Jump to content
Juoksufoorumi.fihenok

Maastojuoksun MM-kilpailut, Aarhus 30.3.2019

Recommended Posts

Kyllähän maastojuoksulle, tuolle hienolle lajille, pitää avata MM-kisaketju. Kisat ovat siis ensi lauantaina Tanskassa Aarhusissa. 

 

Ohjelman näet tästä https://www.aarhus2019.dk/en/event-programme/

 

Rata ei ole tällä kertaa mikään tasainen golfkenttä, vaan muistuttaa enemmän wanhan ajan (1900-luvun alku) maastojuoksuratoja. Letsrun.comissa oli hyvä esittely radasta: https://www.letsrun.com/news/2019/03/mud-beer-and-vikings-a-behind-the-scenes-look-at-how-the-incredible-2019-world-xc-course-was-designed/

 

Joukkueita, mukana olevia maailman huippuja yms. en ole vielä tutkinut tarkemmin. Jos joku on perehtynyt asiaan, kirjoittakaa ihmeessä vähän analyysiä tuonne. 

 

Omasta mielestäni maastojuoksu on huippumielenkiintoinen laji, jota on jopa kivempi seurata kuin katujuoksuja. On harmillista, että se on Suomessa aika totaalisen paitsiossa. Mutta nythän me alamme tässä ketjussa nostamaan hypeä, eikö vaan? 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minuuttia sitten, rjr kirjoitti:

Keitähän sinne olisi voinut lähettää?

Lähinnä kai Topi osoittanut kuntoa sinne, muista en tiedä, olisiko nuoremmissa ollut ketään? Topikaan ei toki ole kertonut julkisesti halukkuudesta tuonne kun treenileirit päällä kohti kesää. Naisissa ei kai nyt ainakaan julkisuudessa kukaan potentiaalinen ole säväyttänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MM-kisoihin ei yleensä lähetetä ketään vain sillä perusteella, että harrastaa tai että kisat ovat lähellä. Aika vähän on maastonäyttöjä viime kevään jälkeen, jos silloinkaan. Kriteerit ovat yleensä sellaiset, että pitäisi myös jotenkin pärjätä. No ehkä siellä ultra-ympyröissä ajatellaan toisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linkattujen SM Maastojen kärjessä oli ihan kovia juoksijoita ei vain harrastajia. Koska MM-kisat ovat noin lähellä luulisi, että kyse ei ole kustannuksista. Muutaman nousevan lupaavan juoksijan voisi lähettää saamaan tuntumaa kansainvälisiin kisoihin

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minuuttia sitten, rjr kirjoitti:

Kriteerit ovat yleensä sellaiset, että pitäisi myös jotenkin pärjätä. No ehkä siellä ultra-ympyröissä ajatellaan toisin.

 

Järjetön kommentti. Tuolla perusteella MM-maastoihin ei tarvittaisi muita osallistujia kuin kolme kenialaista per sarja.

 

Kuten 226 jo totesi, ultramatkoilla artisti maksaa, mutta menestys on silti ollut keskimäärin parempaa kuin "oikean urheilun" puolella. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleisurheilussa on yleisesti sääntönä, että arvokisoihin lähetettävällä urheilijalla pitää olla realistinen mahdollisuus päästä 8-12-16 parhaan joukkoon. Eli kyllä siitä jää kenialaistenkin lisäksi jokunen paikka muillekin. Topi Raitanen taitaa olla tällä hetkellä ainoa, jolla olisi mahdollisuus päästä edes lähelle tuota, mutta kauheasti maastonäyttöjä ei hänelläkään nyt ole ja taitaa muutenkin olla valmistautumassa johonkin muuhun kuin maastojuoksukisoihin.

 

Tuo omalla kustannuksellaan kisoihin lähteminen taitaa koskea vain sellaisia ei-niin-virallisia-lajeja. Ja kun kisoihin tulee aina vähän keitä sattuu, niin se menestyskin on vähän sellaista "miten-sen-nyt-ottaa". Urheilua se silti voi olla.

 

"Pärjääminen" tarkoittaa yleisesti ottaen muutakin kuin mitaleita, useasti puhutaan esimerkiksi "pistesijoista", joten jos oma kommenttisi ei ole järjetön, niin ainakin se on ymmärtämätön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy