Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Taivallahden luistinrata aukeaa!


jogger
 Share

Recommended Posts

Jee! Kävelin juuri koirani kanssa Taivallahdessa meren jäällä ja ilokseni huomasin, että jäälle ollaan tekemässä taas luistelurataa. Nyt näyttää, että rata olisi ehkä viime vuotista hieman pidempi. Harmittaa vaan etten ehtinyt ensimmäisenä paikalle luistelemaan. Johan siellä joku onnellinen kiiti retkiluistimillaan!:tongue:

Link to comment
Share on other sites

Rata on opastaulun mukaan edelleen 1,4 kilometriä vaikka näyttää mielestäni vähän viime vuotta pidemmältä. Valitettavasti vain ainakin äsken (n. 12.50) rata oli vielä huonossa kunnossa, sohjoinen ja epätasainen ja lumihileen peittämä. Siellä taisi kuitenkin olla pari ukkelia jäädyttämässä rataa. Se pitäisi kyllä silla sutinakoneella (en tiedä virallista nimeä) ajaa kunnolla puhtaaksi jotta voisi nauttia luistelusta. Muutamia luistelijoita paikalla oli. Itse en ole vielä ehtinyt testata käytännössä.

Link to comment
Share on other sites

Kävin tänään koeajamassa radan. Ihan hyvässä kunnossa oli, jäljistä päätellen rata oli jollakin tsydeemillä jäädytetty/höylätty. Lievää epätasaisuutta ja muutamia railoja oli, mutta eivät vauhtia haitanneet.

Kävin luistelemassa tuossa klo 14.00 maissa - milloinkas sä? Näin, että miehet eilen hoitelivat rataa lumikelkoilla ja tänään sitten jollain toisella vehkeellä. Ainakin aamupäivällä rataa jäädytettiin ja sitten aurattiin jollain lumikoneella yms. Ihan hyvä oli luistella, ei hirveesti kuhmuja, eikä sanottavammin ruuhkaa - tuossa iltapäivällä luistelijoita taisi olla < 10....:bumps:

Link to comment
Share on other sites

Noniin! Olin luistelemassa klo 17 kieppeillä, reilu 15km kertyi mittariin. Ensi kerralla voisi GPSllä mitata lenkin tarkan pituuden.

Ei ollut ruuhkaa nytkään, se sama 10 hlöä tais olla baanalla. Varmaan kylmä ilmakin verottaa porukan määrää.

Jep, tarkista ihmeessä tuo radan pituus. Mulla on mututuntuma että se olisi hieman leveämpi ja menisi lähemmäksi sitä Rajasaaren veneensäilytyspaikkaa, mene ja tiedä. Ainakin leveämmäksi se on aurattu kuin viime vuonna, mikä on tietysti hyvä asia.

Link to comment
Share on other sites

Hey! Kävin tänään Laajalahdella ja siellä näytti olevan myös luistelubaanaa kylttien mukaan 4km!!! Väkeä olikin melkoiset määrät luistelemassa kauniissa, mutta melkoisen tuulisessa kelissä.

Täytyypä lähipäivinä käydä itsekkin korkkaamaan baana.

Kuin myös..Lähtenee jostaisn kalastajatorpan läheltä? Sopivan mittainen ainakin ratana

Link to comment
Share on other sites

Joo, lähtee siitä Cafe Torpanrannasta läheltä Kalastajatorppaa ja menee rantaa pitkin kohti länttä ja Otaniemen edustalta kääntyy taas takaisin starttipisteeseen.

Väkeä oli eilen runsaasti sauvojen ja ties minkä lastenrattaiden kanssa luistelemassa. Sauvoilla luistelu pitäisi kyllä lailla kieltää, rikkoo jään ja luistelijat hosuvat sauvoillaan koko baanan leveydeltä. prkl.

Toivottavasti tänään on hieman rauhallisempaa. Yritän tähdätä klo 1630 pinnossa baanalle.

Link to comment
Share on other sites

Noniin, kävin suorittamassa virallisen mittauksen Laajiksella.

Lenkin pituudeksi tuli 3483m (6 kierroksen keskiarvo) eli aika reipaasti ilmoitettua lyhkäisempi.

Paana oli paikoitellen melko pehmeässä kunnossa ja pieniä kraatereita oli koko matkalla, varsinkin Otaniemi-Torpanranta pätkällä joten tarkkana pitää olla luistellessa. Toivottavasti höyläävät reitin jossakin vaiheessa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy