Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Henri Ansio ja Teija Honkonen vuoden 2018 suomalaiset ultrajuoksijat


Seppo

Recommended Posts

3 minuuttia sitten, X-Caliber kirjoitti:

Sekä minä että @spirostunnemme ultrajuoksun maailmanmestareita, Euroopanmestareita ja Spartathlon-voittajia. Juuri kukaan heistä ei ole edes huippuvuosinaan harrastanut ultrajuoksua ammattimaisesti, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 24h maailmanmestari, Spartathlon-voittaja ja kolminkertainen 24h EM-ykkönen Florian Reus kertoi taannoin ultrajuoksu.fi:n haastattelussa, että hänenkin on vaikea Saksassa saada sponsoreita, jotka tukisivat häntä rahallisesti.

 

 

Saksassa raha keskittyy tiettyihin lajeihin. Yleisurheilu ei ole niitä ykköslajeja. Fakta on se, että rahan saaminen tuollaiseen lajiin vaatii tarinaa ja se taas vaatii sitä, että henkilö on sellainen persoona, joka onnistuu hyvin sosiaalisessa mediassa. Helpointa se ammattimainen toiminta onnistuu silloin, että toimii samalla valmentajana. Joku juoksun bullmentula on siis se idea. Kun joku esiintyy juoksuguruna, niin hän pystyy tuotteistamaan sen. Siinä pitää silloin miettiä, ketkä siihen kohderyhmään kuuluvat ja miten heidät voisi tavoittaa. On hemmetin paljon äijiä, joilla on vähän repsahtanut elintapojen suhteen ja haluaisivat päästä kondikseen. Siihen jos joku Ansion kaltaisilla meriiteillä varustettu tyyppi myisi työkaluja, niin markkinoita olisi. Jokaisessa isossa firmassa on 30+ vuotiaita ja sitä vanhempia tyyppejä, joilla on sellainen tunne, että pitäisi vähän saada kuntoa paremmaksi. Miettikääpä mitä ne ultraajat tekevät jenkeissä. Niillähän on mystiset nimetkin kuten Speedgoat. Siellä opitaan markkinoimaan itseään varmaan jo alakoulussa, kun eivät yhtään häpeile sitä, että pyrkivät hankkimaan itselleen rahoitusta ja moni onnistuukin siinä. 

Link to comment
Share on other sites

Ei sen seuran ole pakko vaihtua. Nykyisessä seurassani FMR:ssä on juoksijoita keskimatkoilta ultramatkoille ja kimppalenkeilläkin on mukavasti eri tasoista ja eri matkoja juoksevaa porukkaa. Samaa seuraa edustaa muuten seuratasolla myös Henri Ansio 😉 Tosin kotimaan kisoissa Henkka juoksee yleensä sponsorien väreissä.

Entisessä seurassani Endurancessa, vaikka ultraseuraksi onkin profiloitunut, on myös lyhyempien matkojen juoksijoita ja Endurancen perustamisella oli 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä todella iso merkitys ultrajuoksutietoisuuden levittämiseen tässä maassa.

Link to comment
Share on other sites

6 minuuttia sitten, X-Caliber kirjoitti:

 

Itse asiassa parikin, mutta niissä ei varsinaisesti keskitytty ultrajuoksuun.

 

Juoksija-lehden jutut eivät rahaa lajiin tuo. Se lehti on täysin marginaalijulkaisu. Jos joku lajiässä tappelisi kännissä jossain terassilla ja päätyisi Ilta-Sanomien tai Seiskan kanteen, toisi se lajille enemmän tunnettuutta kuin tuhat juttua Juoksija-lehdessä. Eli nyt kun päivitellään, että Holmenkollenilla hiihdossa tapellaan ja kännätään, niin järjestäkää humalahässäkkä Kolilla ensi syksynä, niin takuulla tulee huomiota. 🙂

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Kuinka monta vastausta saatiin vuoden ultrajuoksijaäänestyksessä yhteensä (ultran juosseilta)? Siitä voi ensin iteroida käsityksen lähtökohdasta kiinnostuksen suhteen asian ytimessä jos oletetaan että näitä ihmisiä on Suomessa yhteensä x t kpl. Sitten voi lähteä keskustelemaan, paljonko asia ehkä kiinnostaisi ytimen ulkopuolella.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Siitäkin paljon riippuu, minkälaisella juttuidealla lehtiä lähestyy. Jos minä olisin ultrajuoksussa, tarjoaisin sellaista juttua lehdille, missä päähenkilönä olisi Antti Tuisku. Houkuttelisin siis Antti Tuiskun juoksemaan ultran ja sitä harjoittelua sekä kisaamista seurattaisiin. Jos ei ole mitään ideaa, mitä lähtee sinne mediaan tarjoamaan, eivät he innostu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 26.2.2019 at 12.46, Baltsu kirjoitti:

Minusta kiinnostavinta Ansion kisoista ovat ne Golden Trail -kilpailut. Viime vuonna hän oli 7. Mont Blancilla ja voitti siellä todella kovia juoksijoita. Niissä kisoissa on oikeasti mukana tyyliin kaikki parhaat polkujuoksijat.

 

Pitipä oikein katsoa kuka voitti - ja olipa yllätys 🙂

53 minuuttia sitten, Baltsu kirjoitti:

Niillähän on mystiset nimetkin kuten Speedgoat.

 

Coconino Cowboy(s) on oma suosikki - ja ei niin mystinen Jam Jam 🙂

Link to comment
Share on other sites

On ‎11‎.‎3‎.‎2019 at 15.02, X-Caliber kirjoitti:

 

Itse asiassa parikin, mutta niissä ei varsinaisesti keskitytty ultrajuoksuun.

 

Lainaan Ari Paunosen tekstiä meilistäni jossa kysyin asiasta. " Ultrajuoksusta meillä on ollut mielestäni aika hyvin aineistoa. Suoralta kädeltä muistan lähimenneisyydestä henkilöt Noora Honkala, Mikael Heermanin ultraharjoittelu, Juuso Simpanen, Henri Ansio (myös viime lehdessä), Karo Hämäläinen teki 100 km juoksusta ison kisajutun, Kilian Jornet, CCC juoksu ihan hiljattain. Hieman aikaisemmin Riitta Paasio, Pekka Aalto, Seppo Leinonen, Espoo 24h, Spartathlon, Masokistin unelma, Don Ritchie ja Janne Kankaansyrjä. Historiasta mm. Ted Corbitt, Suomi 100 km, Risto Laitinen ja Kesäyön unelma, ajalta jolloin ultrajuoksua tuskin tunnettiin muualla kuin Juoksija-lehdessä.   Ultrajuoksun harrastajamäärin suhteutettuna laji on saanut erittäin hyvin palstatilaa Juoksijassa." Lainaus loppu

 

Näin itsekkin muistelin mutta nyt on juoksijalehden varmistamaa tietoa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy