Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
marika_

Helsinki10 27.4.2019

Recommended Posts

Muita tulijoita lauantaina tänne?

Erinomaisen hyvän reitin lisäksi erinomaisen hyvä sääkin tälle vuodelle tiedossa. Jos järjestelyjen osalta kaikki pelaa yhtä hyvin kuin vuosi sitten, niin väittäisin, että tässä on Suomen paras suurten massojen kymppi. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuuttia sitten, marika_ kirjoitti:

Muita tulijoita lauantaina tänne?

Erinomaisen hyvän reitin lisäksi erinomaisen hyvä sääkin tälle vuodelle tiedossa. Jos järjestelyjen osalta kaikki pelaa yhtä hyvin kuin vuosi sitten, niin väittäisin, että tässä on Suomen paras suurten massojen kymppi. 

Tulossa 🙋‍♂️

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minuuttia sitten, marika_ kirjoitti:

Muita tulijoita lauantaina tänne?

En ole tulossa, kun jalka ei kestä vielä nopeampaa juoksua, mutta tulen varmaan paikan päälle. On vaan Stockalla treenit aamukasilta, joten kun tuon kisa on vasta iltapäivänä, niin vähän turhaa luppoaikaa välissä eli en tiedä tulenko tällä kertaa juosten katsomaan, koska olen tod.näköisesti käynyt jo suihkussa. Se olisi muutenkin parempi, jos se kisa olisi aikaisemmin. Suomessa on sellainen kummallinen fetissi järjestää juoksukisoja iltapäivällä. Jos ne olisivat aamulla, niin ei tarttisi odottaa ja jännittää, vaan voisi mennä ja tehdä suorituksen, jonka jälkeen fiilistellä sen loppupäivän.

15 minuuttia sitten, marika_ kirjoitti:

Erinomaisen hyvän reitin lisäksi erinomaisen hyvä sääkin tälle vuodelle tiedossa. Jos järjestelyjen osalta kaikki pelaa yhtä hyvin kuin vuosi sitten, niin väittäisin, että tässä on Suomen paras suurten massojen kymppi. 

 

Minusta he eivät oikein halua kehittää sitä tapahtumaa. Se voi olla Suomen paras, mutta suuria massoja sinne ei saada. Tapahtumaa ei ole käytännössä markkinoitu lainkaan. Sellaisia diibadaabajuttuja Facebookissa, jotka eivät motivoi ollenkaan. Olisi pitänyt alkaa esim. vuodenvaihteesta alkaen puhua siitä, minkä tasoista porukkaa on viivalla ja ilmoittaa, että on esim. 37.30 jänis ja jokaisessa Aktia cupin kisassa jne. tapahtumissa jakaa mainoksia ja levittää sanaa. HSM:llä oli tyyppi jakamassa triathlon-messujen mainoksia, mutta ei tämä tapahtuma sielläkään ollut esillä. Kuvaavaa on se, että nyt on kolme päivää aikaa, enkä ennen tätä tiennyt yhtään nimeä, joka olisi osallistumassa. Se suosio tulee siitä, että tietää, ketkä ovat viivalla ja haluaa lähteä kilpailemaan heitä vastaan ja kun tietää, että on paljon kirittäjiä, voi tehdä hyvän tuloksen. Nyt kukaan ei tiedä mitään. 

 

Laittaisin sinne myöskin joukkuekilpailun, jossa kilpailtaisiin 3 hengen joukkueilla ja ilmoittautumismaksu max 100 euroa / 3 juoksijaa. Maaliin sitten team foto -piste, jonka sponsorina olisi Microsoft. Voisivat mainostaa Officen tiimi-ominaisuutta siellä samalla. Siinä pisteellä saisi otettua joukkuefoton. Firma- ja kaveriporukat saisivat siitä kivan muiston ja raati voisi palkita vaikkapa kolme parasta tiimiä. On se sitten yhtenäisten asujen tai parhaiden tuuletusten perusteella. Yksi tyyppi voisi käyttää aikaansa pelkästään siihen, että soittaisi noihin firmoihin ja myisi vaikka tuhat kolmen hengen joukkuepakettia. Siinä saisi jo 3000 juoksijaa. Raakaa puhelinmyyntiä. Joka päivä 8 tuntia puhelimessa. Siellä ei taida organisaatiossa olla yhtään tyyppiä, joka tekisi sitä hommaa tosissaan. Kaikilla on joku muu juttu se pääajanviete ja nämä kisojen järjestämiset ovat sitten sellaista puuhastelua siinä sivussa. Katsokaapa muuten onko siellä vieläkään autosponsoria vai meneekö ekan juoksijan edellä joku vanha, likainen Opel Astra. Sellaisen diilin saa tehtyä päivässä, jos haluaa. Mä olin hemmetti ollut automessuilla tunnin, kun mulle jo tarjottiin duunia yhdeltä automerkiltä. Se kuva sitä, kuinka kova kilpailu merkkien välillä on ja kuinka paljon haluavat olla esillä, jos on sopiva tarina olemassa.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ettekös tee oo menossa? 

Menossa jonnekin, tulossa jostakin. 

No, tuskin Suomen kielioppia kovin moni osaakaan.

Itekään mikään mestari... 

 

Tälläinen tapahtuma kiinnostaa valitettavasti kevätallergiat ja nyt toipuminen pumpusta estävät. 

10km on raastoa parhaimmillaan.

Hyvä kympin aika toimii vähän joka matkalla. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukana ollaan jos terveyttä lauantaille asti piisaa. Taas tutusti 40min jänöjussina juoksututun kanssa porhalletaan. Vauhti on sen verta raju, mutta koitellaan silti jutustella ja kannustaa kaikin keinoin. Toivottavasti on paljon taas väkeä vitjassa, niin on kiva mennä ja puuskutella porukassa. Kiva tapahtuma tämä minusta on ja jos kunto on huipussaan, ei varmaan mikään hassumpi paikka kokeilla ennätystä.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin mukana. Viime vuonna elämäni eka 40min alitus tapahtui kyseisessä kilpailussa, mielestäni erinomainen tapahtuma, nopea rata ja hyvä tunnelma. Oma kunto on mysteeri koska muut elämän kiireet ovat olleet etusijalla ja juoksukilsat aika vähissä. Ei kuitenkaan haittaa, mukavan kesäiset olosuhteet tiedossa ja katsotaan minkä verran tehoja saa koneesta irti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tääkin on nähty.

 

Muutama ajatus:

 

Plussat:

+ Liikenteenohjaus oli haasteellisissa oloissa järjestetty hyvin. Havaintoni mukaan liikennettä oli ohjaamassa moni kokenut henkilö, käyttivät kuuluvasti ja selkeästi suutaan, käsiään, ohjeistivat käskien. Niinhän se pitää tehdä, selkeys on tässä lajissa kohteliaisuutta.

+ Massatapahtuma, tässä oli menty kaupungin keskeisimmille paikoille, ehkä se houkuttaa uusia lajin pariin tulevina vuosina.

 

Miinuksia:

- Osallistujan kannalta logistisesti hieman hankala tapahtuma.

 

Muita ajatuksia:

- Osallistumisen kannalta olennaiset paikat tosiaan ovat etäällä toisistaan:

-- Omalla kohdalla päivä meni niin, että saavuin junalla rautatieasemalle, sieltä kävely Foorum -kauppakeskukseen numeroa noutamaan klo. 11:50 (10 minuuttia määräaikaan).

-- Foorumista kävely+Spåra no.4 senaatintorille jossa lähtöpaikka.

-- Alkuverryttely omaa kassia (jossa puhelin, rahat ja muut) kiertäen, ehkä 30m päähän uskalsi juosta kokoajan kassia silmällä pitäen.

-- Bajamajoihin oli pitkät jonot.   (Helsingissä keskustassa puita/kasveja on vähän.. voisitteko rouva/herra siirtyä lapsienne kanssa, setä kastelee nyt puuta...  )

-- Verkkareiden pakkaus kassiin 25min ennen juoksua niin että päälle jää vain bare-minimum, ohut hihaton paita ja shortsit.  ( onnistui 20C lämpötilassa, mutta ei olisi onnistunut esimerkiksi seuraavana päivänä 7C -lämpötilassa). Kassin luovutus tavarasäilytykseen (pakettiauto) johon kassi lastattiin.

-- Useimmissa juoksuissa oman auton saa niin lähelle, että autoa voi käyttää tukikohtana/tavarasäilytyksenä. Kun lähtö/maali ovat samassa paikassa, verkkarit voi 5min ennen lähtöä sitoa johonkin aidan seipääseen. Helsinki10 lähtö/maali ovat eri paikoissa, verkkareita ei voi jättää odottamaan lähtöpaikalle.

-- Juoksun jälkeen kävelin suihkuun Töölön kisahallille, sinne tulee matkaa noin kilometri maalialueelta.

-- Suihkun jälkeen kävely + Spåra no. 10 takaisin keskustaan

-- Rautatieasemalta junalla takaisin kotiin.

 

Ison tapahtuman kohdalla logistiikkaan on varattava enemmän aikaa kuin kyläjuoksussa.

 

Juoksusta jäi mieleen asfaltti tuntui tavallista kovemmalta, se liittyi perjantai-iltaan kun tuli kotipihalla autettua kaivinkonetta lapiokaivulla, alaselkä tuli siitä jäykäksi. Mulla helposti vauhti ja sykkeet laskee jossain 6-9km välissä, niin laski tälläkin kertaa, kun on kaupunkijuoksua niin tulee kadunkulmalta puolihuomaamatta rytminvaihdos alaspäin.

 

Kiitokset järjestäjille ja osallistujille, muutamia foorumilaisiakin tuli bongattua 🙂

 

 

 

 

 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy