Jump to content
Juoksufoorumi.fiKalevan kisojen kympin osallistumiskriteerit


Recommended Posts

Hei, 

 

Olisi tähtäimessä saavutta 10 kilometrin Kalevan kisojen tulosraja tälle kesälle (alle 38 min naisille).

Sivusto jolta löysin nämä rajat mainitsi että maantiejuoksutulokset eivät olisi kelvollisia. Tietääköhän joku tällä foorumilla että tarkoittaako tämä siis sitä että pitäis osallistua ratakisalle ja siellä alittaa raja? 

 

Toinen asia mitä tuumailin asian tienoilta on että asun Ruotsissa ja treenaan ja kilpailen ruotsalaisen juoksuryhmän alla. Pitäisikö minun liittyä suomalaiseen juoksuseuraan voidakseni juosta Kalevan kisoissa, onko suomalaisen urheiluseuran jäsenyys edellytys osallistumiselle?

 

En oikein löytänyt noilta SUL:n sivuilta kontaktia että keneltä tästä asiasta pitäis kysyä niin ajattelin kokeilla onneani foorumin kautta ensi käteen.

 

Kiitollinen avusta.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Kyllä, radalla pitää juosta ja Suomen Urheiluliittoon kuuluvan seuran jäsenyys pitää olla. Sitä en osaa sanoa, pitääkö seuran jäsen olla jo silloin kun rajan alittaa, mutta ehkä täältä foorumilta löytyy joku viisaampi siihenkin vastaamaan.

 

Hienoa, että naisten pitkille ratamatkoille riittää edelleen yrittäjiä! Tsemppiä!

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Saavuttamalla ratakilpailussa 24.7. mennessä tulosrajan 38.00 kympillä tai 17.30 vitosella pääsee mukaan varmasti. Jos tulosrajan saavuttaneita ilmoittautuu vähemmän kuin 20, otetaan päälle 38 juosseita mukaan paremmiisjärjestyksessä niin monta, että 20 kilpailijaa tulee täyteen. Minimiraja 40.30 pitää kuitenkin olla. Tiejuoksujen ajat eivät kelpaa. Käytännössä pitää juosta 38.00,00 tai paremmin, viime vuonna tulosrajan saavutti 5000 tai 10000 metrillä 33 naista. Pitää olla suomalaisen seuran lisenssi. Villejä kortteja ei ole ollut enää moneen vuoteen. Ilmoittautuminen päättyy 24.7. klo 23.59. Jos on mielessä suomalainen seura, mitä haluat edustaa, ota yhteys siihen. Jos ei ole väliä, lähetä minulle yksityisviesti, järjestän asian maksutta. Sääntöjen mukaan pitää juosta seuran edustusasussa, mutta sitä ei juuri valvota, paitsi viestijuoksuissa.

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille avusta!

Tosiaan olisi hyvä tietää pitääkö lisessi olla jo rajaa alittaessa.

 

Hieman yllättynyt että maantiejuoksuja ei huolita ollenkaan kun kuitenkin yleisesti ottaen radalla juostaan nopeammin. Kait siinä sitten halutaan välttää sitä että juostaisiin joitakin täysin alamäkikisoja.

 

RistoK; kiitos tarkasta infosta! Olen ottanut JKU: n yhteyttä mutta jos he eivät hyväksy jonkun sortin etäjäsenyyttä niin viestitän sinulle. Ei haittaa vaikka tarvis vaatteet ostaa kunhan ei tarvi mihinkään seuran talkootoimintaan osallistua. 😄

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
10 tuntia sitten, Uolevi kirjoitti:

Tarvitseeko olla suomalaisen seuran lisenssi jo silloin kun alittaa rajan? Arvelen että riittää että lisenssi on hankittuna siinä vaiheessa kun ilmoittautuu kisoihin.

 

Kotimaassahan lisenssi on vaatimuksena virallisiin yu-kilpailuihin osallistumiseen, joten siinä mielessä lisenssi vaaditaan jo rajaa alitettaessa. En tiedä miten SUL suhtautuu ulkomailla ilman lisenssiä tehtyihin tuloksiin, mutta oletan, että niissä tapauksissa riittää, että lisenssi on voimassa Kalevan Kisojen ilmoittautumiseen mennessä (esim. case Kristiina Mäki, joka edustaa suomalaista seuraa vain SM-kilpailuissa).

 

Ihme poukkoilua SUL:lla maantietulosten hyväksymisen kanssa. Alunperin ne eivät kelvanneet, jossain vaiheessa tuli muutos, että virallisesti mitatut maantiekympit kelpaavat Kalevan Kisa -rajaksi ja nyt ei taas kelpaakaan. Säännöissä on hyvin tarkasti speksattu millainen on tilastokelpoinen kympin maantiereitti, joten vaaraa alamäkijuoksujen päätymisestä tilastoihin ei pitäisi olla.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
10 tuntia sitten, RistoK kirjoitti:

Käytännössä pitää juosta 38.00,00 tai paremmin

 

Ei tarvitse, ainakaan jos verrataan viime vuoden tilanteeseen. Kilpailussa juoksi 15 naista, joista muutamalla ei ole 38 minuutin alitusta alla. 

Ja mielestäni tilanne on ollut samanlainen viimeisenä parina vuotena. 

Link to post
Share on other sites

Lisenssiä ei tarvitse olla silloin, kun alittaa rajan, mutta ilmoittautuessa Kalevan Kisoihin pitää olla. Rajatulos on kuitenkin tehtävä virallisessa, sen maan liiton hyväksymässä kilpailussa, missä tulos tehdään.

 

Tosiaan, viime vuonna pääsi mukaan ajalla 39.43,89. Rajan alittaneita oli paljon, mutta alle puolet heistä ilmoittautui.

Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, -Emilia- kirjoitti:

RistoK; kiitos tarkasta infosta! Olen ottanut JKU: n yhteyttä mutta jos he eivät hyväksy jonkun sortin etäjäsenyyttä niin viestitän sinulle. Ei haittaa vaikka tarvis vaatteet ostaa kunhan ei tarvi mihinkään seuran talkootoimintaan osallistua. 😄

Kyllähän niitä seuroja on, mihin pääsee mukaan kun maksaa summan. Itsekään en osallistuisi sellaiseen toimintaan, mihin liittyy jotain talkoita. Sellainen toiminta ei sovi urbaaneille herrasmiehille, eikä leideille. Kyllä se jäsenyysasia pitää rahalla selvitä. Ehdotan HIFKiin liittymistä, kun et ole sellainen talkoohenkinen maalainen. On hienot värit ja asut. Lisäksi kaikki puhuvat ruotsia. 

 

Tuo on kyllä sinänsä hölmöä, että EU:ssa pitää olla kansallisen seuran jäsen. Olen ajatellut valittaa siitä eurooppalaiseen tuomioistuimeen. Luulisi, että saisi valita parhaan mahdollisen seuran unionin alueelta ja kansallisiin kisoihin voisi mennä mukaan pelkän passin perusteella. No nyt tulee EU-vaalit ja ehdokkaani tulee menemään lähes satavarmasti läpi, joten sen jälkeen asiaan voidaan palata. Sen jälkeen voisi tulla mahdolliseksi monikansalliset virtuaaliseurat. Joku 10 tuhatta jäsentä olisi helppo hankkia nopeasti suunnittelemalla hienot peliasut ja sopimalla sponsorisopimuksia suoraan suuryhtiöiden ylimmän johdon kanssa.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy