Jump to content
Juoksufoorumi.fi


co-driver

Ensimmäinen maraton elokuussa 2019

Recommended Posts

Ajatus olisi siis juosta ensimmäinen maraton tänä vuonna. Ajatuksesta olisi tarkoitus tehdä konkreettinen tavoite, ja sitä varten pitäisi merkitä ajankohta kalenteriin. Elokuussa olisi ainakin Helsinki  http://www.helsinkimarathon.fi/, Turku http://paavonurmimarathon.fi/,  ja ainakin Tampereellakin taisi olla joku.

 

Toki juoksemisesta ja harjoittelusta riittää runsaasti kysyttävää, mutta aloitetaan tällä.

 

Mitä tapahtumaa suosittelisit ensimmäiseen maratoniin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turussa Paavo Nurmi -maratonin reitti ei totisesti ole nopeimmasta päästä, jos jotain ennätyksiä haluaa tehdä, mutta reitti on paikoin ihan kaunis ja väkeä riittää (aurinkoisena päivänä) kannustamaan. Pikkuruinen kaupunki, jokiranta (tasaista), Suomen joutsen, Turun linna, Ruissalon lenkki (mäkistä, mutta kaunista maaseutua) ja varsinais-suomalaista kannustusta reitin varrella.

 

Harmi, ettei tavoitteesi ole alkukesästä, sillä Tukholman maraton on kyllä ihan huippu.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vantaa tai Kankaanpää kotimaisista ( syksyllä ) ja Riika ( keväällä ) voisivat olla mainioita vaihtoehtoja. Tasainen reitti ja mukava tunnelma. Sekä tuo @Umpimähkä n mainitsema upea Tukholma. Tukholman isoin ongelma on oikeastaan, jos / kun lähtee porukan takaa. niin juottoasemat matkan alussa ruuhkauttavat aika pahasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syksyn aikana luin mm. Juoksijan sielu ja Raskas askel. Oikeastaan koko ajatus kokonaisesta maronista lähti näistä kirjoista. Tukhoman tapahtuma kiinnostaa kirjojenkin perusteella kyllä kovasti. Nyt kuitenkin tuntuu, että kevät/alku kesä tulee liian pian. Minulla on ei ole pitkää juoksutaustaa ja vahvaa peruskuntoa alla. Kolme puolikasta on toki takana, mutta ensimmäisestä on kymmenen vuotta ja viimeisestä tulee pian viisi. Näihinkin "treenaaminen" on tarkoittanut hölkkälenkkejä muutamien kuukausien ajan ennen tapahtumaa, ja sitten se hölkkäkin on taas jäänyt. Nyt tavoitteena on saada juoksusta säännöllinen tapa. Tavoitteen tueksi keväälle on merkitty jo puolikas, ja elokuulle suunnittelen siis ensimmäistä kokonaista.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tampere noista elokuun kisoista vähän pienempi ja rauhallisempi, Paavossa ja Helsingissä on porukkaa ja yleisöä sen verran paljon että on hieman massamaratontyyppistä tunnelmaa, joskaan ei nyt mahdotonta tungosta. Kaikissa noista kierretään useampi kierros samaa lenkkiä, oiskohan Helsingissä eniten kierroksia, tosin reitti saattaa vielä muuttua viime vuodesta. Paavolla vain pari kierrosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎1‎.‎1‎.‎2019 at 22.47, co-driver kirjoitti:

Mitä tapahtumaa suosittelisit ensimmäiseen maratoniin?

 

Tukholman maratonia.

Syyt:

1. varaa matka, et voi perääntyä (1999 tammikuussa varasimme matkan, en sitten kiireiden vuoksi ehtinytkään käydä lenkillä, oli silti pakko mennä juoksemaan, kun oli sovittu ja varattu. Maratoniin osallistuessani en ollut eläissäni juossut yli 10km lenkkiä, enkä käynyt sinä vuonna lenkillä kuin joku 4-5krt)

2. hyttiin mukaan kaveriporukka, josta jokainen juoksee (kun muutkin pystyvät siihen, pystyt sinäkin. Etkä voi jänistää koska olisit luuseri)

3. Tunnelma Tukholmassa on hieno ja reitinvarrella saa kannustusta

4. Laivamatka tuo lisänsä siihen ekaan kertaan sekä mennessä että tullessa. (mennessä se jännitys ja epävarmuus. Tullessa se kun ei pääse rappusia alaspäin ja on kuitenkin pirun tyytyväinen siihen, mitä tuli tehtyä)

5. Ekasta maratonista jää mieleen kaikki muu paitsi se varsinainen aika tai ajankin muistaa, mutta se ei ole olennainen. (mitä enemmän kaikenlaista happeningia kuten bändejä reitin varrella, sitä nopeammin aika kuluu ja jättää muistoja loppuiäksi)

6. Kisa on tarpeeksi iso (ekalla kerralla juoksu on kuitenkin vaikeata, mutta helpottaa jos tapahtuma on iso, jossa ympärillä on muita samassa tilanteessa)
7. Ajankohta (kesän alku, joten et ehdi hukata kuntoasi terasseilla tms., vaan kesä saa hyvän startin. Ilma on yleensä kuitenkin jo mukavan kesäinen ja sen jälkeen se juttu on tehty pois alta. Toiselle maralle voi jo harjoitella)

8. Kankaanpäässä ei juosta kuninkaanlinnan ohi.

 

Onneksi siihen aikaan, kun itse lupauduin mukaan maratonille, ei ollut edes tietoa mistään puolikkaista. Emme siis tienneet, että maraton olisi jotenkin ihmeellinen juttu, vaikkei mitään urheilua tullutkaan harrastettua. Ajatus oli, että jos muutkin siihen pystyvät, niin miksei itse pystyisi. Muistaakseni palstalta @Tombe76 teki täysmatkan triathloninkin ihan kylmiltään ilman mitään liikuntaa. Kyllähän sitä tekee, jos haluaa. Maraton on lähes yhtä vaikea kylmiltään lähtevälle kuin joku 24h juoksu sellaiselle, joka on juossut normilenkkejä eli loppumatkasta pitää motivoida itseään. Siinä on focus ja keskittyminen siinä, että maaliin tullaan. Puolimatkassa saattaa ajatella, etten takuulla juokse enää koskaan tätä, mutta maalissa tuleekin vähän sellainen pettymys, että eiks se ollutkaan tätä pahempi juttu, voisin tulla uudestaan. Niin ja pitää päättää, ettei kävele. Silloin pystyy liikuttamaan jalkoja väkisin.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy