Jump to content
Juoksufoorumi.fi

TUI Marathon Palma de Mallorca 2007


Recommended Posts

  • 6 months later...

Muutama suomalainen näkyi lähtöluettelossa. Lieneekö ketään foorumilaisia lähdössä?

Täällä harkitaan vakavasti koulun syyslomanaikaiseksi matkakohteeksi, jolloin kumpikin vanhus hölkkäisi ja kakarat kaitsis sen aikaa toinen toisiaan... Reitti näyttää todella mutkikkaalta, mutta kovia aikoja tuollakin on eteläeurooppalaiseen tapaan edellisvuosina kirmailtu.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

Raporttia tätä maratonia tulevina vuosina pohtiville.

Järjestelyt ennen kisaa: kisapaikalla oli varsinainen telttakylä jo pari päivää ennen starttia. Työtä ei oltu säästelty ja systeemit oli viimeistä piirtoa myöten selvästikin harkittu. Mutta kaikki ei toiminut kuitenkaan niin kuin piti. Jouduin jonottamaan viisi kertaa ennen kuin kisassa tarvittavat laput, chipit ym. oli kasassa, homma kesti vajaan tunnin. Osa tästä johtui perskohtaisista maksuepäselvyyksistäni. Jonoja oli kapealla alueella varmaan toistakymmentä ja etenevä porukka joutui luikkimaan jonojen välistä. Tätä ei todellakaan oltu järjestetty ns. yhden luukun periaatteella. Starttipaketti sisälsi jotain pientä juoksusälää. Kisaexpo oli n. tuplakokoa HCM:ään verrattuna. Eipä ollut häävejä tarjouksia.

Kisapäivänä kamat sai sujuvasti säilöön, wc-jonossa meni n. 15 min viimeisen puolen tunnin aikana ennen starttia. Lähtöalueella porukat karsinoitiin nähdäkseni onnistuneesti. Starttiin liittyi melkoista karnevaalia ja tukasta putoili serpentiiniä yms. paperisilppua vielä pitkään juostuani. Juoksuväylä oli leveä, mutta jotkut olivat arvioineet sopivan lähtöpaikan väärin kuten aina käy. Porukka oli sopivasti väljentynyt kun ennen ensimmäisen kympin täyttymistä siirryttiin vanhan kaupungin sokkeloisille, varjoisille ja kapeille kujille. Kääntymisiä ja lyhyitä mäkiä oli paljon. 20 km paikkeilla siirryttiin avarammalle maantielle juoksemaan. Siitä lähtien loppuun asti reitti oli hyvin tasainen ja nopea, mutta altis auringolle. 30 km:n kohdalta käännyttiin takaisin kaupunkiin päin ja loppumatka oli miellyttävää rantabulevardia, jolla aurinko paistoi estoitta.

Huoltopisteitä oli reilun 3 km:n välein. Kun huoltopöytiä oli n. 10 per piste, niin n. 8:lla oli tarjolla vain vesipulloja ja yhdellä tai enintään kahdella urheilujuomaa. Vähän ihmettelin kun melkein kaikki näyttivät juoksevan maratonin pelkän veden voimalla. Reitillä oli sambaryhmää, rummuttajaa ja ties mitä rytmiryhmää viihdyttämässä. Poliiseja ja järjestäjiä oli pilvin pimein eikä liikennejärjestelyissä juoksun eduksi oltu nuukailtu.

Tarkoitukseni ei ollut vetää maraa täysillä vaan juosta yhdessä avovaimon kanssa taas huoltohommissa, kannustajana, seurana ja vakionopeudensäätimenä. Hän piti hieman arvioimaani parempaa vauhtia.

Meidän loppuaikamme oli jotain 3.35, millä pso oli sarjansa kuudes ja minä jotain alle sadas. Puolikkaat napsahtivat parin sekunnin marginaalilla samaan aikaan. Nautin jokaisesta metristä ja kympin jälkeen aikani kului mukavasti yleisön kanssa pelleillessä. Vetelin yläfemmoilla kämmenen kipeäksi, mutta hauskaa oli. Taisin ees taas pomppiessani vähän ärsyttää kykyjensä ylärajoilla raastavaa seuralaistani, mutta pitihän minunkin hupini saada. Lämpöä oli kai 19astetta varjossa, joten juoksijoiden pakkokastelu pariin otteeseen letkusta sumuttamalla ei ehkä ollut aivan harkittua.

Kisan jälkeen tarjolla oli alkoholitonta saksalaista olutta, jota livahti aika ripeästi pari tuoppia. Vettä, urheilujuomaa, omenaa, banaania, donitseja ja jonkinlaista suklaapullaa. Ja on se kumma, miten sitä jälkipuintia riittää tuntikausia joka juoksun jälkeen.

Tämä oli ehkä mukavin maratonkokemukseni. Reitti tyrkyttää ennätyksiä, kunhan sää on viileä.

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut Raaka-Arska!

Itselläni oli tähän kauteen tavoite juosta alle 3.30. Maaliskuussa katkaisin kuitenkin jääkiekossa sääriluun. Tukholma jäi huoltoreissuksi, mutta ei Mallorca.

2 pv vaille 7 kk sääriluun katkeamisen jälkeen juoksin maratonin alle 4 tunnin! Aikatavoite ei tälle vuodelle toteutunut, mutta olosuhteet huomioiden tähän on kai oltava tyytyväinen. Juoksemaan olen varsinaisesti pystynyt elokuun alusta. Tosin oikea polvi tahtoo kipeytyä. Polven kautta tehtiin luuydinnaulaus. Varsinaisesta vammakohdasta kipu on häipynyt monta kuukautta sitten, mutta ei polvesta.

Itse juoksu meni noin 25 km:iin ihan hyvin. Juoksin noin 5.30 km-vauhdilla. Sitten todennäköisesti polvikivun aiheuttama hieman väärä askellus kipeytti vasemman jalan, ensin takareiden ja sitten pohkeen. Annoin hieman periksi ja vauhti tippui heikoimmillaan tasolle 6 min/km. Sitten hieman alle 35 km:ssa, eli muutama kilometri aikaisemmin kuin aikoinaan Tukholmassa ekassa 4h alituksessani, 4h:n jänis juoksi minut kiinni ja päätin kuten silloin Ruotsin maallakin, että tuon ei anneta jättää. Eikä annettu! 41 km:n kohdalla jätin jäniksen taakseni ja alitin 4h kolmannen kerran. Ennätyksen rikkominen tosin jäi ensi vuoteen..

Onnittelut myös sinulle Saksassa asuva suomalainen. joka juoksit kanssani monta kilometriä. Onnistuit alittamaan 3.45! Samoin sinulle suomalainen, joka juoksit kanssani jäniksen perässä. 4 h alittui sinullakin!

Ei kun ensi vuonna uudestaan 3.30:n kimppuun. Tukholmaan on jo ilmoittauduttu..

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

up!

Tällainen tapahtuma löytyy näemmä tänä vuonna muutaman foorumilaisen listalta, joten nostetaas lanka ylös.

Pieni "saksalainen" maraton, mutta ilmeisen loistavasti järjestetty rock -bändeineen ja ilotulituksineen. Reitti kulkee meren rannassa palmupuiden katveessa ja välillä Palman nähtävyyksiä kierellen. Voittaa varmasti lokakuisen Suomen, vaikka keli voi olla mitä vaan kunnon myrskyn ja + 30 asteen väliltä.

Omat odotukset saada kerrankin positiivinen kokemus maratonilta ja mukava syysloma. Kysymysmerkkeinä on ainoastaan urheilujuoman puute(?) juoksun tarjoiluissa ja oma kunto.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy