Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Kylmää terästä

Yleisurheilun MM-kisat 2019

Recommended Posts

Kisat ovat jo ovella. Vähän hassu tunne, kun kausi tuntuu jo pääosin hiljentyneen, mutta kauden päätapahtuma on vielä edessä. 

 

Mitä on siis odotettavissa? Afrikkalaiset rynnistävät kestävyysmatkoilla ja amerikkalaiset sekä Karibian urheilijat pikamatkoilla, kuten totuttua. Norja ja Ruotsi korjaavat todennäköisesti mitaleja. Sen sijaan yksikin suomalaismitali olisi yllätys, mutta siihen on jo viime vuosina sopeuduttu, että finaalipaikkakin on kova saavutus. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Spica kirjoitti:

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006241686.html

 

tuossa jotain tilastoa, mitä voisi odotella. Jokainen pistesijakin on siis kahvien arvoinen, toivottavasti joku siihen pystyisi. 

minusta tuo oli todella heppoinen juttu.

 

Helander on sellainen arpa, ettei siitä tiedä yhtään mitä tulee. Kun ottaa huomioon taustan, pidän jo jonkinlaisena onnistumisena, jos hän on loppukilpailussa. Itse pidän Partasta potentiaalisimpana menestyjänä. Viittäkymppiä ei juurikaan kilpailla ja jos katsoo, miten miehet ovat kävelleet, voi havaita, että okei, ei ihan mikään mestarisuosikki, mutta toisaalta ei mies ole saanut onnistumistakaan. Perustasolla keväällä jäi Haukenesista viitisen minuuttia, mutta se ei minusta kerro mitään. Hän käveli kuitenkin 3.46 ja kun mietitään, että edellisenä vuonna käveli 3.42, niin rahkeita on. Akulla on ollut ongelmia vatsan kanssa, mistä kertoi mm. 20 km SM-kisan jälkeen 2 päivää sairaalassa ja se imeytyminen ja vatsan toiminta tuntuu olevan yleisesti ottaen miehellä kompastuskivi, mutta potentiaalia on jopa mitaleille. Jos tulee joku huippuveto joltain Diniziltä (3.33. Lontoossa), niin siihen ei ole mitään sanaa, mutta muut mitalit on yleensä voitettu jollain 3.40-3.42 suorituksilla ja Dohan olosuhteet voivat vielä sekoittaa pakkaa. Siellä on kovia kuten Diniz, Toth ja kumppanit, mutta kun katsoo rankingista Partasen edellä olevien kävelijöiden suorituksia, niin eivät ne niin ihmeitä ole tehneet. Ukrainalainen on kärjessä pääasiassa siksi, koska hän voitti EM-kisat ja siellä voittoaika oli 3.46. Toki siellä oli lämmintä, mutta kertoo silti siitä, ettei tulos ollut mikään ihmeellinen. Minusta Partasen voidaan odottaa kävelevän kymmenen parhaan joukkoon ja hyvänä päivänä uskon olevan jonkinlaisia mitalisaumoja, jos mies kävelee elämänsä kilpailun.

 

Korte on tapaus, mikä on vähän epävarma. Hän on saavuttanut paljon tänä vuonna, joten se on vienyt henkisiä voimavaroja. On tyytyväinen jo siihen mitä on saanut aikaan. Toisaalta viime aikoina myös tekniikka on ollut sekaisin. Jos on saanut hyvän syksyn harjoituskauden, pääsee takaisin parhaalle tasolleen ja saa ehjiä juoksuja, voi olla pienenpieniä mahdollisuuksia finaaliin, mutta aivan yhtä hyvin voi pudota jo alkuerissä. Toki uskon, että hän on paras suomalainen siinä lajissa, mutta sekään ei ole kirkossakuulutettu. Osin tilanne riippuu myös arpaonnesta erien suhteen.

 

Junnilaan en usko. Pahaan aikaan tuli loukkaantuminen, mutta sen sijaan Mäkelällä näen olevan mahdollisuuksia naisten kolmiloikassa pisteille. Minusta taso ei ole siellä niin kova kuitenkaan,  joten jos pystyy tekemään kauden parhaita suorituksia, niin mahdollisuuksia on.Huntingtonista on vaikea sanoa mitään, koska ottelussa jos jossain näkyy pitkä kausi ja se pitää mennä tavallaan nappiin koko ajan, yksikään laji ei saa mennä poskelleen. Nuori urheilija ei välttämättä ole niin vahva perussuorittamisen suhteen vielä. Toki jos siellä muutkin mokailevat ja tulee keskeytyksiä, kun urheilijoita jää ilman tuloksia hypyissä niin sijoitus nousee, mutta pystyykö hän tekemään kauden parhaan suorituksensa tuolla, on minulle asia, jota on vähän vaikea uskoa tässä vaiheessa.

 

Itse olen sitä mieltä, että Partanen on ainoa suomalainen, jolta selkeästi odotan menestystä. Kaikki muut ovat sellaisia, että otetaan vastaan positiivisesti kaikki, mitä tulee, mutta ei lyödä paineita niskaan.

 

Eniten minua ottaa päähän, että väen väkisin halusivat kisat tuonne, eivät saa myytyä lippuja ollenkaan, vaan sinne tulee tyyliin vain maksettuja katsojia, mutta silti on pokkaa ohjeistaa, että toimittajien pitää olla siellä pitkissä vaatteissa. Se on aivan naurettavaa touhua ja rikkoo kaiken lisäksi tasa-arvoa. Koko hanke on jollain tavalla moraaliton, mutta kyllähän ne kisat tulee taas katsottua.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulee katsottua, se on selvä. Eikä se telkkarissa niin haittaa, vaikka katsomoissa on väljää. Ainakaan jos kamera ei osoita katsomoihin. 

 

Norjalaisia on kiintoisaa seurata. Pärjäävätkö veljekset ja Warholm? Nyt kun on tullut vähemmän seurattua kansainvälisiä kisoja, on kilpailujen suhteen vähän ymmyrkäisenä... Afrikasta on aina tullut vähän tuntemattomia nimiä, ja nykyään heikäläiset ovat minulle ihan vieraita naamoja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minuuttia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Tulee katsottua, se on selvä. Eikä se telkkarissa niin haittaa, vaikka katsomoissa on väljää. Ainakaan jos kamera ei osoita katsomoihin. 

ei haittaa, mutta kaikki muu siellä Qatarissa kyllä haittaa.

5 minuuttia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

 

Norjalaisia on kiintoisaa seurata. Pärjäävätkö veljekset ja Warholm? Nyt kun on tullut vähemmän seurattua kansainvälisiä kisoja, on kilpailujen suhteen vähän ymmyrkäisenä... Afrikasta on aina tullut vähän tuntemattomia nimiä, ja nykyään heikäläiset ovat minulle ihan vieraita naamoja. 

Warholm voi juosta maailmanennätyksen. Käytännössä hopea on kirkossakuulutettu, voi tulla kultaa ja riippumatta siitä, kumpi voittaa, voi tulla ME. Pidän jopa todennäköisenä sitä, että kultaan vaaditaan maailmanennätys ellei keliolosuhteet vaikuta. Jakob voi voittaa 1500m ja on Filipilläkin jonkinlaisia mitalimahkuja, mutta hän on ollut sairaanakin tänä vuonna vai oliko loukkaantuneena. Joka tapauksessa molemmat varmaan kunnossa. Vaikea sanoa miten kovia kenialaiset ovat, varmaan ennakkosuosikki tulee kuitenkin sieltä.

 

Ruotsiin tulee ehkä jopa 2 kultaa. Miesten kiekosta ja seipäästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Baltsu kirjoitti:

minusta tuo oli todella heppoinen juttu.

Tarkoitinkin, että jutusta saa nopeasti aika selvän kuvan kuitenkin, että mitaleita ei kannata liiemmin odottaa ja jokainen pistesija on huippusuoritus. Samaa mieltä monessakin noista urheilijoista jotka nimesit. Epävarmuuksia on, mutta jos ei olisi, olisihan siellä silloin varmaan isommat odotuksetkin heillä. Monet lajit on yllätyksellisiä, ja voi olla, että nyt lokakuun kynnyksellä kisattaessa vielä enemmän. Stadionlajeissahan tuskin on olosuhteilla isoa merkitystä, kun lämpötila on ihan passeli. Enemmän varmasti pitkä kausi painaa, ja mahdollisesti enemmän amerikkalaisilla, ja miksi ei myös paljon kisoja muuten kiertäneillä (suomen aiturit, monet ulkomaalaiset eri timanttiliigoissa jne).

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minuuttia sitten, Spica kirjoitti:

Tarkoitinkin, että jutusta saa nopeasti aika selvän kuvan kuitenkin, että mitaleita ei kannata liiemmin odottaa ja jokainen pistesija on huippusuoritus.

Mm-tasolla mitaleiden odottaminen osoittaisi ihmisiltä melkoista ymmärtämättömyyttä lajia kohtaan,  joten uskon useimpien tietävän missä mennään. Tilannehan on vähän sama kuin mäkihypyssä. Jos hyppääjiä on toisella kierroksella, on mennyt hyvin. Suomen yleisurheilun taso on nyt laajentunut, mutta maailmanhuiput puuttuvat vielä oikeastaan kokonaan. Ensi vuoden em-kisoissa tilanne on eri, sieltä voi jo tulla mitaleita.

mieto.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon on puhuttu lämmöstä. Yöllä kun maratonit ja kävelyt käydään se näyttäisi olevan sellaista 30(+)°C eli ei mahdotonta, vaikkakin tulee väistämättä näkymään loppuajoissa ja onhan se vähän eksoottista olla kilpailuvalmiudessa keskiyöllä. Voi silti tulla rumaa jälkeä kun Konosen suojatit joutuu tuohonkin keliin kun ajatellaan heidän kikkailua ja keskeytysprosenttia aiemmissa arvokisoissa. Toivotaan nyt parasta..

 

Stadionilla pitäisi olla ne jotkut helvetinkoneet jäähdyttämässä koko rakennelmaa. 25°C luvattu.

 

Eka päivänä pe kotimaisista urheilijoista ainakin Richardsson taisi olla esteissä ja Hyryläinen & Vainio maratonilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minuutti sitten, perttu kirjoitti:

Voi silti tulla rumaa jälkeä kun Konosen suojatit joutuu tuohonkin keliin kun ajatellaan heidän kikkailua ja keskeytysprosenttia aiemmissa arvokisoissa. Toivotaan nyt parasta..

 

Eka päivänä pe kotimaisista urheilijoista ainakin Richardsson esteissä ja Hyryläinen & Vainio maratonilla.

 

Kisaohjelma on minusta hanurista. Ensinnäkin se, että viiskymppiä on ekana ja 20km toisena vkonloppuna, on huono. Pitäisi olla päinvastoin, niin meksikon pojat jne. pääsisivät molemmille matkoille mukaan. Lisäksi se olisi mahdollistanut joukkueille olosuhteiden testausta kahdellakympillä, jolloin oltaisiin viidelläkympillä viisaampia. Toinen, mikä ottaa päähän on miesten kympin ja maratonin läheisyys. Olisi olla kiva nähdä, olisiko samoja ukkoja mukana, jos kymppi olisi juostu alussa ja maraton viikon päästä.

 

Täytyy toivoa, että kävelijät saavat naismaratooneilta mahdollisimman paljon infoa siitä, miten kuumuus vaikutti. Tosin eihän siinä ole kuin vuorokausi tapahtumien välissä, mutta silti.

 

Minäkään en ole aivan varma, ovatko ne olosuhteet niin pahat kuin on annettu ymmärtää. Kilpaillaan yöllä, jolloin aurinko ei paista ja moni on voinut totuttautua kuumuuteen ja kosteuteen esimerkiksi vuoden. Ei tuonne pystymetsästä mennä, vaan elimistö äärimmilleen juuri niihin olosuhteisiin viritettynä. Vanha sanonta Se on kaikille sama pätee nytkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsojan näkökulmasta tuo on mielestäni jopa parempi, että kisat ovat vasta nyt syksyllä. Elokuussa on monesti niin hyvät ilmat, että on kivempi olla itse ulkona kuin telkkarin ääressä. Nyt sateisina iltoina on kiva katsoa kisoja, eikä kestävyyslajit myöhään perjantaisin ja lauantaisin haittaa, kun aamulla voi nukkua pidempään. Lisäksi perinteisessä järjestelmässä on suomalaisittain se ongelma, että alkukesästä valitetaan koleutta, minkä vuoksi kunto ei mukamas putkahda esiin ja sen jälkeen ei tahdota kunnolla ehtiä tehdä niitä kisarajoja, kun kisat jo koittavat. Nyt on ainakin ollut aikaa runsaasti. Itse asiassa niin paljon, että vaatii osaamista ottaa siihen väliin harjoitusjakson ja rakentaa uutta kuntohuippua arvokisoihin. Siinä mielessä tämä on nyt todella mielenkiintoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minuuttia sitten, Ben! kirjoitti:

Uskon, että Topi Raitanen yllättää positiivisesti.  Kävelijöihin en oikein osaa uskoa...

 

Olinkin juuri kirjoittamassa Raitasesta mutta ehdit ensin 🙂   Esteiden alkuerä on 1.10. ja finaali 4.10., joten palautumisaikaa on nyt hyvin. Jos mies on kauden parhaassa vireessään, niin finaaliin pitäisi päästä. Keskisalo oli SE-kautenaan MM-kisoissa kahdeksas, joten ehkä on vielä utopiaa odottaa Raitaselta ainakaan parempaa sijoitusta, mutta toki jos finaali on melko hidasvauhtinen niin yllätyksiäkin voi tapahtua. Kirihän on Raitaselta irronnut herkästi kun mies on kunnossa. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy