Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Ensilumenladut 2019

Arvostele ketju:


ErAh
 Share

Recommended Posts

Toivottavasti en loukkaa facebookin latutilanneryhmän oikeuksia lainaamalla heidän sivuiltaan suoraan tietoa:

 

Tiistai 29.10. 2019

Auki olevat ulkoladut (15):
Vuokatti, Tahko, Kontiolahti, Imatra, Ruka, Kuusamon Petäjälampi, Levi, Rovaniemen Toramo, Ylläs, Saariselkä, Taivalkoski, Olos, Inari ja Sodankylässä Kommattivaara sekä varuskunnan latu.

 

Lisäksi VihtiSkissä avautuu tänään Uudenmaan ensimmäinen ulkolatu, tuttuun tapaan VihtiSkin Uotila tykittää maksullisen (49€) ladun heti kun se vain on mahdollista ja tällä kertaa avaaminen tapahtuu hintsusti lokakuun puolella. Tämä on hieman normaalia aikaisempi ajankohta, mutta kaksi yötä siihen taas riitti, että latu on auki. Uusimaalaisia hiihtelijöitä kannustan hankkimaan kausarin ladulle, 49€ ei ole kovinkaan paljon hiihtohaluisille ladulle pääsystä.

 

Kiva tietää, että saa hiihdettyä pohjia kuukauden verran ennen Lappiin lähtöä.

Link to comment
Share on other sites

Oittaallahan lienee vuoden päästä säästölumilatu, ainakin huhujen mukaan sellainen olisi tulossa.... VihtiSkin lumitykki kapasiteettiahan ei ole kuin pohjoisen isoissa keskuksissa. Kun 20 lumitykkiä tekee tykkilatua ja alkeisrinnettä, niin tulosta tulee nopeasti. Useammalle tykille ei taida riittää siinä KP-linjassa paine. Luulen ettei edes mahdollinen säästölumilatu aukea aiemmin, kuin VihtiSkin latu. Ennen pidempää kylmää jaksoahan ei sellaista kannata Uudellemaalle avata.

 

VihtiSki Pyölissä on aika eriskummallinen paikka, jos on selkeä pakkas keli, siellä on alkutalven yöpakkasilla 3-4 astetta kylmempää, kuin muissa alueen laakson pohjissa. Onko syynä sitten viereinen 80m mäki tms, mutta lumitykit tuottavat siellä hyvin. Ja tämähän kelpaa kyllä, kun sivubisnes on alkutalvella hyväbisnes yrittäjälle. Hieman pahoittelen mainostamista, mutta syynä on oma lehmä ojassa. Haluan jatkossakin hiihdellä VihtiSkin laduilla alkutalvesta.

Link to comment
Share on other sites

Uskon että sekä Vihdille että Oittaalle on oma tilauksensa. Itse en välitä käyttää noin paljon ajoaikaa ladulle pääsyyn kun olen tällainen kuntoilija ja saan harjoitustunnit juoksemallakin.

 

Vihdin hyvä pakkastilanne on kyllä hieno asia, ja ehkä Espoossakin saisi ladun hiukan korkeammalle kylmempään paikkaan, mutta Oittaa on sijainniltaan hyvä kompromissi ja olosuhteiltaan selvästi  Leppävaaraa ja Paloheinää parempi.

Link to comment
Share on other sites

Oittaan frisbeegolfista mainittu, että rata sulkeutuu näillä näkymin 15.11., joten siihen asti ”laduilla” saattaa siis kävelijöitä olevan, joten luulisi reittien aukeavan aikaisintaan tuolloin? Riippuu toki nyt pakkasista. Hienoa, että Vihdissä pääsee jo hiihtämään, ”parhaassa” tai pahimmassa tspauksessahan latu on auki yli 2kk ennen kuin luonnonlumien laduille on mitään asiaa. Ja usein latu pysyy pidempään myös auki tykkilumen ansiosta pohjalla.

Link to comment
Share on other sites

Kuten sanottu pakkaset eivät vielä riitä lumen tekemiseen Oittaalla, edes seuraavan 10 päivän ennusteessa.

Viime vuonna näyttää käyneen niin että frisbeegolfrata on suljettu silloin kun latua on alettu lumettaa. Nyt on kuitenkin vielä sellainen optio että jos Suomenlahden lumitykki pyyhkäisee maanantaina oikein kunnolla niin päästään ainakin hetkeksi luonnonlumelle hiihtämään, ja nuo frisbeeheebot voisivat mennä jonnekin missä eivät pilaa latuja (esim. Lintuvaaran kupeessa on uusi frisbeerata).

 

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy