Jump to content
Juoksufoorumi.fiSeppo

Testissä Polar Vantage - Paljon yhden kortin varassa

Recommended Posts

Polar julkaisi syksyllä 2018 pitkään odotetun V800 mallin seuraajan Polar Vantagen. Pitkään ehdittiin jo pohtia onko Polarilta enää edes tulossa ns. premium kelloa tai V800:n seuraajaa. Lopulta Polar esitteli Vantage V ja Vantage M -mallit. Vantage V:n ominaisuudet keskittyy palautumisen mittaamiseen, juoksutehoon, keveyteen ja pitkään toiminta-aikaan. Vantagen kahdesta mallista V-sarja on suunnattu ammattilaisille tai aktiivisesti harjoitteleville kun taas M-sarja on enemmän kuntoilijalle suunnattu mittari. V-sarjan mittarin saa omakseen hieman alle 500e hinnalla ja M-sarjan mittarin n. 250 eurolla. 

 

Lue lisää

 

0.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä testi. Polarilla on kyllä hyvää se, että kellot ovat aika pienikokoisia ja kevyitä. Lisäksi saa lyhyen rannekkeen, jos ostaa S-kokoisen mittarin. Esim. Suunnolla mittarit ovat todella isoja, eikä ole kuin sellainen pitkä ranneke, joka menee ranteen ympäri tyyliin vähintään kaksi kertaa. Kun kysyin asiasta Suunnon edustajalta, niin ei ole harkittu kuulemma lyhyempää, mutta hän suositteli, että laitan kellon tuonne ylemmäs lähemmäs kyynerpäätä. Eihän siinä ollut mitään järkeä. Se oli toiselta puolelta kireämmällä kuin toiselta, koska käsi ei ollut samanpaksuinen siinä kohdassa kuten ranteessa olisi ollut. Mä en ainakaan käyttäisi sellaista kelloa, mitä ei voi pitää siinä kohdassa, missä kelloa yleensä pidetään. Olen kyllä sitä mieltä, ettei M430:stä kannata enää ostaa. Siinä on kuitenkin heikompi akunkesto, ei värinäyttöä, huonompi resoluutio ja vanhanaikaisempi design. M on entry level -malli heille, jotka katsovat, etteivät tarvitse V:tä. 

 

Samaa mieltä siitä, että kesti liian kauan. Se ei ole pelkästään se ongelma, että joku ehti edelle, vaan se, että monet entiset Polar-käyttäjät ehtivät vaihtaa merkiltä pois. Koko ajan pitäisi olla tietynlainen vauhti päällä uusien tuotteiden osalta, muuten tulee vaikeata ja nyt heidän pitäisi tuoda äkkiä uusi fillarimittari, jos haluavat, että saavat paljon uusia asiakkaita. Moni voisi varmaan ostaa Vantagen, jos sitä täydentäisi joku nykyaikainen laite pyörään. Tämä oli pakko tuoda nyt markkinoille vaikka keskeneräisenä. Se oli koko yrityksen uskottavuuden kannalta tärkeää ja firma on mennyt muutenkin huonosti, joten rahaa pitää saada sisäänkin päin.

 

Mä en ole kauhean huolissani tuosta HR-tarkkuudesta. Se on kuitenkin suuntaa-antava ja riittävän hyvä. Jos tekee jonkun avainharjoituksen, niin kyllä silloin voi pitää vyötä. Muutenkin nuo mittarit ovat vähän sellaisia, ettei mikään ole täydellinen, vaan kaikissa on hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Omasta mielestä kaikista tärkeintä on luotettavuus. Se, että se kello toimii ilman vikoja varmasti vuosia ja lisäksi se, että sitä on helppo käyttää. Ainakin M400:ssa tämä on ollut tilanne. Muutenkin tuntuu, niin että 1985 alkaen mulla on ollut kolme Polaria, joissa yhdessäkään ei ollut mitään vikaa (1985 Polar Electron joku sykemittari, 1999 Polar Smart Edge ja nyt M400) kun taas kalliimmissa Garmineissa ja Suunnoissa on ollut aina vikaa. Garminit eivät kestä edes kahta vuotta, kun niissä alkaa esiintyä ties mitä vikoja ja Suunnon sykevyöt eivät yksinkertaisesti toimi. Viime kesäkuussa Suunnon edustaja myönsi mulle, etteivät ne vieläkään toimi luotettavasti. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minuuttia sitten, Baltsu kirjoitti:

Olen kyllä sitä mieltä, ettei M430:stä kannata enää ostaa. Siinä on kuitenkin heikompi akunkesto, ei värinäyttöä, huonompi resoluutio ja vanhanaikaisempi design. M on entry level -malli heille, jotka katsovat, etteivät tarvitse V:tä. 

 

Polarin tuotevalikoima tuossa 100-200e hintaluokassa on kyllä aika huvittava. Sieltä löytyy M200 jota ei pitäisi myydä kenellekkään. Jokainen ihminen pitäisi pystyä pelastamaan siltä kohtalolta että se erehtyy ostamaan M200:sen. M430 ei oikein myy kun sen ranneke ei istu naisten kapeisiin ranteisiin ja se aiheuttaa ongelmia sykkeenmittauksessa. Mittari ei ole edes kovin vanha, mutta silti sen hintaa dumpataan. Näistä ehkä parhaiten myy A370 joka onkin Polarilta mukavin harrastelijan mittari. Veikkaan että tuo Vantage M:n hinta painuu kevään mittaan nopeasti 200e tietämille jotta Polarilla olisi siinä hintaluokassa jotain järkevää myytävää. Alle 200e ei oikein voi mennä jotta jäisi vähän leikettä leivänpäälle. Se taas johtaa siihen tilanteeseen että 170e-600e välissä myynnissä on Vantage V & M, M600 ja V800. Garminilla Fenix 3, Fenix 5, Fenix 5 plus, Vivoactive 3, Vivoactive 3 Music, Forerunner 735XT, Forerunner 235, 645 ja 645 Music. Ja näistä jäi vielä pois eri Fenixin versiot. 

 

Toivottavasti huomaavat Polarilla että aika paljon on yhden kortin varassa. Äkkiä pitäisi pystyä tuuppaamaan ulos eri versioita tuosta Vantagen alustasta. Missään nimessä ei pitäisi suoristaa selkää ja alkaa vain päivittämään Vantage V:n ominaisuuksia. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeisin Vantage V päivitys eilen illalla(11.2). Oonkohan nyt ymmärtäny oikein, että Polar Vantage V :ssä voi nyt lukita tehoalueen. Tehoalueelta poistuminen aiheuttaa hälytyksen. Tutkin omasta Garmin fenix plussasta samaa asiaa niin siinäpä en pika pikaa löytänyt tapaa, jolla juoksutehoon voi laittaa ylä---alarajan. Vantageen päivitys tuli eilen 11.2. Vantagessa voim siis lukita tehoalueen. Tehoalueita voi säätää pienentämällä ja suurentamalla maksimia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minuuttia sitten, risto_uolevi kirjoitti:

Tutkin omasta Garmin fenix plussasta samaa asiaa niin siinäpä en pika pikaa löytänyt tapaa, jolla juoksutehoon voi laittaa ylä---alarajan.

Ehkä vähän off-topic tähän ketjuun, mutta Fenixissä voit helposti lisätä syke- tai muita hälytyksiä menemällä harjoituksen asetuksiin (esim. "Run settings"->"Alerts" ja siitä "Add new")

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä olen itsekin Vantage V:n omistaja. Oli pakko ostaa käytettynä, kun halvalla sai.

Kokeilin parit garminit (Fenix 5 plus, Vivoactive 3 music) Polarin m430 jälkeen ja totesin, että Polarilla se on jatkettava, joten V tuli hankittua.

 

En ole todellakaan mikään ammattilainen, enkä edes aktiivikäyttäjä kuin satunnaisesti. Halusin paremman rannesykemittauksen kuin Garminissa, ja Polarin unenseuranta ja Flow verkkopalvelu muutenkin miellyttää enemmän kuin Garminin vastaavat.

Ei tämäkään täydellinen ole, mutta ainakaan heti alussa ei ruvennut ketuttamaan käyttö, joten jääköön ranteeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy