Jump to content
Juoksufoorumi.fi

1.2.2007


JH
 Share

Recommended Posts

Seppojen aamu uintitreeni Mäkiksessä

Tein lämmittelyn jälkeen sarjan

500-400-300-200-100

Ajat

8:31, 7:00, 5:13, 3:23, 1:38

Vauhti oli yön aikana pompannut ihan uusille lukemille. Ekä 500 m oli pikkasen kovahko, mutta ei väkisinyrittämistä. Loppua kohti tuntuma vain keveni. Kiva treeni. Salainen ase vauhdin löytymiseen oli mielikuvatekniikkaharjoitus Alexander Popovin uintitekniikkaa katsellen You Tubesta. Siis ihan oikeesti...

Pertun saavuttua Edellisen lämmittelyn jälkeen tehtiin ties mitä tekniikkatreenejä, joista osa oli tosi kivoja ja hyödyllisen tuntuisia ja osa kehitti lähinnä henkisiä arvoja.

Tämän jälkeen 5 x 200 m vuorovedoin pertun kanssa

Perttu 3:34, JH 3:35, Perttu 3:49, JH 3:29, JH 3:23

Radan muu liikenne vähän sotki vetojen vauhteja.

Loppuun vielä 25 m vetoja täysillä pitkillä palautuksilla 4 kpl. Vauhti noin 16 s / 25 m.

Jos järveen saataisiin ratamerkinnät lupaisin tältä istumalta tulla Tri kisoihin ensi kesänä. Kokemukset järviuinnista niin masentavia että saa nähdä tulleeko lähdettyä.

Edit: Himpura. Mulla oli se uimalakki päässä ekaa kertaa. Ehkä se selittää vauhdin paranemisen...

Link to comment
Share on other sites

Vuoden eka hiihtolenkki, ja perinteisellä mentiin. Alaselkä hieman kipeä, kun ennen lenkkiä piti leikkiä vahvaa, ja yritin nostaa kirjahyllynippua takakonttiin. No vähän venyttelyä, ja hitusen auttoi. Tuosta perinteisestä sen verran, että kyllä sillä ei lujaa pääse. Kokeilin luistelutyyliä, ja meno oli ihan erilaista, suorastaan lentämällä ois päässy. Mut kun nuo on pääasiassa pertsan sukset (käy myös luisteluun), niin päätin hiihtää perinteisellä. Alku oli sellainen kulttuurishokki, että mitä tää nyt on, mutta kunhan tässä muutaman lenkin heittää, niin eiköhän ala palautumaan mieleen, miten tää tästä lähtee. Huvittaa vaan, että juoksemalla pääsen samoilla sykkeillä lähes samaa vauhtia kuin perinteisellä.

13 km / 1:21:24 / avg. 155 ( yritin pitää sykkeet alhaisina, mutta ne ylämäet.....heh) Ens kerralla saa luvan kulkea jo paremmin.

p.s. Huoltoryhmälle palautetta, että sukset luisti hyvin, mutta välillä oli pidon kanssa pieniä ongelmia. Lunta alkoi pakkautumaan pohjaan. Mutta totuuden nimissä on sanottava, että jos itse olisin voidellut, niin en olisi saanut näin hyvään kondikseen suksia.

Link to comment
Share on other sites

2km verr. + 3x2000 muutaman minuutin palautuksilla + 2km verr. Esport Arenalla. Piti aluksi tehdä 6km VK mutta kun huomasin että tuli lähdettyä liian kovaa liikenteeseen tein muutoksen harjoitukseen. Vedot rauhallisesti, anaerobisen kynnyksen molemmin puolin (7.42/165, 7.32/169, 7.28/172). Keskimmäinen aika tasan kynnyksellä. Ihan hyvältä tuntui jo meno, nyt takaisin sorvin ääreen eli taas viikko PK:n hinkkausta. Ensi viikolla taas jotakin kivaa arenalla.. tuskin maltan odottaa.

Link to comment
Share on other sites

Pietulle ja Pantselle tuosta hiihtosta.

Mie en saa kerättyä perinteisellä hiihdolla mitään huikeita kilometrimääriä. Ensinnäkään en osaa voidella suksia (löin teipit pohjiin kun hermostuin siihen ikuiseen lipsumiseen) ja toiseksi tyyli ei ole mitenkään "luistava".

Mutta toisaalta, hyvin olen pärjännyt näin kun en aio koskaan mihinkään hiihtotapahtumaan mennä. Ajattelen aina, että täytyy sen jotain hyödyttää kun syke nousee ja aikaa kuluu.

Parasta siinä on, että voi harjoittaa pidempikestoista liikuntaa, mutta silti jalat säästyy.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy