Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maastojuoksun MM-kilpailut, Aarhus 30.3.2019


henok

Recommended Posts

Kyllähän maastojuoksulle, tuolle hienolle lajille, pitää avata MM-kisaketju. Kisat ovat siis ensi lauantaina Tanskassa Aarhusissa. 

 

Ohjelman näet tästä https://www.aarhus2019.dk/en/event-programme/

 

Rata ei ole tällä kertaa mikään tasainen golfkenttä, vaan muistuttaa enemmän wanhan ajan (1900-luvun alku) maastojuoksuratoja. Letsrun.comissa oli hyvä esittely radasta: https://www.letsrun.com/news/2019/03/mud-beer-and-vikings-a-behind-the-scenes-look-at-how-the-incredible-2019-world-xc-course-was-designed/

 

Joukkueita, mukana olevia maailman huippuja yms. en ole vielä tutkinut tarkemmin. Jos joku on perehtynyt asiaan, kirjoittakaa ihmeessä vähän analyysiä tuonne. 

 

Omasta mielestäni maastojuoksu on huippumielenkiintoinen laji, jota on jopa kivempi seurata kuin katujuoksuja. On harmillista, että se on Suomessa aika totaalisen paitsiossa. Mutta nythän me alamme tässä ketjussa nostamaan hypeä, eikö vaan? 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minuuttia sitten, rjr kirjoitti:

Keitähän sinne olisi voinut lähettää?

Lähinnä kai Topi osoittanut kuntoa sinne, muista en tiedä, olisiko nuoremmissa ollut ketään? Topikaan ei toki ole kertonut julkisesti halukkuudesta tuonne kun treenileirit päällä kohti kesää. Naisissa ei kai nyt ainakaan julkisuudessa kukaan potentiaalinen ole säväyttänyt.

Link to comment
Share on other sites

MM-kisoihin ei yleensä lähetetä ketään vain sillä perusteella, että harrastaa tai että kisat ovat lähellä. Aika vähän on maastonäyttöjä viime kevään jälkeen, jos silloinkaan. Kriteerit ovat yleensä sellaiset, että pitäisi myös jotenkin pärjätä. No ehkä siellä ultra-ympyröissä ajatellaan toisin.

Link to comment
Share on other sites

31 minuuttia sitten, rjr kirjoitti:

Kriteerit ovat yleensä sellaiset, että pitäisi myös jotenkin pärjätä. No ehkä siellä ultra-ympyröissä ajatellaan toisin.

 

Järjetön kommentti. Tuolla perusteella MM-maastoihin ei tarvittaisi muita osallistujia kuin kolme kenialaista per sarja.

 

Kuten 226 jo totesi, ultramatkoilla artisti maksaa, mutta menestys on silti ollut keskimäärin parempaa kuin "oikean urheilun" puolella. 

Link to comment
Share on other sites

Yleisurheilussa on yleisesti sääntönä, että arvokisoihin lähetettävällä urheilijalla pitää olla realistinen mahdollisuus päästä 8-12-16 parhaan joukkoon. Eli kyllä siitä jää kenialaistenkin lisäksi jokunen paikka muillekin. Topi Raitanen taitaa olla tällä hetkellä ainoa, jolla olisi mahdollisuus päästä edes lähelle tuota, mutta kauheasti maastonäyttöjä ei hänelläkään nyt ole ja taitaa muutenkin olla valmistautumassa johonkin muuhun kuin maastojuoksukisoihin.

 

Tuo omalla kustannuksellaan kisoihin lähteminen taitaa koskea vain sellaisia ei-niin-virallisia-lajeja. Ja kun kisoihin tulee aina vähän keitä sattuu, niin se menestyskin on vähän sellaista "miten-sen-nyt-ottaa". Urheilua se silti voi olla.

 

"Pärjääminen" tarkoittaa yleisesti ottaen muutakin kuin mitaleita, useasti puhutaan esimerkiksi "pistesijoista", joten jos oma kommenttisi ei ole järjetön, niin ainakin se on ymmärtämätön.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy