Jump to content
Juoksufoorumi.fiSähköpotkulaudat


Recommended Posts

Huolestuttaako teitä, että joku huijaa lenkeillään menemällä osan matkasta sellaisella sähköpotkulaudalla? Tai jopa kisoissa? Niitä kun saa nyt jättää mihin vain jalkakäytävälle, niin jos juoksu ei kunnolla kulje ja näkee sellaisen laudan, niin joku saattaa sellaisen ottaa siitä alle ja porhaltaa nopeita kilometrejä. Monesti juoksutapahtumissakin on niin vähän porukkaa, että saa juosta ihan yksikseen. Niinpä fuskausta ei ehkä edes huomattaisi. Puhumattakaan lenkeistä, joita postailevat Stravaan. Jos ei katso splittejä, niin ei tiedä, että joku on huijannut, eikä silloinkaan välttämättä, sillä aina voi sanoa: juoksin maravauhtista tms. Niillä ajamisesta jää kiinni vain, jos ajaa täysiä 25 km/h, mutta jos ajaa vaikka 15 tai 17 nopeudella, niin huijausta ei huomaa kukaan.

Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Two horses too many kirjoitti:

No miettikääpä tilannetta, oot nälkäinen SM -tulosrajaan, on virallisesti mitattu kympin reitti, mutta ihan ei vauhti riitä, tien vieressä odottaa ystävällinen skootteri joka sanoo hyppää kyytiin alle 32 minuuttia menee ... mitä ite tekisit?

 

Sitä paitsi ainakin instagram, youtube ja ylipäätään sosiaalinen media tuo esiin huijaajia, fitnesspuolella on aika paljon huijaamista: esim huijauspainoja jotka painavat muka 20kg mutta oikeasti jotakin 10-15kg. Tai sitten kamerakulmia manipuloidaan siten että esimerkiksi kuminauhoilla saadaan avustettua nostoa ja näin huijattua että onkin todellisuutta vahvempi. Photoshoppaamiseen en koske pitkällä tikullakaan...

 

Sitten voidaan jossakin internetin pimeässä nurkassa paistella huomion keskipisteessä. Jos esim omaa YouTube kanavaa seuraa semmoinen 70 tuhatta ihmistä kuunnellen tämän "supervahvan" gurun opetuksia, ilman että missään kisoissa oikeasti pitäisi käydä osoittamassa kykyjään. Ei se tarvitse edes mitään taloudellista kannustinta, pelkkä maine ja huomio jo näyttää riittävän.

 

Sosiaalinen media vetääkin puoleensa luonnehäiriöisiä jotka voivat tekeytyä todellisuutta paremmiksi juuri näin ja jos tähdet taivaalla ovat oikeassa asennossa niin suosio on suurempaa kuin mitä moni oikea ja korkean tason urheilija voi saada osakseen. 

 

Tästä tuskin tulee juoksupuolella semmoista ongelmaa, koska lopunviimein se mikä ratkaisee on se miten nopeasti niitä kisoja juostaan. Toki onhan noita kaikennäköisiä ennätysyrityksiä, mm tuo suomalainen nainen joka juoksu vuoden jokaisena päivänä maratonin. Onko näin ihan varmasti?  Ei sillä ettäkö minä syyttäisin häntä huijaamisesta, mutta nostanpahan tämmöisen näkökohdan esille.

Link to post
Share on other sites
43 minuuttia sitten, second kirjoitti:

Toki onhan noita kaikennäköisiä ennätysyrityksiä, mm tuo suomalainen nainen joka juoksu vuoden jokaisena päivänä maratonin. Onko näin ihan varmasti?  Ei sillä ettäkö minä syyttäisin häntä huijaamisesta, mutta nostanpahan tämmöisen näkökohdan esille.

Hyvä nosto, ja ei tuo kaukana ole huijaamisesta

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Sain poistetuksi tältä https://strava.app.link/5T99XEgUaW tekemältäni segmentiltä ykkösajan joka olisi ollut kevyesti sadan metrin juoksun maailmanennätys. Varsinkin vähän pidemmiltä segmenteiltä olen löytänyt monia suorituksia, jotka on tehty juoksun sijaan osittain pyörällä tai autolla. Siellä voi olla ihan hidas lenkki ja sitten joku 14 minuutin vitonen tai alle minuutin 400m. Jotkuthan käyvät myös ajamassa autolla fillarisegmentteihin itselleen kärkiaikoja. Saa nähdä miten skootterit tulevat mukaan kuvioihin. Menee tosiaan mukaan johonkin pieneen maran, jossa on väliaikamatto vain kympin välein ja huristelee joka kierroksella pitkät pätkät skootterilla, niin pääsee helposti mukaan sm-maratonille. 

Link to post
Share on other sites

Täytyy sanoa ettei huolestuta yhtään. 

 

Meidät on marinoitu doping-uutisoinnilla ja keskusteluilla, jotka tihkuvat tuomitsemista, epoa ja verisiä neuloja. 

 

Ja ehkä tuo uutisointi on ymmärrettävää, koska doping-huijaus voi tuoda isot rahat ja korkean aseman urheilijalle. 

 

Jossain massatapahtumassa porukka kai lähinnä kiinnostuu omasta suorituksistaan ja ehkä tutun kaverin saavutuksesta. Itselleni tuskin edes jää kisan voittajan nimi mieleen. Olen maratonin 45. sijalla ennätykselläni (jipii) ja kisan voitti kukalie. 

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy