Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Paavo Nurmi Marathon, Turku 22.08.2020


Recommended Posts

  • 5 months later...
  • 4 months later...

Lähtöön 67 päivää...

 

Kysymys maratontietäjille: onko tämä Paavo Nurmen maratonreitin hitaus pelkkää legendaa vai onko siinä jotain totuuden perää?

 

Reittiä on taidettu hiukan viilata tuossa 2016...2018 välissä ja ainakaan viime vuoden puolikkaasta ei tullut sellaista fiilistä, että kyseessä olisi mitenkään erityisen hidas reitti. Ruissalon sillan nousu ja pari kumparetta Ruissalossa tuovat toki oman lisänsä, mutta noita kompensoi (ainakin omasta mielestäni) hyvät järjestelyt ja ruuhkien puuttuminen.

Link to comment
Share on other sites

Ajatus Paavon hitaudesta perustuu varmaan osaksi aikaisempiin reitteihin, jolloin reitillä oli enemmän nousuja. Ja päättyihän se aikanaan jopa Paavo Nurmi stadionille, mikä toi mukavan loppunousun maratonin viimeiselle kilometrille 🙂 Nykyään nuo nousut ovat monesta kohtaa poissa (Ruissalon alun nousut tulevat toki kahteen kertaan) ja jopa aiempi toisen kierroksen kääntöpaikka Ruissalossa on korvattu loivemmalla nousulla Majakkarannasta paluun tuntumassa. Hiekkatietä on tosiaan Ruissalossa varmaan noin 2 x 1.6 kilometriä, mutta tuo on usein aika kovaksi pakkautunutta eikä paljon hidasta. Reitin tasaisuus ei kuitenkaan tee siitä vielä nopeaa, sillä reitti menee pitkälti veden äärellä ja on siten altis tuulelle -- ja kesän lämmössä rannikolla esiintyy vähintään maa/merituulta oikeastaan joka päivä. Porukassa juostessa tuolla tuulella ei ole paljon väliä, mutta yksinään puurtaessa se hidastaa kulkua merkittävästi. Se, että tapahtuma järjestetään lämpimimpään vuodenaikaan lisää kannustajien määrää, mutta myös juoksijoiden tuskaa. Järjestelyt Paavossa ovat olleet mielestäni viime vuosina erinomaiset ja vapaaehtoisten talkoolaisten positiivisuus tarttuvaa.

Link to comment
Share on other sites

Nurmella olen juossut vain yhden kierroksen tolkku ojaan -kelissä, ja kannattaakin ehdottomasti harjoitella varmuuden vuoksi hellejuoksuja jos on sinne tulossa. Myös vanha tuttu vaate voi hiertää aika ikävästi runsaan hikoilun avittamana, itsestäänselvyyksiä kai monille. Nurmellahan on jänöjäkin joutunut keskeyttämään, ja tuskin ne pienet mäet ainakaan pienemmiltä tuntuu tokalla kiepillä, mutta korkea suht. kosteus ja helle nostattavat kohdalle osuessaan todennäköisesti paljon suurempia esteitä. Hyvin järjestetty tapahtuma kyllä oli, ehdottomasti miellyttävin puolikkaistani vaikka sää ei oikein noin pitkää juoksua sattunut suosimaan. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Reilut kolme viikkoa enään Paavoon. Itse lähden tosiaan yrittämään maratonilla ennätystä. Jospas tällä kertaa osuisi sään puolesta sopivan viileä ilma eikä pahemmin tuulikaan pilaisi hommaa. Taitaa olla itsellä kuudes maratoni Paavolla. Kolme kertaa maaliin päässyt ja kaksi kertaa joutunut keskeyttämään jalkavaivojen takia. Se toinen kierros pitäisi tällä kertaa saada juostua hyytymättä maaliin. Joka kerta se ollut se pahapaikka, kun puolikkaan juoksijat ovat lopettaneet oman urakkansa ja itse saanut väsyneillä koivilla yksin taivaltaa toisen kierroksen lävitte. Ketä muita foorumilaisia on tulossa juoksemaan ja minkälaisilla tavoitteilla? 

Link to comment
Share on other sites

On 30.7.2020 at 13.50, Julle84 kirjoitti:

Ketä muita foorumilaisia on tulossa juoksemaan ja minkälaisilla tavoitteilla? 

Täällä olisi yksi tulija.

Tavoitetta haarukoin tarkemmin huomisen Hämeenlinnan puolikkaan perusteella... Jos siellä kulkee niin ennätystä eli alle 3:11 lähdetään Paavolla hakemaan. Jos ei kulje niin sittenkin lähdetään ennätysvauhtia ja mennään sitä niin pitkälle kuin jaksaa 🙂

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hähää, meikäläinen sai starttipaikan puolikkaalle. Tuon tullessani takuuvarman vesisateen ja ukkosmyräkän! Tosin joudun sitten myös itse nautiskelemaan näistä sen 21 kilometrin ajan. Kamalaa, kun ei yhtään tiedä mitä vauhtia uskaltaa lähteä juoksemaan ja mitä sitä laittaisi päälle ja saako kisan viimeinen maaliintulija jonkun palkinnon? 😆

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy