Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
-Emilia-

Juokseminen Kreikan lomakohteissa

Recommended Posts

Hei!

 

Olis hakusessa kesäloma elokuuksi jonnekin Kreikan saarista joita ei ole tullut aiemmin koluttua.

Olisikohan jollakin vinkkiä että missäpäin olisi hyvät juoksumahdollisuudet?

 

Kahden viikon paussi treeneistä just syksyn kisojen kynnyksellä kun on mahdoton ajatus. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

eikö jokaisessa lomakohteessa ole aika hyvät juoksumahdollisuudet. Siis tuskin radalle pääsee, mutta jos ajatellaan ihan jotain maantiejuoksua, niin Kreikassahan on pikkuteitä tyyliin joka paikassa. Varsinkin jos ottaa hotellin keskustan ulkopuolelta. Polkujuoksu on sitten vähän eri asia. Jossain on sopivia kukkuloita tai vuoria siihen lähistöllä ja jossain taas ei. Jos on kuuma kuten elokuussa usein on, niin katsoisin, että on sellainen hotelli, jossa on kiva uima-allas, johon voi pulahtaa heti lenkin jälkeen. Kreikassa on merivedessä niin pirusti suolaa, että se ei ole jonkun pitkän lenkin jälkeen niin mukava sinne mennä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

Itse olen juossut Kreetalla, Samoksella ja Zakynthoksella. Juoksumahdollisuudet ovat olleet joka paikassa miltei rajattomat tietyin vivahde-eroin. Kylien ja hotellikeskittymien välittömässä läheisyydessä tilanne voi vaikuttaa epätoivoiselta, mutta rauhallisempaa baanaa löytyy kyllä paikasta kuin paikasta. Kevyen liikenteen väyliä ei ole kuten meillä Suomessa, joten välillä joutuu arpomaan, kumpaa puolta kannattaa serpentiiniteillä juosta. Paikalliset koirat ovat selvästi enemmän vahtikoiria kuin seurakoiria, ja muutaman kerran pulssi on noussut, kun koira on sännännyt perään. Vielä ollaan hengissä kumminkin. 

 

Jos jonkun vinkin haluat, sanotaan vaikka Gerani ja Kolimbari Hanian rannikolla Kreetalla. Kun lähtee rannikolta sisämaahan päin, baanaa ja polkua löytyy niin paljon, että ei elinikä riitä niiden koluamiseen. Tai sitten vaan valkkaat reissun, joka on muuten hyvä, ja sovellat juoksut paikallisiin olosuhteisiin. Esim. Reenaajan edellä hehkuttama Agios Nikolaos on varmaan yhtä priima paikka, kuin mikä muu hyvänsä, kunhan ei ihan keskustassa yritä jolkotella. Joskus takavuosina tuli pikkuoikana sielläkin juostua ja hyvin onnistui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutama vuosi sitten Kreetan etelärannikolla viikon työreissu heinäkuussa. En nyt enää muista varsinaisen kohteen nimeä, mutta lähes joka päivä kävin siellä lenkillä. Hyvin siellä tarkeni, kun lämpötila ei laskenut alle 30 C:een koko viikon aikana. Jos jonkinlainen pitkis mielessä, suosittelen mukaan juomaliiviä, ettei nestehukka ja lämpöhalvaus pääse yllättämään. Matkakohteen rantabulevardilla oli ihan mukava hölkkäillä ja aamulenkillä joutui yökerhoista kotiutuvia turisteja väistelemään. VK-lenkki meni perseelleen, kun kone alkoi keittää muutaman kilometrin juoksun jälkeen. Rantajuoksujen lisäksi yksi parin tunnin polkulenkki piikkipensaikkojen valtaamassa niemenkärjessä ja yksi parin tunnin vuorijuoksu rosmariinipensaiden reunustamia vuoristoteitä pitkin. Jälkimmäisen reitin bongasin, kun etsin netistä maastopyöräilyreittejä matkakohteessani.

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minuuttia sitten, OlliL kirjoitti:

Muutama vuosi sitten Kreetan etelärannikolla viikon työreissu heinäkuussa. En nyt enää muista varsinaisen kohteen nimeä, mutta lähes joka päivä kävin siellä lenkillä. Hyvin siellä tarkeni, kun lämpötila ei laskenut alle 30 C:een koko viikon aikana. Jos jonkinlainen pitkis mielessä, suosittelen mukaan juomaliiviä, ettei nestehukka ja lämpöhalvaus pääse yllättämään. Matkakohteen rantabulevardilla oli ihan mukava hölkkäillä ja aamulenkillä joutui yökerhoista kotiutuvia turisteja väistelemään. VK-lenkki meni perseelleen, kun kone alkoi keittää muutaman kilometrin juoksun jälkeen. 

 

Mä olin kanssa kerran etelärannikolla kesällä 1987, nimittäin Ierapetrassa. Siellä mittari näytti parhaimmillaan 49 astetta. Se oli hauska, kun se tuuli oli kuumaa eli mikään tuulen vire ei auta mitään, kun se puhaltaa kuumaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista!

 

En yleensä lomalle lähtiessä ole huolissani juoksumahdollisuuksista, esim nyt viimeksi Jamaikalla tuli sahattua päivästä toiseen vajaan 800m pituista polkua joka kiersi hotellin tenniskenttiä. Kreikan kohdalla olin kuitenkin kuullut sekä tuosta kevyen liikenteen väylien puutteesta että noista mahdollisesti agressiivisista koirista. En siis usko minnekään paikallisille asuinalueille uskaltavani yksin juoksemaan. 

 

Paikaksi valikoitui Elounda Kreetalla lähellä Agios Nikolaosta. Toivottavasti vältytään noilta aivan pahimmilta helteiltä, juoksumatolle kun en ole koskaan onnistunut itseäni motivoimaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy