia odotellessa ehti

Julkinen päiväkirja?!? Pelkkä ajatuskin hirvittää. Miksi ihmeessä? Toisaalta taas, kai sitä voi kokeilla, tuskin tästä rikki menee. Tulevaan Karhunkierrokseen asti ainakin, pidempäänkin jos sen jälkee

Ke 14.10.2020 Lepo   To 15.10.2020 5,9km@5:35 / 33 min / HR 129   Lyhyt ulkoilu, viimeinen ennen starttia. Sinänsä ihan jees, kevyehköä, mutta ei noi jalat ihan kondiksessa ol

Hyvinkin samoilla spekseillä liikut kuin itsekin; iän, historian (itsellä pallopelit aktiivisena 33-34 vuotiaaksi), viime vuoden kilsojen sekä KK55:n osalta. Itsellä juoksuvuosia on takana vasta reilu kaksi, mutta turha tavallaan jarrutellakaan 😉

 

Tsemppiä treenaamiseen, KK:lla sitten ollaankin samalla viivalla 🙂

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

To 9.1.

Illalla 1,5 tunnin korisvuoro. Tempo ja pelin taso joulutauon jälkeen koko porukalla vähän mitä sattuu. Alun heittelyjen, yleisen arpomisen ja penkillä istumisen ohella varsinaista tekemistä noin 50 minuuttia sykkeillä 150-175. Ok setti tähän saumaan, ei joutunut erityisen koville. Mun maksimisyke on about 184, kynnykset parin vuoden takaa 142 ja 161.

 

Koriksen keskeisin merkitys mulle on nykyään koordinaation ja yleisen liikkuvuuden ylläpito, erityisesti selän ja hartioiden osalta. Pitempi tauko johtaa herkästi niskan ja hartiaseudun jäykistymiseen, mikä taas lisää alttiutta migreenille.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Pe 10.1.2020

25,8km@6:14 / 2h41min / HR 131.

 

Kirkas kuutamo, kiva juosta, vaikka olikin yllättävän kylmä ja sormet turhan kohmeessa. Sykkeet hyvä, jalat loppua kohti vähän väsyneet. Soundtrack: Puck Soup -podcast, Dettmann ja voittamisen taito -kirja.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

La 11.1.2020

 

Juoksun sijasta tänään tunti korista hyvällä intensiteetillä. Koko setin keskisyke 154, jossa sisällä pienet tauotkin, joten merkittävä osa ajasta mentiin huomattavan kovilla tehoilla. Jalkojen tuntuma edellisen illan pitkisestä huolimatta varsin hyvä heti aamupäivästä.

 

Huomenna lepo tai hyvin kevyt palauttava lenkki, ehkä sen mukaan miltä toi oikeaan reiteen napsahtanut lievä puujalka tuntuu.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Su 12.1.2020

8,6km@6:08 / 53 min  / HR 132

Viikko 67,5 km

 

No joo, pysyi se kevyenä, mutta venähti vartilla ajatellusta, koska piti saada äänikirja loppuun. Reisi tuli mukana, vaikka olihan se köpöttelyä eikä tuolla ois tänään yhtään kovempaa päässyt.

 

Ihan kelpo viikko tästä lopulta tuli. Alkuviikosta riesoina vielä flunssan jämät sekä joulunseudun jäätiköistä närkästynyt oikea kantapää, mutta näyttäisivät nuo molemmat vähitellen asettuvan.

 

Huomenna perustason PK, tiistaina sitten mieluusti kovempaa, jos vain toi reisi on vertynyt.

 

 

 

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Mä 13.1.2020

10,6km@5:47 / 61 min / HR 136

 

Peruskeikka. Jännitystä toi jäähtynyt sää, joka kavalasti jäädytti ulkoilureittiä lenkin aikana siten, että mennessä vielä kohtuudella pitänyt pinta oli palatessa jo ihan liikaa kesäkengille. Tuli sitten sipsuteltua välillä pitkin pengertä pitoa etsimässä.

 

Reisi vähän vetreämpi, mutta tuskin sillä vielä huomenna alle vitosen vauhteja juostaan. Luultavasti siis huomenna vielä iisimmin ja kovempaa vasta torstaina.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Ti 14.1.2020

2km verryttelyä + 8km@4:42 / hr 157 + 2km. Yhteensä 12,1km / 61 min.

 

Ei ihan raikkainta menoa, mutta pitää olla tyytyväinen siihen, että sain kuitenkin tehtyä kovemman pätkän tuohon. Edellinen varsinainen VK kolme viikkoa aiemmin, sen jälkeen flunssa ja jalkavaivat rajoittaneet.

 

Tasaista vauhtia anakynnyksen alla ja hetkittäin yläpuolella. Reisi yllättävän suopeana. Sen sijaan hengitysteissä on näköjään yhä jotain häikkää, tai siis ihan vaan limaa, eivätkä keuhkot siten ihan kitisemättä halunneet olla yhteistyössä. Loppuviikon korisvuoroilla ei niin huomannut, mutta ehkä viileämpi ulkoilma vaikutti. 

 

Merkitään myös yksi ulosajo, kun puolivälin tienoilla ajauduin jyrkähkön alamäen jäätikköjä väistellessä hetkeksi ojan pohjalle askeltamaan. Ei vaurioita.

 

 • Like 6
 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Ke 15.1.2020

Pilates 60 min + venyttelyä.

 

Säännöllinen pilates on koriksen ohella tärkeä osa treenejä. Eihän kerta viikkoon erityisen paljon ole (ja välillä sekin jää väliin), mutta vahvistaa se kuitenkin keskikroppaa ja auttaa pitämään jäykkää kehoa edes jotenkin liikkuvana.

 

Hyväksyin tukilihasten merkityksen kunnolla vasta muutama vuosi sitten. Marat jäivät peräkkäisinä vuosina kesken sekä Kankaanpäässä että Vantaalla, koska molemmissa toinen polvi ikään kuin lähti alta 25km jälkeen. Toisen kerran jälkeen aloin pohtia asiaa enemmän ja lopulta paikallistin ongelman lonkkaan, pakaraan ja alaselkään. Liian vähän voimaa, liian vähän liilkuvuutta - askel mitä sattuu ja ongelma iski polven seudulle. Sittemmin tää murhe on kadonnut, mistä kiitän pilatesta ja aktiivisempaa venyttelyä.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

To 16.1.2020

11,8 km@6:27 / 490m vert. / 1h16min / HR 145

 

Pari kilometriä verkkaa alkuun ja sitten sahaamaan rinnettä edestakas. Kävellen ylös ja hieman loivempaa reittiä vauhdikkaammin alas. 28 metriä kerta, 16 kierrosta, jolloin koko setti muun lenkin kanssa yhteensä noin 500m. Reisi kitisi alas tullessa aina jonkin verran, mutta ei varsinaisesti häiriöksi asti. Lopuksi 2,5 km kevyesti kotio. Kiva setti, lämmin tuli. Korvanapeissa seurana Alex Stubbin ja Karo Hämäläisen Alex.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Pe 17.1.2020

28,8km@6:20 / 3h 02m / HR 136

 

Meninkin eilen väittämään, että reisi ei pahemmin häirinnyt mäkitreenissä. Kaikkea sitä, viime yö meni sitten heräillessä vähän väliä, koska koipea jomotti kaikissa asennoissa. Ilmeinen kosto. Aamupäivästä tein töitä kotisohvalla ja mietin, että niinköhän pitkiksestä tulee mitään. Kävin fillarilla lounaalla (yht 2km) ja tuntuma alkoi vähän paranemaan, edes siis sen verran että viitsi lähteä kokeilemaan.

 

Lähdin sillä asenteella että joko juoksen  sen kolme tuntia tai käännyn takaisin muutaman kilsan jälkeen ja siirryn venyttelyyn. Eipä siinä, pieniä tuntemuksia ekat 10 minuuttia, mutta sen jälkeen ei enää mitään koko loppukeikalla. Saas nyt sitt nähdä miten yö menee...

 

Huomenna vielä korista, sunnuntaina syytä pitää lepopäivä.

 

 

 • Like 8
Link to post
Share on other sites

La 18.1.2019

Tunti korista. Ei kovin tempo tänään, mutta ihan siinä sai silti liikkua. Sykkeistä eI hajua, koska H10 hävitti taas yhteydet ulkomaailmaan (kertoo tallentaneensa harjoituksen, muttei anna sitä ulos). Kolmas kerta reiluun kuukauteen + pari muuta oireilua hiljattain. Patteri on freesi, joten siitä ei ole kiinni. Ehkä hommaan suosiolla uuden vyön, ei jaksa taistella.

 

Huomenna sunnuntaina lepo, tän viikon saldo siten 63 km. Kahteen viikkoon yks pilatespäivä, muina joko juoksua tai korista. Lepo selvästi tarpeeseen. Ens viikonloppuna ois saumaa juosta pari pitkistä, joten alkuviikosta vois vähän himmailla, sais tuon reidenkin ehkä asettumaan.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ma 20.1.2020

10,5km@5:48 / 61 min / hr 136

 

Viikko alkuun kevyellä peruslenkillä. Eilinen lepopäivä tehnyt hyvää, mutta ei siltikään kovin raikas olo. Pitänee katsoa huomisen tekemistä vähän sen mukaan, miltä jalat tuntuvat aamulla. Nyt veikkailisin PK-touhua, mutta onhan tässä aikaa.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy