Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Talvirenkaat


Seppo
 Share

Recommended Posts

Tänään vaihtu sitten opelixiin nastat alle. Entisistä oli enää kolmannes jäljellä. Oli pakko vaihtaa kun eihän niillä uskaltanu enää ajaa. Käytiin muuten vaihtamassa renkaat samassa paikassa mikä oli päässy myös uutisiin. Jatkuvasti oli jonoa, mutta itte vaihto onnistu 20 minuutissa. Vähän tosin ihmetyttää nuo uudet nastat. Entisessä autossa oli vissiin vielä vanhanaikaset nasta, semmoset aika reilun kokoset. Näissä uusissa renkaissa on melko mitättömät. Ja jotta päästäs vähän vertailemaan maan hintatasoa niin nyt on alla continentalin viking1:t. Hintaa neljän renkaan vaihdolle, kierrätysmaksut kun entiset jäin sinne yms kulut, tuli yhteensä 440e. Ei mitään kovin halpaa lystiä, mutta paljon halvempaa kuin kolarin ajaminen ja nuo renkaathan tulee kestämään meillä vuosia. Ja eiköhän niillä oo parempi e/km suhde kuin lenkkareilla

Link to comment
Share on other sites

Juu, ei ole halpoja uudet renkaat, mutta se on sellainen asia, jossa en enää pihistele. Tämäkin asia piti tietty opetella kantapään kautta - ei kolaroimalla, mutta muuten vaan liukastelemalla ja pelkäämällä. Viime talvena tuli rullailtua jonkin aikaa vanhoilla nastarenkailla, jotka olivat silmämääräisesti ok - pintaa oli ja kaikki nastat tallessa - mutta pirun liukkaathan ne oli, kovin mielellään en sillä sitten ajanutkaan, koska pelotti niin hemmetisti. Heivattiin ne renkaat mäkeen ja ostettiin uudet tilalle. Olihan mukava ajella sen jälkeen. Eli vaikka silmämääräisesti kaikki olisikin ok, aika tekee tehtävänsä.

Link to comment
Share on other sites

Meikä ajaa autolla aikalailla talvisin. En haluais mainostaa mutta sanon sen, että pirelliltä löytyy hvvät renkaat jotka pitävät niin lumella kuin jäälläkin. Eikä hintakaan ole paha 365 € allelaitettuna. Näissä uusissa renkaissa on nastat mitättömän oloiset uutena, mutta kun niillä ajaa vähän aikaa niin löytyy sitä piikkiä kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

Ite laiton Kitkat tälle talvelle, On ne ainakin hiljaiset nuo. Kesä rengaan jälkeen tuntuu vaan pehmeältä. Merkkinä Continental. Hintakaan ei älytön 420 egee ja ko 195/65-15 joka myös vaikuttaa hintaan... :roll:

Olen ajanut tuollaisilla kolme talvea ja laitan täksi talveksi uudet samanlaiset. Kitkarenkaat on hyvät kun vaan muistaa, että autoilussa suurin turvallisuusriski on penkin ja ratin välissä.

Link to comment
Share on other sites

Ite laiton Kitkat tälle talvelle, On ne ainakin hiljaiset nuo. Kesä rengaan jälkeen tuntuu vaan pehmeältä. Merkkinä Continental. Hintakaan ei älytön 420 egee ja ko 195/65-15 joka myös vaikuttaa hintaan... :roll:

Kitkat on ollut jo monta talvea alla,koska täällä pääkaupunkiseudulla ei

nastoja tartte..Hiekkasäkki on tosin painona perässä..Chevy Astro..toi

biili

Link to comment
Share on other sites

Renkaiden vaihto tervanjuontia, joten täällä on siirrytty maksulliseen palveluun. Parilla kympillä alle, kyllä lompakko sen kestää. Eilen illalla Kuopiosta tultiin melkosessa räntäsateessa kohti Helsinkiä ja mittari näytti +1 lähtiissä. Kaverin autolla vielä hurruuttelin, olihan touhua ja ei ollu kaukana tien jäätyminenkään. Kesärenkaat tietysti alla. Helsingissä oliki sitte puoliltaöin +10, aikamoinen muutos.

Link to comment
Share on other sites

No juu, jos noista kitkoista vielä höpistään. Meillä on siis 2 kotteroa, joista ykköskotterossa on aina ollut Contin kitkat (CVC2 -> CVC3) ja kakkoskotterossa sitten mitä sun sattuu nastarenkaita. Pidän molemmista rengastyypeistä, molemmissa on omat hyvät puolensa.

Me vaihdetaan aina itse renkaat, ei olla koskaan vaihdatettu niitä liikkeessä. Meillä on semmonen työnjako, että mä tunkkaan auton ja isäntä ruuvailee pultit ja vaihtaa renkaat (sillä välin mä kiikutan vanteet pestäväksi). Joskus isäntä on tosin ollut reissussa, kun on pitänyt vaihtaa renkaat, joten mäpä oon ne sitten sukkelana pimuna vaihtanut itse. Naapurit jostain kumman syystä aina kahtoo pitkään. :viheltely

Link to comment
Share on other sites

Jooh... Tänään saatiin taas opetus siitä, että talvirenkaat ajoissa alle. Siippa oli ollut ajelemassa meidän harrasteautolla (viikon päästä olisi lähtenyt talviunille) ja risteysalueella punaisten takana pysähdyksissä ollessaan nuori mimmi oli tuupannut perään - todella huonot kesärenkaat alla tän mimmin autossa. Olkoonkin vaan peltilehmä, mutta kun kyseessä on Suomessa harvinainen malli (24 kpl tuotu, 9 kpl oli muutama vuosi sitten liikenteessä näistä), niin vitutus on melko armoton. Saa nähdä, mitä vakuutusyhtiössä sanovat. Pelkään, että lähtee lunastukseen. :tana

Link to comment
Share on other sites

Juuh, nastat on nyt alla, polkupyörässä. Eilen kun ajelin kaupungilla niin oli kyllä aika hataraa toi ajo. Taas voi pysyä pystyssä koko talven, jos on yli 20 astetta pakkasta, niin sitten on kai pakko siirtyä nyssen palveluihin. :itku Ikävä kyllä noi jäät suli just pois, että pääsis kunnolla testaamaan tota uutta rengasta. Opiskelijabudjetilla kun ne pitää ostaa yksi kerrallaan... Mutta nyt siis on sekä etu- että takapyörässä nastat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy