Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Odster

Kenkäklinikka

Recommended Posts

Juoksija-lehden kenkäklinikka on näköjään uusiutunut. Vuosimallirajaus sisältää nyt kaksi vaihtoehtoa, 2017 ja 2018. Eipä noilla vanhoilla testeillä sinänsä enää mitään uutisarvoa ole, joten lähinnä nice to know -tietoa on hävinnyt. Mutta eipä tuo mitenkään äärimmäisen kattava tietokanta ole. Esim. Adidaksen Solar Boostia ei sieltä löydy ollenkaan. Tällaiselle leveäräpyläiselle tuo on ollut ihan hyvää infoa kengistä, kun jalkaterän speksit ja omat mieltymykset tossujen suhteen on aika tarkkaan tiedossa ja noihin klinikan tarjoamiin spekseihin on voinut luottaa. Siis jos mallin testiraportti siellä sattuu olemaan. Nyt kaipaisin litsis-kelien kenkään päivitystä ja esim. Nikellä on joku roiskeveden kestävä malli valikoimissa. Eipä tuotakaan nopealla silmäyksellä löytynyt. Vissiin aika pitkälti vapaaehtoisvoimin ylläpidetty saitti, joten turha sitä on kai mitään rainmakerin mittaritestien kaltaista kattavuutta toivoa. Kunhan urputan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minuuttia sitten, Odster kirjoitti:

Vissiin aika pitkälti vapaaehtoisvoimin ylläpidetty saitti, joten turha sitä on kai mitään rainmakerin mittaritestien kaltaista kattavuutta toivoa. Kunhan urputan.

 

Juoksija-lehti testaa kenkiä sillä tavalla, että maahantuojat toimittavat heille kenkiä testattavaksi ja monet niistä testataan ihan tavisten toimesta Eltsun kentällä. Useimmilla heistä ei ole mitään ammattitaitoa siinä mielessä, että olisivat laajasti kokeilleet eri kenkiä, jotta voisivat verrata niitä keskenään. Se on vähän sama kuin jos minä antaisin jonkun raportin jostain pianokonsertosta ymmärtämättä mitään pianon soitosta. No joo, toki Juoksija-lehdellä on toimittajatkin, jotka tietävät enemmän, mutta fakta on silti se, että tossuihin pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin. Ei voi olla asiantuntija, jos ei käytä tarpeeksi aikaa asiaan. Uusia malleja tulee niin paljon, että kyllä se vaatii jatkuvaa seuraamista. Minusta vähintään kymmenen tuntia viikossa pitää seurata, jotta pysyy kartalla asioista.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

On testeissä noin yleisesti vähän se että pitäisi juosta kengällä enemmän kuin muutama kierros kentällä että tietää miten se toimii itselle. Kyllä monet kengät jotka istuvat tuntuvat hyviltä 200m mutta mahdolliset kolotukset ja hankaumat tulevat sitten kun niillä on juostu viikko tai pari. Juoksijoita ja jalkoja kun on joka lähtöön niin kahden mielipide kengästä ei ole koskaan sama. Olen myös huomannut että itsellä tilanne on vaihdellut jonkin verran juoksumäärän ja painon mukaan että mikä on sopivin kenkä. Ihan alussa se oli hyvinkin tarkkaa mikä malli toimi varsinkin penikoiden suhteen, sitten kun jalat tottuivat juoksuun niin melkein mikä vain toimi jollain lailla. Isommilla harjoitusmäärillä ja sittemmin lisäkilojen myötä on taas tullut esiin toisenlaisia nyansseja ja mieltymyksiä kengän suhteen. Testejä jos koetetaan tehdä keskiverto kengänostajalle niin siinä on järkeä että he myös testaavat, vaikka silloinkin testaajia ja kilometrejä pitäisi olla paljon. Että kyllä se viime kädessä on mielestäni itse vain kokeiltava mikä sopii omaan käyttöön. Ja markkinahöpötykseen ja trendeihin ei paljon kannata tuijottaa.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, perttu kirjoitti:

Että kyllä se viime kädessä on mielestäni itse vain kokeiltava mikä sopii omaan käyttöön.

 

Juu, näin se on sitten lopulta. Mutta siihen valintaan toki auttaa se, että tietää etsiä sitä leveää vähintään kohtuullisesti vaimennettua kiertojäykkää kenkää. Mun ei edes kannata kokeilla löysää lievästi vaimennettua pronaatiotuettua monoa. Kokeiltaessa kaikki tuntuu toki hyvältä. Mutta ostopäätöksestä lopulliseen tuomioon asti onkin sitten vaikea sanoa toisen puolesta yhtään mitään.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, ZeroDiesel kirjoitti:

Aikaisempina vuosina Juoksija-lehden kenkätestejä tehty myös talvella/keväällä ja osin Esportissa.

Testaajana ollut Petri Saavalainen, maratonin Suomen Mestari v 2004 ja v 2005.

Eli ennen oli paremmin? 

Nyt amatöörit kertoo mielipiteitään eikä edes perusasiat kengän rakenteesta ole luultavasti tiedossa. 

Tälläinen samanlainen "kusetus" mennä aina sieltä missä rima on alimmillaan pätee jo lähes kaikkeen. 

Säästetään siis joka käänteessä ja tehdään asioita huonosti. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy