Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Kuntoliikkuja

Cha­pang­wa Lu­bam­bo

Recommended Posts

Kuusamoon asettunut parikymppinen kongolaispakolainen treenaa tosissaan juoksua ja haaveilee joskus edustavansa Suomea:  https://www.koillissanomat.fi/uutiset/vaikea-tausta-ei-tuhonnut-chapangwan-kykya-unelmoida--pakolaisena-kuusamoon-tullut-voittaa-puolimaratoneja-ja-haaveilee-edustamisesta-suomen-vareissa-6.199.3611404.b7ed4c7b9d

 

Tänä kesänä on puolimaraton sujunut hieman alle 1.16 (Rovaniemellä) ja radalla kolmonen 9:36. Toivotaan että kaverin unelmat toteutuvat; mieshän on aloittanut varsinaisen ohjelmallisen harjoittelun vasta tänä vuonna. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Symppiksen oloinen kaveri, jolla taustat mahtavat olla karut. Toivotaan, että saa keskittyä rauhassa opiskeluihin ja urheiluun ja saavuttaa tavoitteitaan, joita voi täällä tavoitella! Ei varmaan montaa vuotta mene, niin tosi kovaa pinkoo, toki kehityksestähän ei ikinä tiedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kestävyyslajit on vahvuus kuten puolimaratonista saattaisi ajatella niin mainitut kuulantyöntö ja pituus kannattaa 21-vuotiaana pitää jo aika vähäisenä, toivottavasti valmentajakin tämän ymmärtää ja fokus pysyy oikeissa asioissa niin on mahdollista päästä jopa koviin tavoitteisiin. Toki jos vain silloin tällöin hyppää ja työntää kuulaa oheistreeniksi niin ei se välttämättä paha ole. Jos taas lahjoja on räjähtävyydessä mutta halu juosta niin kannattaa harkita myös 400-1600m matkoja. Valitettavasti Suomessa valmennusta ei aina ole saatavilla sillä tasolla että se pystyisi auttamaan urheilijaa oikeisiin valintoihin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@perttu vaikka parikin valmentajaa siellä katsoo vähän perään, tekstissä maininta, että ohjenuorana juoksija käyttää kuitenkin netin treeniohjelmaa, jossa ilmeisesti lisänä vähän yleisurheilua lisäksi. Varmaan se on hyvä lisä, jos ei koordinaatioita ymv. Kimmoisuuksia jne ole harjoittanut pienenäkään missään pelatessa ja leikkiessä, tukee varmasti hyvin yleistä pärjäämistä ja vammattomuutta.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta valmentajan kommentista että urheilija tulee etenemään myös kuulassa ja pituudessa vain tuli itselle fiilis että ehkä valkku näkee urheilijassa jotain potentiaalia juuri noissa räjähtävissä lajeissa jolloin pitkä matka voi olla vaikea hioa olympiatasolle vaikka Rovaniemen puokilla dominoikin. Mutta mahdotonta sanoa jutun pohjalta mikä on parasta ja ei se tosiaan paha ole sopivassa määrin harjoitella monipuolisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy