Jump to content
Juoksufoorumi.fi

juoksijoita tutkimukseen koehenkilöiksi


tiinall
 Share

Recommended Posts

Tervehdys liikkujat!

Turun yliopiston Luututkimuskonsortiossa on alkamassa tutkimus kestävyysliikunnan vaikutukset perifeerisen veren mesenkymaalisten kantasolujen määrään ja erilaistumiskykyyn ja etsimme projektiin nyt vapaaehtoisia terveitä koehenkilöitä.

Tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää, miten kestävyysliikunta vaikuttaa laskimoveren luuydinperäisten kantasolujen määrään ja solujen erilaistumiskykyyn. Tutkimushypoteesimme mukaisesti rasitus aikaansaa kantasolujen siirtymisen luuytimestä verenkiertoon, joten pyrimme selvittämään verenkiertoon vapautuvien solujen erilaistumiskykyä soluviljelyolosuhteissa. Koehenkilöltä otetaan verinäyte kyynärvarren laskimosta harjoitus/kilpailukaudella rasittavuudeltaan erilaisen liikuntasuorituksen jälkeen yhteensä 6 kertaa. Näytteistä eristetään luuydinperäiset kantasolut, joita viljelemällä pyrimme selvittämään sitä, miten elimistön normaalit korjausmekanismit toimivat. Etsimme koehenkilöiksi jo pidempään kestävyysliikuntaa harrastaneita terveitä, 25-50 vuotiaita miehiä ja verrokkiryhmään samanikäisiä, terveitä, kestävyysliikunnasta kiinnostuneita tai juuri aloittavia miehiä. Meillä naisilla estrogeenitasojen vaihtelu vaikuttaa kantasolujen määrään niin rajusti että emme alkuvaiheessa voi ottaa mukaan naisia...

Tutkimuksesta ei ole koehenkilöille suoranaista hyötyä tai haittaa, joskin näytteenotto aiheuttaa neulanpiston verran kipua. Tutkimus suoritetaan Turun yliopistossa joten ottaisimme mielellämme koehenkilöitä Turun lähialueilta jotta näytteitä ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja ja ne säilyvät mahdollisimman hyvinä. Tutkimuksellamme on Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin eettisen toimikunnan hyväksyntä ja rahoittajana toimii Opetusministeriön Liikuntatieteellinen toimikunta. Annan mielelläni lisätietoja tutkimuksesta!

Tiina Laitala-Leinonen, tutkimuksen vetäjä

Luutukimuskonsortio, Turun yliopisto

s-posti: tilale(at)utu.fi

puh: 02-333 7496

Lisätietoja luututkimuskonsortiosta:

http://www.biocity.turku.fi/fileadmin/user_upload/BioCity/vaananen_hen_lai.pdf

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy