Jump to content
Juoksufoorumi.fi


kari.t

Jalkapöydän kipu - Luuödeemi

Recommended Posts

Jalkapöytä alkoi kipuilemaan heinäkuussa ilman mitään selkeää syytä. Vaihtelevasti vaivannut, joutunut vähentämään erityisesti juoksua mutta myös suunnistusta ja kipeytyy myös pyöräillessä.

Vaikka hiukan tuntui menneen paremmaksi kävin sitten ortopedillä joka lähetti  magneettitutkimukseen. Löydös oli "voimakas ödeemi cuneiforme II ja muissa vähäisempää".  Eli semmoset neliskanttiset luut pitkien varvasluiden ja oliko se nyt veneluun välissä ovat rasittuneet ja luuydin on turvoksissa (tai jotain semmosta). Kuukauteen ei saisi nyt sitten juosta/hiihtää/suunnistaa/pyöräillä.

 

Onko kellään kokemuksia mistä tommonen voi tulla ja miten paranee ja miten voi jatkossa välttää ? Mystisesti tuli semmosella hetkellä missä liikuntaa oli oikeastaan normaalia vähemmän.

  • Sad 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä meni yksi samankaltainen vamma seuraavasti: Tammikuussa jalkapöytä ja nilkka alkoi oireilla, nilkan liikkuvuus heikkeni. Helmikuun alussa ortopedille jossa myös röntgen, mutta ei löytynyt syytä kivulle. Sitten lähete magneettiin jonka tulokset saatiin vasta helmikuun loppupuolella. Siellä näkyi sitten kuutioluussa aika reilusti nestekertymää eli ödeemaa, mutta ei varsinaista murtumalinjaa. Lähdettiin kuitenkin hoitamaan rasitusmurtumana ja kolmen viikon rasituskielto. Vesijuoksu ja keskivartalon lihaskunto sallittuja. Maaliskuun alussa mentiin fyssarin pakeille keskustelemaan mahdollisista syistä. Nilkka oli lukossa ja kuutioluun liikkuvuus heikko ja pienen käsittelyn jälkeen lukko oli auki ja nilkka alkoi toimia taas paremmin. Luultavasti mennyt lukkoon kun nilkka oli pari kertaa muljahtanut talven liukkailla ja epätasaisilla alustoilla. Sitten kun sen nilkan jäykkyyden ajateltin johtuvan vain kireistä pohkeista niin aika äkkiä se luu otti siinä osumaa.

 

Fyssarilta saatiin lisäksi hyvät jumppaohjeet lantion kontrollin parantamiseksi joita alettiin toteuttaa sekä teippausohjeet joilla jalkaterän saa tuettua oikeaan asentoon. Kolmen viikon kuluttua diagnoosin saamisesta otettiin mukaan kuntopyörä ja ensimmäinen pieni juoksukokeilu maaliskuun lopussa (ei kipuja) ja sovittiin uusi vierailu fyssarille. Tapaamisessa todettiin että jalkaterän liikkuvuus on pysynyt hyvänä ja lantion hallinta on parantunut. Juoksuun palaamista jatkettaisiin lenkeillä, jotka on juoksun ja kävelyn yhdistelmää, pikkuhiljaa juoksun osuutta lisäten. Rinnalla oli koko ajan vesijuoksut, lihaskunto ja kuntopyörä. Siitä se sitten tokeni ja toukokuun alussa oli jo aika normaalia juoksuharjoittelua ja osa treeneistä maantiepyörällä.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy