Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ajan käyttö


werneri
 Share

Recommended Posts

Miten palstalaiset yleensä käy töissä ja suhteuttaa lenkkeilynsä työaikoihin ja vapaa-aikoihin.

Moneltako tulee mentyä nukkumaan ja montako tuntia tulee nukuttua.

Käykö vuorotöissä jne.

Eli alle kirjoittanut Menee vaihtelevasti töihin aamuvuorossa 7-14 ja lenkki illalla

noin klo 19. nukkumaan noin 23 aikoihin. Välivuoro 10-18 lenkille samoin klo 19 aikoihin kun olen aamu uninen, joskus ilta seiskan lenkki tihkaisee.

Iltavuoro alkaa kello 14 eli silloin lenkki aamupäivästä.

Nukkumaan meno aika suunnilleen sama kello 23 arkipäivinä ja päivä tirsat silloin kuin suinkin kerkiää.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

-Käyn päivätöissä/37,5h/vko+ pakollinen 0.5h ruokatunti päiviitäin. Töissä käynti osuu aanutreenistä riippuen välille 6-16.

-Nukkumaan menen arkena 20.30-21.30, herään 04.45-05.30. Viikonloppuna joskus ajaudun rappiolle ja valvon 22.30:een, mutta herään aina viimmeistään klo 06.00. Eli unta tulee 7.5h-9h riipuen päivästä.

- Aamutreenit alkavat välillä klo 05-06 ,iltatreenit mahdollisimman pian klo 16.00 jälkeen.

-Treenailuun tulee käytettyä vuositasolla keskimäärin 15h/vko

Link to comment
Share on other sites

Aamuvuoro päivinä(työt 6-14.30)aamutreeni 4.15 ja iltatreeni 17-18

Iltavuoropäivinä (työt 14-22)aamutreeni n 5-6 iltatreeni 11-12 (riippuen treenistä)

Yövuoropäivinä on koko päivä aikaa treenata joten teen aamutreenit ku herään ja iltatreenit sitte ku vire on parhaimmillaan.

Yritän nukkua joka yö vähintään 7 tuntia. Päiväunia nukun melkein jokapäivä noin 1-3 tuntia

Link to comment
Share on other sites

Aamuvuoro päivinä(työt 6-14.30)aamutreeni 4.15 ja iltatreeni 17-18

Iltavuoropäivinä (työt 14-22)aamutreeni n 5-6 iltatreeni 11-12 (riippuen treenistä)

Yövuoropäivinä on koko päivä aikaa treenata joten teen aamutreenit ku herään ja iltatreenit sitte ku vire on parhaimmillaan.

Yritän nukkua joka yö vähintään 7 tuntia. Päiväunia nukun melkein jokapäivä noin 1-3 tuntia

Mulla on kanssa toi sama kierto, öiden jälkeen kuuden pullon vapaat...

Minkälainen rytmitys sulla Foresti on ? Painatko viikkorytmillä vai tohon kiertoon sopeutettuna ?

Iltavuoroihin tosin pyrin juoksemaan työmatkat edestakas.

Link to comment
Share on other sites

Toissä yleensä jotain välillä 9-18 ja lenkille sitten illalla kun kerkiää. Ajankohta riippuu vähän siitä miten paljon nälkä sumentaa näköä kotia tullessa. Yleensä sorrun vetämään jotain ja sitten saapi sulatella tuonne kahdeksaan asti ennen lenkkiä. Ongelmia myöhäinen ajankohta aiheuttaa vain kovempien treenien yhteydessä, kun unta saapi odotella turhan pitkään. Nukkumaan käyn yleensä noin puolen yön maissa ja heräilen seitsemän tienoissa aamulla.

Link to comment
Share on other sites

Pitkä työmatka julkisilla kulkuneuvoilla haukkaa niin paljon aikaa, että välillä miettii miten tätä on jaksanut jo yli 7 vuotta.

Lenkille pitäisi lähteä klo 19, jos yleensä lähtee.

Nukuttua tulee 6-7 tuntia yössä ja viikonloppuna kuitataan univelat. Välillä jää yöunet alle viiteen tuntiin.

Link to comment
Share on other sites

Olisi hieno joskus saada keskittyä treenaamiseen.

Nyt on vaan niin, että ensin katsotaan joka viikolle työt (omat + vaimon vuorotyö) sekä lasten (3) harrastukset ja niihin kuskailu ym.käytännön sähläys. Sitten vasta kun koloja löytyy niin sinne sitten tasa-arvon nimessä sekä vaimon että omia treenejä. Uinnit aina aamulla ennen töitä.

Minä en treenaa oikeastaan ikinä viikolla välillä 16-20. Ilta- ja aamuhommiksi menee väkisin tässä elämäntilanteessa. Lasten harrastusten välisiä aikoja yritän tosin hyödyntää, sekä työmatkoja.

Välillä on kyllä aika tiukkaa pitää yllä kohtuullista treenimäärää, mutta sillähän sitä jaksaa taas tuota arjen pyöritystäkin.

Jossain kohtaa meinaan kyllä ihan tosissani jäädä vuorotteluvapaalle. Perskule sentään. Neljä vuotta (kun juniori aloittaa koulun) menee varmaan tosi nopeasti.

Tämä oli kyllä selvästi valitusta ja ruikutusta. Mutta jääköön nyt tähän ketjuun....

Link to comment
Share on other sites

Tätä ajankäyttöä taas pohdiskelin viikonlopun "pitkällä" lenkillä. Viikolla löytyy harjoitusrakoja, kun lapsilla on sopivasti tunnin kestoisia harrastuksia ja odotellessa ehtii aina hyvän mittaisen lenkin heittää.. kun ei muutakaan tekemistä ole. Viikonloppuna sitten pitäisi olla aikaa perheelle jne... ja aina katotaan vähän alta kulmien kun vetää lenkkareita jalkaan ja mainitsee, että parin tunnin päästä tulisi takaisin.

Juoksu on muuten siitä kiva harrastus, että ajan ja paikan voi periaatteessa valita vapaasti. Ei oo salivuoroon tai muuhun sidottu. Kelikin on vain harvoin esteenä.

Ai niin töissä oon 8-17 välisenä aikana ja nukkuun 23-24 välillä

Link to comment
Share on other sites

Tätä ajankäyttöä taas pohdiskelin viikonlopun "pitkällä" lenkillä. Viikolla löytyy harjoitusrakoja, kun lapsilla on sopivasti tunnin kestoisia harrastuksia ja odotellessa ehtii aina hyvän mittaisen lenkin heittää.. kun ei muutakaan tekemistä ole.

Tuota rakoa minäkin olen käyttänyt jo vuosia, kun poikaa olen kuskaillut ensin futiksen ja nykyisin salibandyn merkeissä. Onneksi nuo harjoitukset ovat nykyään kestoltaan hieman pidempiä, 1:15-1:30, että ehtii kirmaista vähän pidempiä lenkkejä.

Kaksi kärpästä tuossa saa yhdellä iskulla.

Link to comment
Share on other sites

Arkiaamuisin ylös siinä klo 6:45-7:00. Lapsi tarhaan klo 7:30-8:00 välillä, sitten päiväksi duuniin, ja takaisin himaan noin kl0 17:00. Sitten kokkausta yms. ja päivällinen, leikkiä lapsen kanssa, lapselle iltapuuro tjms siinä klo 20.

Uintipäivä on 0-4 kertaa viikossa, yleensä 2 kertaa. Lähden uimaan siinä klo 20. Uintia tunnin verran noin 2-2.5 km. Takaisin kotiin siinä klo 22. Sitten yöpala, uidessa näet tulee kamala nälkä. Sen jälkeen luen, kuuntelen musiikkia, roikun netissä tai ehkä olen tekevinäni töitä. Tjms. Sänkyyn tyypillisesti klo 01-02 välillä, mutta joskus saattaa venyä 02:30 tai silleen saakka.

Ellei ole uintipäivä (siis -ilta), hoidan lapsen sänkyyn ja luen iltasadun. Mahdolliselle juoksulenkille lähden joskus 21-22 ja takaisin palaan siinä 22-24. Iltapala yms ja sänkyyn siinä 24-02.

Viikonloppuna nousen aamulla ehkä klo 8:00 tai jopa ennenkin, ehkä vasta klo 10:00 lasten aamu-TV:n jälkeen. Sitten yhtä ja toista, kokkausta, ulkoilua, leikkiä, kaupassa käyntiä yms. Lauantaisin lapsen uimakoulun aikaan kevyttä uintia. Mahdolliselle juoksulenkille siinä klo 21-22. Nukkumaan klo 24-02.

Uinti ja juoksu iltaisin virkistää, niin ettei nukkumisesta tule mitään muutamaan tuntiin. Kun wanha waiva tai muu sairaus on vaivannut enkä ole (paljoa) uinut enkä juossut, olen mennyt nukkumaan jopa samaan aikaan lapsen kanssa, siis siinä klo 21, ja saattanut jopa nukahtaakin tai sitten lueskella sängyssä tunnin tjms. Suht terveenä ollessani en osaa "välipäivinäkään" mennä kovin aikaisin nukkumaan, ehkä siinä klo 24 on muuten aikaisin.

Niinä iltoina, kun TV:stä tulee suosikkisarjani SuperBowl, nukkumaan pääsen klo 02-03. Ja seuraavana iltana tjms kun katson jakson loppuosan videolta suunilleen sama. (Muuta en TV:stä juuri katsokaan, paitsi joskus pidän lapselle seuraa Pikku kakkosen tms aikana.)

Unta siis yleensä siis 5-6 h/vrk, ja joskus vars. viikonloppuisin enemmänkin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy