Jump to content
Juoksufoorumi.fi

puujalka (pari maratonia 2022)


 Share

Recommended Posts

Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteista!

Tänään taas perusköpöttelyä se sama 30 minuuttia. Eipä tuosta mitään mainittavaa oikein ole. Ei se mitään juoksemista vielä ole edes ulkoisesti, enemmänkin rutiinien luomista.

Eilen iltapäivällä paleli. Ehkä tämä mun MHH (maksimaalishiilihydraattinen) -dieetti alkaa sitten jo purra tosissaan. Kunhan tässä vielä pari kuukautta jaksaa hiippailla hissukseen ja pureksia perunaa ja kaalia, niin alkaa vanhat juoksuvaatteet mahtumaan taas päälle. Mitähän Lydiard mahtaa sanoa dieetistä? Hm... ai että jos jalat kramppaa ja sätkii itsekseen yöllä, pitää syödä enemmän.

Uudet kengät jouduin tosin ostamaan. Vintillä on pari jätesäkillistä vanhoja juoksukenkiä, mutta ne ovat pääasiassa jotain erityiskenkiä, joita ei näin riskissä kunnossa arvaa päällensä pukea. Urheilukaupassa ei ollut mitään tuttua vanhoja malleja, joten päädyin sitten Mizuno-merkkisiin kenkiin. Ihan mukavan oloiset (ja kiskurihintaiset).

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Tänään punttiksen alkuverraksi n. 38 minuutin köpöttely. Sehän tuntui jossakin vaiheessa jo ihan hyvältä, mutta peilikuva näyteikkunassa palautti maan pinnalle tehokkaasti.

Punttiksella en sitten paljon tehnytkään. Kävin vaa'alla, ja vetelin vähän vatsoja ja selkiä. Sitten puski niin armoton jälkisoija, että piti poistua suihkutiloihin. Ei ole helppoa.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Tänään hölkkäsin läpi vanhan n. 6 kilometrin aamulenkin, ja siihen tuhraantui aikaa n. 37 minuuttia. Tuntui siltä, että joka puolella jaloissa pieniä kolotuksia, mikä on tietenkin odotettavissakin. Lydiardin mukaan ensimmäisen vuoden aikana polvet ja sääret kipeytyvät, mutta se menee ohi.

Sitä vain rupesin miettimään, että mikä sitten on sitä oikeaoppista kevyttä juoksua mitä tässä vaiheessa harjoituksia pitäisi pelkästään harjoittaa. Ja pitkään, niin pitkään että se rupeaa maistumaan.

Lydiard ei anna siihen kovin tarkkoja vastauksia, mutta mitään hiippailua se ei ole. Hänen mukaansa kevyt juoksu on sellaista, että se on vielä täysin aerobista. Ja että jos hengitysrytmi vaikeutuu ja että jos vauhtia ei jaksa enää ylläpitää, se ei ole enää aerobista. Ja että sitä voi ylläpitää periaatteessa vaikka kuinka pitkään. Hyvin treenatulle juoksijalle hän antaa esimerkiksi n. 160km viikossa 3.30/km. Siihen päälle sitten huoltavaa hölkkää niin paljon kun kehtaa. Tuo ei tietenkään ole se mihin itse tähtäisin, mutta nostan sen vain esimerkkinä siitä, että tämä Lydiardin kevyt ei ole hölkkää, vaan ihan reipasta menoa. Eikä hän mitään muita numeroita edes anna. Vauhdit pitää osata suhteuttaa kunnon mukaan.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Moi:) pari kertaa viikossa teen epätoivoista terveyshölkkää hienoissa kireissä trikoissa ja uudet Vomerot jalassa, mutta varsinaiset juoksut on jääneet. Etupäässä ruokavaliolla pidän painon kurissa ja terveyden myös. 

Mukava seurata miten sulla lähtee etenemään. Vielä kun U-M jaksaisi ja raportoisi, niin mun päiväthän sujuisivat mukavasti popparipussi sylissä🙋‍♂️

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Viikon 14 yhteenveto.

Ensimmäinen treeniviikko takana. Hölköttelyä yhteensä 165 minuuttia, kilometrejä varmaan jotakin vajaat 30. Tästä se lähtee.

Tänään käppäilin n.37 minuuttia. Aamusta ei ollutkaan pakkasta, joten soratiet olivat välillä aika haasteellista lillua. Muuten oikein mukava ilma. Lenkistä ehkä n. neljännes oli jo ihan mukavan tuntuista, mutta varsinkin alku oli kyllä taas vaikea. Riskissä kunnossa pitäisi aina aloittaa mahdollisimman tasaisesta maastosta, mutta ei mahda mitään. Nämä nyt on mitä on. Kai se siitä joskus kevenee.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Tänään ensimmäinen viikon kolmesta "pitkästä", n. 60 minuuttia.

Piti ajella autolla ison tien varteen koska aamuyöstä puski sen verran nuoskalunta, että muutenkin vielä heikossa kunnossa olevat sivutiet olivat aikamoista mössöä. Siinäpä se meni läpsyttäessä. Ihan hyvin sen jaksoi, vaikka lopussa ehkä hieman jo painoi jaloissa.

Huomenna hieman lyhempi lenkki ja päälle punttis, jossa pääsee taas sitten tarkastamaan viikon painotilanteen.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Punttiksen alle alkuverkkana n. 37 minuuttia.

Paino putoaa edelleen n. kilon viikossa, eli tällä tahdilla sitä olisi varmaan Kesäkuun lopulla jo siinä pisteessä mihin treenit edellisellä kerralla jäivät joskus 2010. Veikkaan tosin, että tahti hidastuu hieman koska joudun lisäämään jossakin välissä kaloreita, erityisesti rasvoja.

Hölkkävauhtikin näköjään kasvanut, koska tuon saman lenkin heitin viikko sitten minuutin hitaammin samalla tuntumalla. Nilkoissa vähän tuntui eilinen.

  • Like 6
  • Onnittelut! 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy