Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Super Tri Kids - Ironman matkan triathlon peruskoululaisille!


Rookie
 Share

Recommended Posts

Että siis mitä - joku saattaa ihmetellä ja hieraista silmiään otsikon luettuaan!?!

Kerron tässä lyhykäisesti mistä tässä Triathlonteam 226 järjestämässä tapahtumassa on kysymys, mutta lisää aiheesta voi käydä lukemassa osoitteessa www.triathlonteam226.net . Keskustelupalstan yllä myös linkki sivuille.

Super Tri Kids on hyväntekeväisyystapahtuma, tapahtuman suojelijana toimii ministeri Antti Kalliomäki. Super Tri Kids on peruskouluikäisille tarkoitettu Ironman-matkan triathlon jota kukin suorittaa pienissa osissa, omissa kotimaisemissaan ja omaan tahtiinsa. Osallistumismaksu tähän tapahtumaan maksaa 5€ ja kaikkien peruskouluikäisten osallistumismaksut lahjoitetaan LYHENTÄMÄTTÖMÄNÄ Lastenklinikoiden Kummit Ry:lle.

Eli, Super Tri Kids tapahtuma tosiaan on Ironman matkan triathlon johon voi osallistua kaikki peruskoululaiset ympäri Suomea. Kaikille osallistujille postitetaan suorituskartta jossa triathlonista tutut lajit on jaettu pieniin paloihin. Tätä karttaa värittämällä sitä mukaan kun lajeja tulee suoritetuksi, osallistuja etenee kohti määränpäätä. Aikaa urakan läpi viemiseksi on aina 20.7.2007 saakka.

Lajeja (uinti, juoksu ja pyöräily tai hiihto) siis voi suorittaa pienissä osissa, vaikka sekaisin ihan missä järjestyksessä vaan, pääasia on että juniorimme löytävät liikunnan riemun ja parhaassa tapauksessa omaksuvat oma-aloitteisen liikunnan osaksi elämää. Pienimmät kilpailijat voivat matkojen sijaan suorittaa urakkaansa aikaperustaisesti. Mainittakoon tässä yhteydessä että ensimmäisten ilmoittautuneiden joukossa on nyt jo jopa 5 ja 6 vuotiaat innokkaat liikkujat.

Halukkaat voivat osallistua tapahtuman huipentumaan, eli oikeiden ironman matkan triathlonistien SM-kilpailuiden yhteydessä juostavaan viimeiseen 2,2km juoksuun. Tämä huipennus on siis Nokialla 5.8.2007 ja siellä mukana olevat tulevat juoksemaan maaliin samasta maaliportista kuin ironman matkan SM kilpailijat hetkeä myöhemmin. Pienenä bonuksena junnut saavat Super Tri Kids Finisher t-paidat muistoksi urakastaan.

Tapahtuma tullaan lanseeraamaan koko maan laajuisesti ja toivommekin että se saavuttaa suuren suosion koululaisten keskuudessa.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kunnioitettava urakka, vaikka sen osissa tekisikin. Huomasin mainoksen jo aikaisemminkin. Nyt vähän laskeskelin, mitä tuon tekeminen vaatisi, jos sen nyt aloittaisi. Aikaa 20.7. asti on pyöreästi 20 viikkoa. Jos koululainen tekisi tätä esim 2 kertaa viikossa, niin suorituskertoja tulisi 40. Kolmella jaettuna 13 suorituskertaa per laji. Näin ollen kullakin kerralla pitäisi uida n 290 m, pyöräillä tai hiihtää 13,8 km ja juosta 3,2 km.

Eihän nuo mahdottomia matkoja ole, mutta jotenkin epäilisin, että oma 10v pojankloppi innostuisi tekemään noinkin mittavan suorituksen, vaikka ei ihan sohvaperuna olekaan. Muita harrastuksia on jo 3 iltana, muut illat menee kavereiden kanssa. Alkuun varmaan innostusta riittäisi, mutta loppu vois olla tuskaa. Tietysti jos isukki olisi mukana, ehkä paremmin.

Kiinostavaa olisi kuulla lopuksi paljonko super-kid-finishereitä oli.

Link to comment
Share on other sites

Juu valitettavasti tänä ensimmäisenä vuonna, kun päästiin näin myöhään aloittamaan, aikataulu saattaa olla pienimmille hieman tiukka. Alunperin meidän piti olla valmiit starttaamaan jo hyvissä ajoin ennen joulua, mutta tässä projektissa on ollut niin paljon valmisteltavaa näin ensimmäisellä kerralla, joten meidän pienellä muutaman henkilön ydintiimin voimin tämä venyi valitettavasti näin myöhäiseksi ja voisin sanoa että suurelta osin meistä riippumattomista syistä. Silti tämä on ollut todella kiinnostava projekti ja odotamme innolla millaisen vastaanoton tämä saa kun pääsemme oikeasti lanseeraamaan tämän tapahtuman.

Totta on että aikataulu saattaa karsia osan finishereistä pois, mutta uskomme myös että jos tämän tapahtuman avulla saamme lapsia liikkumaan kaksikin kertaa viikossa enemmän kuin muuten olisivat liikkuneet (vaikka lyhemmänkin matkan), olemme onnistuneet mainiosti :party0002: . Toisaalta myös pelkästään se että junioreiden osallistumismaksut menee hyvään tarkoitukseen Lastenklinikoiden potilaiden hyväksi on jo hieno asia sinällään :grouphug: .

Jos tämä tapahtuma menee tänä vuonna hienosti, mihin siis vahvasti uskomme, tulee näitä olemaan tulevinakin vuosina ja silloin pääsemme varmasti aikaisemmin liikkeelle.

Raporttia tulee varmasti ainakin meidän omille sivuille kun urakka on ohi.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Vaikka edellisen viestini sävy saatoikin olla hieman negatiivinen, niin ehdottomasti olen sitä mieltä, että tällaiset projektit ovat hienoja. Samalla haluan nostaa hattua teille, jotka olette pakertamassa tämän kimpussa. Jos tälle jatkoa tulee, niin yritän myydä myös meidän muksuille. Samalla saisi itsekin hyvin tehtyä muutakin kuin juoksemista.

Hyvällä asialla olette!

Link to comment
Share on other sites

Juu, ja ei kai nuo säännöt niin kirjaimellisia ole. Pääasiahan ainakin minun mielestä on se, että lapsia saadaan liikkumaan monipuolisesti !!!

Meillä myös molemmat harrastavat liikuntalajeja (jalkapallo / joukkuevoimistelu) ja ajattelin että noista voi varsin hyvällä omalla tunnolla merkitä esim. juoksuun joitakin merkintöjä. Varsinkin kun meidän porukka on vielä suhteellisen pientä...

Pääasia että saadaan paljon porukkaa mukaan ja lapset liikkumaan hyvän asian puolesta...:party0002:

Link to comment
Share on other sites

Kaksi osallistuvaa, ironboy 7v, ja irongirl 8v, ovat innolla jo aloittaneetkin urakkaa.

Ironbaby, joka odottelee vielä 2v -synttäreitään hakee vielä peruskuntoa ja siirtänee osallistumistaan hieman tulevaisuuteen.

Moi Jiivee!!

Ei varmasti tarvitse montaa vuotta odotella, nimittäin erittäin läheinen pikkumies Severi on 3 vuotias ja tiedän että siellä on innokkaasti väritelty koevedosta triathlon kartasta. Saa nähdä miten Seven käy urakassa, serkkupoika Samuli 12v tavoittelee kahta karttaa ja t-paitaa.:sign0133:

Link to comment
Share on other sites

Moi Jiivee!!

Ei varmasti tarvitse montaa vuotta odotella, nimittäin erittäin läheinen pikkumies Severi on 3 vuotias ja tiedän että siellä on innokkaasti väritelty koevedosta triathlon kartasta. Saa nähdä miten Seven käy urakassa, serkkupoika Samuli 12v tavoittelee kahta karttaa ja t-paitaa.:sign0133:

Hillitte nyt pikkasen sitä Samulia tai se tulee pian isäänsä... :hali_hehe:

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Neiti Elsa 7v ilmoitettu mukaan.Harmi vaan, että hiihto vie nyt talvella tosi ison osan harjoitusajasta, pitäisi olla sama kampanja myös talvitriathlonissa..

Eipä hätiä mitiä. Tuossa suorituskartassa on otettu tää meidän vähäluminen talvikin huomioon ja pyöräilyosuutta voi ja saa tässä hiihtokelien aikaan (toki myöhemminkin jos putkessa viihtyy) suorittaa sivakoimalla.

Ihan nuorimmat saavat väritellä reittiänsä myös aikaperusteisesti, pääasia että lähdetään liikkeelle ja opitaan siinä samalla hiukan pitkäjänteisyyttä jonkin tavoitteen saavuttamiseksi.

Tervetuloa vaan joukkoon mukaan !

Link to comment
Share on other sites

Aivan mahtava idea! Kummilapset on nyt ilmoitettu mukaan ja innolla kuulemma Jyväskylässä jo odotellaan väritystehtäviä. Lapset ovat uimaseurassa, joten sitä puolta tulee treenattua paljon ja koulumatkoja yms. pyöräillään, mutta juoksun kanssa joudutaan kyllä tsemppaamaan tosissaan.

Sääli että itse asun Helsingissä, enkä pääse kovin usein lasten kanssa liikkumaan, mutta onneksi kannustusta löytyy myös isän ja äidin taholta. :038:

Link to comment
Share on other sites

No niin! Saimme kartat eilen painosta ja ensimmäiset, tähän mennessä ilmoittautuneille ne lähti eilen postissa samoin tein. Joten maanantaina kartta pitäisi olla perillä, niin pienet ja vähän isommatkin riatlonistit pääsevät suorituksiaan siihen värittämään.

Onneksi olkoon kaikille jotka ovat päättäneet tähän hienoon urakkaan ryhtyä!:038:

Mukaan voi toki vielä ilmoittautua aina heinäkuun puoleenväliin saakka, mutta mitä pidemmälle aloitusta lykkää sen suuremmaksi viikottainen suoritusmäärä käy. Tosin yläaste ikäinen suorittaa tämän koko homman helposti vaikka kuukaudessa läpi.:voitto:

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy