Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Seuraa Joona Laukan valmistautumista huhtikuun Pariisin marathonille


werneri
 Share

Recommended Posts

24.1.2007

Seuraa Joona Laukan valmistautumista huhtikuun Pariisin marathonille

Ex ammattipyöräilijä Joona Laukka on aloittanut valmistautumisen elämänsä ensimmäiselle marathonille. Harjoittelun etenemistä voit seurata Joonan nettisivuilla osoitteessa www.joonalaukka.com .

Veikkaa ,MARAN LOPPU AIKA JA KOMMENTOI IHAN MUUTEN VAIN.

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoista seurata Joonan harjoittelun etenemistä. Varmasti pro-ajoilta sen verran hyvää kuntopohjaa, että tuskinpa tuo maraton tulee mikään via dolorosa olemaan. Silmiin kyllä pisti se, että aika vähäisiä määriä on vuositasolla kuitenkin tullu aktiiviuran jälkeen hällä treenailtua, vain jotain 50-150 h/vuosi. Mutta niinkuin sanottu, eiköhän tuota kuntopohjaa ole vielä jäljellä ammattilaisajoilta...

Link to comment
Share on other sites

Joona on ruumiinrakenteeltaan aivan erilainen, kuin Lance. Todella kaitakoipinen pyöräilijäksi, passaa siis juoksuun. Mies on jo alle parikymppisenä treeneissä juossut maratonin verran lenkillä. En tiedä onko useammin, mutta on sen tehnyt.

Lahjakkuutena on kyky kestää todella kovaa treeniä. Talvitreeninä on tehnyt sunnuntaina mm. tämmöisen setin. Neljä tuntia hiihtoa, ruokailu ja uudestaan neljä tuntia hiihtoa. Illalla vielä 1,5h rullilla. Mies treenasi suoraan sanottuna eläimellisesti jo ennen ammattilaisaikojaan.

Pohja on esim. allekirjoittaneeseen verrattuna aivan eri luokkaa. Veikkaan kolmen tunnin alituksen olevan lähellä, jos vähänkään viittii paneutua treenaamiseen.

Link to comment
Share on other sites

Maallikkonakin uskallan veikata Joonan olevan 3-tunnin maratoonarin, mutta aikaa on Pariisiin aika vähän ja tammikuun harjoitusmäärät vaikutti melko vähäisiltä. Kuten Joona toteaa, "harjoittelun vähyys alkaa käydä hermoille". Tammikuussa oli muutama yli tunnin juoksulenkki, muuten juoksut 40-50 minuuttia. Pyörälenkit sitten pidempiä.

Eli veikkaan työkiireiden vaikeuttavan valmistautumista, ja vähäisten juoksukilometrien vuoksi aika on 3:19.

Toisaalta Joona lienee "dieseli", joka voi vetää toisen puolikkaan ekaa nopeammin.

Ihan mielenkiintoinen projekti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy