Jump to content
Juoksufoorumi.fijoukor

Jääkiekon MM 10-26.5. 2019

Recommended Posts

Suomi lähtee pelaamaan käytännössä ilman NHL vahvistuksia. Joukkueella on kuitenkin ollut jo n. 4 viikkoa aikaa hinkata kuvioita kuntoon ja pelaajat ovat nuoria ja nälkäisiä, joilla on ura vielä pääosin edessä. Tekeekö Jalonen voittajajoukkueen, joka ohittaa huimat yksilösuoritukset ? Muuttuuko ketjut ja tuleeko HPK sta tai Kärpistä vielä vahvistuksia ? 

 

Oma veikkaukseni on, että Suomi pääsee pitkälle. 

 

Tuossa saitilla infoa

 

https://www.suomikiekko.com/mmkisat/

 

 Ruotsin VPN llä lähes kaikki matsit

 

https://www.svt.se/sport/ishockey/guide-sa-sander-svt-fran-ishockey-vm-for-herrar

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minuuttia sitten, joukor kirjoitti:

tuleeko HPK sta tai Kärpistä vielä vahvistuksia ?

Vain Kärpistä eli Vehviläinen, Ohtamaa ja Hakanpää. Aioin kirjoittaa tuolla Liiga-ketjussa, että toivottavasti Jalonenkin tajuaa, ettei Ohtamaan taso enää riitä MM-kisoihin. Todennäköisesti Atte pelaa nyt sitten elämänsä kisat...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

US n uutisen mukaan

 

 

Suomen joukkue 2019 MM-kisoissa: 

Maalivahdit
30 Kevin Lankinen, Rockford IceHogs
35 Veini Vehviläinen, Kärpät
45 Jussi Olkinuora, Pelicans

Puolustajat
4 Mikko Lehtonen, HV71
7 Oliwer Kaski, Pelicans
28 Henri Jokiharju, Chicago Blackhawks
40 Petteri Lindbohm, Lausanne HC
50 Miika Koivisto, Dynamo Moskova
55 Atte Ohtamaa, Kärpät
58 Jani Hakanpää, Kärpät
70 Niko Mikkola, San Antonio Rampage

Hyökkääjät
12 Marko Anttila, Jokerit
15 Arttu Ilomäki, Lukko
19 Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Star
20 Niko Ojamäki, Tappara
21 Juhani Tyrväinen, HIFK
24 Kaapo Kakko, TPS
25 Toni Rajala, EHC Biel
27 Eetu Luostarinen, KalPa
41 Joel Kiviranta, Sport
65 Sakari Manninen, Jokerit
71 Kristian Kuusela, Tappara
76 Jere Sallinen, Örebro HK
82 Harri Pesonen, SCL Tigers
91 Juho Lammikko, Florida Panthers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi on ollut peräti 12 kertaa loppuottelussa, mutta voittanut vain kahdesti. 

Aiheesta MTV

 

Noista matseista on kaikki jääneet mieleen, mutta pahin turpakeikka Suomelle oli mielestäni Milanossa häviö Kanadalle, kun tuomari jätti selvän kampin tuomitsematta. 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
tunti sitten, joukor kirjoitti:

 

Eniten kuitenkin kismittää ainakin minua Torinon olympialaisten 2006 niukka 2 - 3 finaalitappio Ruotsille. Olympiakullan olisi silloin suonut Selänteelle ja kumppaneille, se oli niin lähellä silloin.

 

22 tuntia sitten, KooTee kirjoitti:

Vähän harmittaa, kun SM kultajuokkueesta ei näköjään arpa osunut kehenkään, vaikka taidokkaita kavereita monta esim. Teemu Turunen mm. 

 

Vähän saman tyyppinen tilanne sekä HPK:lla että Kärpillä, että tasaisen kova joukkue, mutta ei sittenkään maajoukkueeseen kelpaavia huippuyksilöitä (valmentajien mielestä, tosin Kärpistä kelpasi 3), ehkä tuon Pottosen mainitseman Ohtamaankin olisi voinut jättää pois.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6.5.2019 at 09.11, Pottonen kirjoitti:

Vain Kärpistä eli Vehviläinen, Ohtamaa ja Hakanpää. Aioin kirjoittaa tuolla Liiga-ketjussa, että toivottavasti Jalonenkin tajuaa, ettei Ohtamaan taso enää riitä MM-kisoihin. Todennäköisesti Atte pelaa nyt sitten elämänsä kisat...

tuleeko Ohtamaasta uusi Kukkonen, joka on sitten mukana seuraavat 7 vuotta ja häntä ei saa edes kritisoida menee miten hyvin tai huonosti tahansa ilman että puoli Suomea on kimpussa? Se on hyvä, kun joskus olen kritisoinut oululaista, niin sen jälkeen yötä myöten toimittajia myöten ovat yhteydessä ja väittävät, että vittuilen. Aamulla kun herään, niin Facebookissa on jotain haistapaskaviestejä tullut yv:nä. Silti he itse kirjoittavat mm. sellaisia juttuja, joissa väitetään IFK-pelaajien tahallaan vahingoittavan poroja. Pottonen, sinä olet nyt vaarassa tuon kommenttisi vuoksi, kun uskallat Ohtamaata epäillä. Olen kyllä hiton iloinen siitä, etten varsinaisesti ole Oulussa käynyt.

 

2 tuntia sitten, PekkaS kirjoitti:

Vähän saman tyyppinen tilanne sekä HPK:lla että Kärpillä, että tasaisen kova joukkue, mutta ei sittenkään maajoukkueeseen kelpaavia huippuyksilöitä (valmentajien mielestä, tosin Kärpistä kelpasi 3), ehkä tuon Pottosen mainitseman Ohtamaankin olisi voinut jättää pois.

Erona on se, että Kärpillä oli oikeasti laadukas joukkue, HPK:lla ei. Kerhon menestys perustui pelitapaan, joka loksahti kohdalleen talvella ja siihen kovaan joukkuehenkeen. Toki heilläkin muutama laatupelaaja. Syy, miksi maajoukkuetta ei kannattanut nyt muokata paljon, johtuu siitä, että harjoitusmatsit menivät aika hyvin, joukkue menestyi nimenomaan joukkueena ja kun erot pelaajien välillä ovat niin pienet, niin kenet sitten pudottaisi ja kenet ottaisi mukaan. Turunen ja Leskinen olisivat varmaan mukana, jos vaikkapa Kakko ja Ilomäki olisivat flopanneet. Jotenkin tuntuu myös, että mestaruus oli HPK-pelaajille melkoinen ulospuhallus nyt, joten olisiko henkisesti ollut enää annettavaa. Tuolla joukkueessa on ollut moni nyt leirityksessä neljä viikkoa ja haluavat menestyä. Siinä mielessä se on hyvä pitää kasassa, kun joukkuehenki on ilmeisesti nyt hyvä. Mikko Rantanen loukkaantui viime yönä, joten pitäisin ovea auki enää Miro Heiskaselle ja Roope Hintzille, jos Dallas putoaa. Esa Lindellille olisi toki myös käyttöä, mutta hänellä loppuu sopimus.

 

Kyllä tuossa mitalimahdollisuudet ovat, vaikka joukkue ei ole nimekäs. Toisaalta pitää saada onnistumisia alle ja sellainen positiivinen kierre. Jos alku on vaikea, niin sitten en oikein usko menestykseen. Se todellinen koetinkivi tulee olemaan puolivälierä. Puristaako nuori jengi liikaa mailaa vai uskooko, että homma hoidetaan.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minuuttia sitten, Baltsu kirjoitti:

tuleeko Ohtamaasta uusi Kukkonen, joka on sitten mukana seuraavat 7 vuotta ja häntä ei saa edes kritisoida menee miten hyvin tai huonosti tahansa ilman että puoli Suomea on kimpussa?

 

Pottonen, sinä olet nyt vaarassa tuon kommenttisi vuoksi, kun uskallat Ohtamaata epäillä.

En usko ja en usko!

 

Kukko-Lassen hyvyys oli/on kivunsietokyky (mm. laukausten blokkaus, pitkä vaihto omissa -->jaksoi puristaa), tasaisuus, tietty "ilkeys" oman maalin edessä (poikkari alaselkään usein ilman jäähyä) ja johtajuus. Tarinat kertovat, että Sergei Fedorov hiljeni, kun Lasse otti pukukopissa komennon. Olin itse monta kertaa sitä mieltä, että älkää nyt enää Lassea valitko kisoihin, mutta ei hän nyt varsinaisesti koskaan täysin pettänyt. Ohtamaan valinnassa on paljon samaa, tiedetään kyllä mitä saadaan. Ei se menestys koskaan ole yhdestä pelaajasta kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6.5.2019 at 10.45, GrigoriSoiros kirjoitti:

Suomi ottaa kultaa.

Ennen vuoden 1995 MM-kisoja tiesin, että Suomi voittaa kullan. Ja vaikka ensimmäisessä pelissä tuli tappio Tsekille 0 - 3, rauhoittelin muita sanomalla "Ei hätää, Suomi voittaa MM-kullan". Tuohan perustui myös realismiin, Suomi oli pelannut maailman parasta jääkiekkoa jo Lillehammerin Olympialaisissa. 1994 olympialaisten välierä-tappio Kanadalle on muuten viimeinen kerta, kun minulta on mennyt yöunet jääkiekon takia. Vuoden 2011 maailmanmestaruutta en kyllä tiennyt etukäteen, enkä olisi kisojen alkuviaheessa uskonut siihen.

 

95 kisojen alkusarjassahan Suomi voitti Ruotsin 6 - 3. Wikipediassa on mielestäni virhe, Suomen viidennen maalin tekijä on siellä Timo Jutila. Muistini (hah, hah) mukaan tuo oli 5 - 3 yv:llä tullut maali. Suomi laittoi kentälle viisikon Timo Jutila, Mika Nieminen, Esa Keskinen, Raipe Helminen ja Marko Palo. Ja minnuu nauratti jo valmiiksi, että kohta tulee maali. Kiekko kiersi Juti --> Nieminen --> Keskinen. Essi Keskinen laittoi lätyn takatolpalle Raipelle, joka ei sillä kertaa syöttänyt vaan pisti ykkösellä sisään. Myös Marko Palo teki hienon työn maalin eteen painimalla Ruotsin puolustajan kanssa. @tb2 tai joku muu, muistanko väärin?

 

Finaalia tuli sitten poikani kanssa katsottua monta kertaa ja teemana ei ollut villepeltonen, vaan enemmänkin jerelehtinen tai vaikkapa 3. erän Antti Törmäsen heittäytyminen, jolla hän putsasi kiekon keskialueelle. Tuo oli hieno joukkue ja hierojanahan oli Vellu Pohjonen...

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minuuttia sitten, joukor kirjoitti:

Joukkuepelihän se. MM-joukkueeseen ei tule enää vahvistuksia, Jalonen vahvisti tänään. 

No näillä sitten mennään. Onhan pojilla ollut n. 1kk aikaa opetella toistensa kikkailut ja yhteispeli. Toivotaan, että nälkää löytyy ja löytyyhän sitä nuorilta pelaajilta, kun saavat pukea Suomi paidan päälle. On sellainen kunnianosoitus, ettei ihan joka jantteri pääse tuota kokemaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy