Jump to content
Juoksufoorumi.fiJungfrau Marathon 7.9.2019

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Jungfrau Marathonin (Sveitsi) järjestäjät ystävällisesti muistuttivat sähköpostiviestillä, että ilmoittautuminen tapahtumaan avataan 14. helmikuuta 2019 klo 8.00 (paikallista aikaa). Tapahtumassa on tilaa 4000 osallistujalle ja paikat myydään loppuun melkoisen nopeasti.

 

Osallistuin viime vuonna kaverin kanssa tuohon tapahtumaan. Suosittelen lämpimästi! Hyvällä säällä maisemat ovat kerrassaan upeat - ja meitähän viime vuonna säiden suhteen lykästi: aurinko paistoi ja lämpötila oli ylhäällä maalissakin yli 20 astetta. Huikean hieno retki alppimaisemissa kaiken kaikkiaan!

 

Tapahtuma on hyvin järjestetty ja huolto pelaa. Nousumetrejä kertyy mukavasti, kun starttipaikka Interlaken on 568 metrin korkeudella ja maali Kleine Scheidegg 2100 metrin korkeudella. Pari kilometriä ennen maalia käydään noin 2300 metrissä, josta sitten rallatellaan maaliin.

 

Saattaa kuulostaa hurjalta, mutta mistään kiipeilyreissusta ei ole kysymys. Tasaista nousua kyllä riittää noin 25,5 kilometristä alkaen, mutta alusta ei ole lainkaan tekninen. Suurimmalla osalla juoksijoista on jalassaan tavalliset juoksutossut.

 

Hieno reissu oli, ja tuli sellainen fiilis, että kyllä tuonne joskus pitää vielä toistekin mennä! Omatoimireissuna matka on helppo toteuttaa, kun Sveitsissä junat kulkevat ajallaan. Porukassakin matkustaminen onnistuu, sillä ainakin PWT Urheilumatkat ja Vetikko Travels järjestävät valmismatkoja Jungfrau Marathonille.
 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

en ole Jampe, mutta vastaan miltei vastaavan kisan perusteella, eli Swissalpinen 43 pohjilta.

Siinä erona Jungfrauhun on polkujen iso osuus ja lasku, jota on reitillä vajaa 20km.

 Nousuun auttoi itsellä nousun treenaaminen, eli sääntö "treenaa siellä, missä juokset"

- > säännöllinen mäkitreeni eli kävelyä/tunkkausta ylös  ja juosten alas. Alamäkijuoksun olen havainnut erittäin toimivaksi erään juoksijagurun vmaksin  oppien mukaisesti: auttaa kroppaa ottamaan alamäen iskutusta vastaan. Toki  Jungfraulla sitä ei tarvita. 

 

Itselläni nuo polku/maisemajuoksut ovat enemmän pitkiksiä ilman aikatavoitetta, joten ylämäkiä en niillä juurikaan juokse.

Omilla spekseilläni juoksen huononakin päivänä maran 4h & Swissalpinen jälkeen olin erittäin tyytyväinen 43km matkalla <6h aikaan.

Mäkisyys, omat tavoitteet ja reitin teknisyys toki vaikuttavat tuohon loppuaikaan, mutta paljon kivempi tuo kokemus sinulle varmasti on ilman tiukkaa aikatavoitetta pitkiksenä. Minulla menee noissa pidemmissä maisemajuoksuissa kellon mukaan vähintään 1/2 pelkkien valokuvien ottamiseen...

Link to post
Share on other sites

Kiitos Zola Buddin vasen kenka vastauksestasi. Lahden toki ilman mitaan aikatavoitetta liikkeelle - silti aikaero normaalin ja Jungfraun valilla antaa kasityksen Jungfraun vaikeustasosta. Juoksen sitten normaalimman maratonin lokakuussa 😀 ja Jungfraun otan kokemuksena. Yritan kehittaa yleiskuntoani kesan aikana, siita on aina hyotya. 

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy