Jump to content
Juoksufoorumi.fisakari49

vanhat exel sauvahihnat

Recommended Posts

Minulla on hyviksihavaitut exel c2 racing sauvat. Rupeaa vain kädensijahihna hajoamaan pysyvästi liitoksesta kädensijaan. Exelillä taitaa olla hyvin omaperäinen hihnaratkaisu sauvaputken lisäksi eli kädensijan läpi menee poikkileikkaukseltaan kolmionmuotoinen kolo ja hihnan toinen pää on valettu muovinpalaan, joka sopii koloon ja lukitaan paikoilleen ja vapautetaan kahvan päästä painamalla. Ne kun ovat omistaneet ko. sauvat ymmärtänevät mistä kirjoitan. Valmistaja oli aikoinaan alkuperäinen Exel firma, ei se , jolle sport tuotteet myytiin yritystä virtaviivaistettaessa. Kun en millään haluaisi luopua hyvistä sauvoista tälläisen puutteen takia, niin kyselenkin onko vihjettä löytyisikö varaosia mistään. Tämän sivuston varustepalstalla sekä myydään palstalla ei tullut havaintoja ko. sauvoista. Toinen vaihtoehto on alkaa rakennella vielä omaperäisempi ratkaisu käyttäen markkinoilla olevia hihnoja.

hihna 2p.jpg

hihna 1p.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se olisi tietysti yksi vaihtoehto. Ensimmäisen kompromissin joutuisi tekemään kahvoissa, joita ei ole ovaalille putkelle 16/14,5 mm ja toisen kahvojen muodossa. Vanhat kahvat ovat muotoiltu ergonomisesti erilaisiksi kummallekin kädelle.

 

Tällä kertaa ratkaisin ongelman viemällä remmit suutarille, jolla oli välineet ommella ne, kylläkin ilman takuuta, kiinni kahvaan menevään osaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exel QLS hakusanalla löytyy netistä ainakin muutama ulkomaalainen paikka, josta noita hihnoja saa vielä tilattua. QLS on tuon kyseisen pikakiinnityssysteemin lyhenne. Itsellänikin yhdet tuollaiset oli ja pikakiinnityssysteemi oli mielestäni ihan hyvä ja luotettava. En viitsinyt tilata uusia hihnoja kuitenkaan, kun paremmin istuviakin löytyi (vaikkei ne huonot sinänsä olleet).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy