Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Millä vauhdilla kehtaa mennä Länsiväyläjuoksuun?


Emonamoha
 Share

Recommended Posts

Matkana siis 6,5km (se lyhyempi) ja kyseessä ensimmäinen juoksukisani :038:

Olen treenannut lähinnä hitaita lönköttelylenkkejä, peruskuntoa, suuremmin pohtimatta vauhtiasioita. Nyt vaan mieleen hiipi paha ajatus tulosten julkistamisesta netissä, jossa niitä voi kuka tahansa lukea vuositolkulla :icon_redface:

Sellaista siis ajattelin kysäistä, että pitäisikö sitä edes kerran kokeilla millä vauhdilla pystyy tuon matkan juoksemaan, pitäisikö treeniohjelmaan ottaa vauhtikestävyystreeniä vai...? Kyseessä on kuitenkin lyhyt matka, joka (kai) juostaan jokseenkin täysillä?

Kilpailemaan en siis lähde muuta kuin itseni kanssa, mutta olisi se yksi ulkopuolinen vastustajakin kiva päihittää... :but:

Link to comment
Share on other sites

Ensinnäkin, ei kukaan naureskele niille tuloslistan loppupään ajoille tällaisissa kuntoilutapahtumissa. Osallistujia on aina kilpa-urheilijoista ekakertalaisiin ja jokainen eri tavoitteilla mukana. Toinen juoksee harjotuslenkkinä ja toiselle voi olla kauden pääkisa. Kuntotapahtumissa meno on rentoa ja kaikkia kannustetaan. Osallistuminen on tärkeintä. Eli siis ihan sillä omalla vauhdilla, olipa se mitä tahansa, kehtaa osallistua.

Harjoittelusta sanoisin, että kannattaa ennen tapahtumaa muutaman kerran testailla millä vauhdilla jaksat juosta pahemmin hyytymättä loppuun asti. Parhaan lopputuloksen saat kun juokset koko matkan tasaista vauhtia. Kokemattomalla juoksijalla vauhti hiipuu pahasti jos alun vetää liian kovaa kovakuntoisempien peesissä.

Link to comment
Share on other sites

Länsiväyläjuoksu taitaa olla luonteeltaan kuntourheilutapahtuma enemmän kuin juoksukilpailu joten asenne ehkä kannattaa säätää sen mukaan.

Jos olisin sinä niin juoksisin ensimmäisen puolikkaan hissukissun tunnelmaa ja tuntoja tarkkailleen ja sitten loppua kohti kiristäen vauhtia jos siltä tuntuu.

Pähkinänkuoressa: mene sellaista vauhtia että tunnet olosi hyväksi maaliviivan jälkeen jotta kipinää jäisi vielä seuraavaankin juoksutapahtumaan.

Onnea matkaa ja tsemppiä!

Itse osallistun pitempään lenkkiin, aikatavoite siellä 2h paikkeilla tai yli... :-)

Link to comment
Share on other sites

Edellisiä peesaten...

Sellaisella itselle sopivalla mukavalla vauhdilla, mutta kuitenkin ns. täysillä tässä pari vuotta sitten menin ensimmäiseen juoksukisaani (matkana 10 km). Sijoitus oli jossakin häntäpäässä, mutta omat odotukset menivät kohdalleen, ja kisasta jäi hieno kokemus. Sitten vaan sopivan ajan kuluttua uutta putkeen... Kipinä nimittäin iskostui.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Juoksutapahtumissa on se hyvä puoli, että jokaiselle juoksijalle on samantasoista seuraa tarjolla. Omaa vauhtiaan ei todellakaan tarvitse lähteä häpeilemään, vaan nautiskelee vaan siitä tunnelmasta. Ensimmäinen osallistuminen on aina tietysti vähän jännää, kun on ne numerot rinnassa ja kaikki, mutta siihen jää sitten koukkuun eikä irti enää pääse...:ballchain:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tässä ketjussa oli yllekirjoittaneelle todella tärkeitä tsemppauslauseita, kiitos niistä!

Minua mietityttää juuri tuo nettitulostelu, joka on kaiken kansan katsottavana. Tiedän olevani hyvässä kunnossa, liikun viitisen kertaa viikossa, välillä kävelen reilun kaksi tuntia ja olenpa sen ajan juossutkin. Varsinaisia juoksulenkkejä on kahdesta kolmeen viikossa. Salilla käyn vähintään kaksi kertaa viikossa ja lisäksi uin ja hydrobiccaan. Muttamutta... -juoksu"vauhtini" on jotain uskomattoman rauhallista! Joskus olen lenkillä itseäni lohdutellut, että minäpä se jaksaisin jossain juoksutapahtumassa juosta kaikista pisimmän ajan. Ehkä jopa niin pitkän, ettei maalissa ole enää ketään vastaanottamassa... :sign0163:

No, tämä asia ei vaivaa minua mitenkään aktiivisesti. Tiedän kuitenkin, että haluaisin jonkun tavoitteen ja tapahtuman, jota odottaa, mutta haluaisin tapahtumankin jälkeen säilyttää edes pienen osasen sitä "minulla on hyvä kunto"-ajatuksestani. Hui kauhistus, miten surkealta nämä ajatukseni näin luettuna tuntuvat! Samalla huomaan, että ala-asteen hymytyttöpatsasta kannatteleva hiihto- ja joukkuevoimistelukilpailujen mitalisti (takataskussaan stipendi parhaasta todistuksesta) odottaa itseltään yli kolmekymppisenä kolmen lapsen äitinä samansuuntaista menestystä. Oppimisen paikka. Ja varmasti myös johonkin tapahtumaan ilmoittautumisen paikka!

Link to comment
Share on other sites

Eipä tullut sitä omaa vauhtia etukäteen kokeiltua, mutta hyvin sujui silti vauhdinjako Länkkärillä. Tahtoo sanoa siis, että lähdössä meni joka ikinen ohitse (vai jäiköhän yksi tai kaksi taakse...) ja siinä 2km kohdalla pääsin ensimmäisen vauhtinsa väärinarvioijan ohitse.

Juoksu oli tosi mukava kokemus näin ensikertalaiselle, joka ei ole kertaakaan ennen juossut noin "pitkää" matkaa (6,5km) ja tosiaan: sitä omanvauhtista porukkaa alkoi tulla selkä edellä vastaan puolimatkassa ja pääsin nauttimaan ohituksen tuomasta ilosta moneenkin kertaan :) Mukavaa häntäpään kisailua. Kilometrit menivät 7,02-7.30min/km vauhtia vaikka loppuajan perusteella kilometriaika olikin huonompi...

Link to comment
Share on other sites

Juoksu oli tosi mukava kokemus näin ensikertalaiselle, joka ei ole kertaakaan ennen juossut noin "pitkää" matkaa (6,5km) ja tosiaan: sitä omanvauhtista porukkaa alkoi tulla selkä edellä vastaan puolimatkassa ja pääsin nauttimaan ohituksen tuomasta ilosta moneenkin kertaan :)

Kivan kokemuksen sait heti ekassa juoksutapahtumassasi, onnittelut! Siitä se ura urkenee.

Kuten edellä monet totesivatkin, isoissa kisoissa kaikille löytyy sopivasti kirikumppaneita ja ohitettavia matkan varrelle. Mukava kuulla, että onnistuit sopivasti kirimään loppua kohden - vauhdin lisäys jää monelta konkariltakin haaveeksi, joten voit tosiaan olla tyytyväinen itseesi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy