Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Eduskuntavaalit 14/4 2019


joukor

Recommended Posts

Vanhasesta uusi VVM. Vanhasen EU linjaus on ollut aina asiallista. Haasteita riittää myös kotimaan talouden pelastamisessa, joten Vanhasen kokemus on tosiaan paikallaan. Kokemuksen määrä hallituksessa samalla vähintään tuplaa, ja sekin on hyvä juttu. Setämies rulettaa 😂

 

EU n Luototuksen ja tukirahojen jakoon suhtautumista odotan mielenkiinnolla. Siirtääkö Vanhanen Suomen takaisin EU n kuluhaukkojen leiriin, vai saako sosialismi ja yhteisvastuu nyt Suomessa vallan. Marin ja Ohisalo kun ovat vahvasti federaatiohenkisiä. Suomi on sinänsä avainpeluri, koska Suomen harjoittamaa taloudenhoitoa EU ssa on tähän asti arvostettu ja pidetty hyvänä. Italiassa etenkin ollaan nyt silmä tarkkana ja toivotaan tieenkin ilmaista tukirahoitusta, muiden kukkarosta. Samalla Italia voisi hiukan keventää omaa verotusta. Semmoista siellä kaavailee Luigi Di Maio, ulkoministeri. 
 

Link to comment
Share on other sites

Niin. Rahoituslähteitä ei pitkältä tarvi hakea. Meneekö rahat sitten mihin ? En tiedä, mutta kuulemma toimia tarvitaan, että saadaan mm ssa maakuntauudistus kustannuksineen maaliin. Korona on tässä pelissä pelkkä ja oikein sopiva pelivälineen nappula. 
 

Kulmunihan tänään esitti innoissaan eläkeläisten tulojen leikkaamista, mm ssa eläkeiän nostamisella ja ehtoja kiristämällä. Sitra on jo valppaana, omaa paikkaansa puolustaen, tehnyt laskelmat ja ullatusullatus ! Autoilijoille tullee vaihteeksi maksumiehen rooli.

 

”Sosiaaliseen hyväksyttävyyteen” eli käytännössä mahdolliseen suureen vastustukseen liittyen erityisesti polttoaineiden veronkiritykset ja/tai mahdolliset tienkäyttömaksut tulisi Sitran näkemyksen mukaan ottaa käyttöön vähitellen. Hinnankorotusten joukossa olisi samalla myös hinnanalennuksia.”” / IS juttu aiheesta. 

 

Hitaasti siis hivuttaen, ettei Suomessa vaan syntyisi uuttaa keltaliivien liikettä, vaan veronkorotukset nielaistaan kiltisti, kuin pahanmakuinen yskänlääke. 
 

Kukaan ei sossuista, kepuleista, tai vihreistäkään ole siis vieläkään hokannut, että julkisen sektorin hallinnon leikkaaminen toisi miljardien säästöt. Eikä kovia verojen korotuksia silloin edes tarvittaisi. Rikas Suomi ajaa hallinnon ja myös muiden maiden etuja, mutta jääkö oman maan kansalaiset jyrän alle ? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

VVM:n virkamiesten madonluvuista ei olekaan vielä täällä keskusteltu.

 

Virkamiehethän tietenkin voivat esittää mitä tahansa miettimättä sen kummemmin esityksensä vaikutuksia. Omasta näkövinkklistäni näyttää jälleen kerran siltä, että kun suuret ikäluokat on jo moneen kertaan pelastettu muiden rahoilla, niin edelleenkin jatketaan samalla linjalla. Pidän jotenkin kummallisena sitä ajatusta, että eläkeputki tukkimalla jostakin ilmantuisi kymmeniä tuhansia työpaikkoja, joita sitten kaikkien yllätykseksi tarjottaisiin meillle kuuskymppsille.  Tähän kuvioon en usko tällä syönnillä. Enkä edes seuraavalla. 

 

Työttömyysturvan porrastamisellakaan tuskin saadaan mitään myönteistä aikaan. Ensin pitäisi olla ne työpaikat, joihin työttömyyden pidentyessä voisi hakeutua. Ja edelleenkin pitäisi löytää ne työnantajat, jotka palkkaavat yli 60-vuotiaita. En usko, että niitä löytyy, vaikka itselläni on eräs firma, johon olen pikkuhommia tehnytkin. Päätoimista tästä tuskin tulee.

 

Näissä asioissa olen joutunut muuttamaan kantaani sen jälkeen, kun lähes 30 vuoden työsuhteeni päättyi viisi vuotta sitten. Turvallisen tuntuisessa työssä ollessani olin hyvin kriittinen kaikkiin varhaiseläkejärjestelmiin, mutta nyt kun itse olen oikeutettu näihin etuihin, jotka ole moneen kertaan veroina maksanut, niin en pidä ihan kohtuuttomana, että olen muuttanut mielipiteeni.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

14 tuntia sitten, hatapa kirjoitti:

Omasta näkövinkklistäni näyttää jälleen kerran siltä, että kun suuret ikäluokat on jo moneen kertaan pelastettu muiden rahoilla, niin edelleenkin jatketaan samalla linjalla.


Niin, työeläkkeitä vartenhan niitä maksuja maksellaan ja on jo kymmeniä vuosia maksettu. Hyvin on rahat myös tuottaneet, eivätkä lopu kesken. Suuret ikäluokat meni jo, joten voitaisiin muuten palata entiseen indeksikäytäntöön, joka estää nykyisen eläkeläisten köyhtymisen. Kerättyä varallisuutta on yli 220 mrd €. Siis 220 000 000 000 €. On sitten ihan oma juttunsa, kuinka eläkevakuutusyhtiöt toimivat. 

 

Noista työpaikoista.
 

Näyttäis tänään olevan Suomessa MOL in sivulla n. 17.000 työpaikkaa tarjolla. Vihreiden Ohisalo haluaa kuitenkin maahan 80.000 uutta työntekijää. Mihin, koska julkiselle sektorille ei tarvita enempää istuskelijoita. Ohisalo haluaa ehkä osaavia vuohipaimenia maatalouslomittajiksi ? Suomi ei houkuttele rekrytöintiprosesseissa osaajia. Verotus, hintataso ja asumisen laatu/hintataso pitävät siitä huolen, sekä erikoinen Suomen kieli. 

 

’ Out of the box ’ ajattelua kannattaisi vihdoinkin harjoittaa.
 

25 vuotiaat koulutetut osaajat tulee saada tuottaviin töihin ja ne yli 60 vuotiaat vapaaehtoiset voivat tehdä jäädä ulos työelämästä. Perheitä perustettaisiin, kulutus kasvaisi, lasten määrä lisääntyisi jne. Talous nitkahtaisi eteenpäin aika kivasti, veikkaan. 

 

Turha edes mainita, mutta ehdotettu työuran väkisin venyttäminen ei sekään toimi. Koulutuksen jatkaminenkaan ei tuo lisätöitä, mutta tilasto kaunistuu.
 

Hallituksen tulee keskittyä luomaan yrityksille toimivat olosuhteet, jolloin yksityiset yritykset palkkaavat väkeä. Hallituksen toimet kohdentuvat julkisen sektorin tehottomuuden varjelemiseen ja touhustamiseen, sekä veroluonteisten maksujen lisäämiseen. Mitä muuta vasemmistovetoiselta hallitukselta voi odottaa ? 

 


 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hyviä uutisia kaikille CO2 päästöistä ja ympäristön hyvinvoinnista oikeasti kiinnostuneille. 

Pienydinvoimalalle tyyppihyväksyntä USA:ssa. 
 

https://www.nuscalepower.com/

 

Toki, voimaloiden tuotantoon on vielä matkaa, mutta iso askel on nyt otettu ja voisi muuten kuvitella, että sattumanvaraisen ja ympäristöä kuormittavien tuulivoimalaitosten käyttöönotto ja hankintasuunnitelmat laitetaan nyt hyllylle.
 

Terveen järjen käytölle ei ole mitään estettä.
 

Suurta typeryyttä ja luonnon halveksuntaa se edustaa, kun jonnekin meren ulapalle, tai Lapin kairaan pystytetään puistollinen 300 m hirvityksiä luontoa raiskaamaan. 

 

’Tuulivoima tuhoaa luonnon moninaisuutta ja kuormittaa paikallista ympäristöä.’ 

 

( Vihreät saa lainata edellistä iskulausetta ilmaiseksi kunnallisvaalimainokseensa )

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, joukor kirjoitti:

 

Suurta typeryyttä ja luonnon halveksuntaa se edustaa, kun jonnekin meren ulapalle, tai Lapin kairaan pystytetään puistollinen 300 m hirvityksiä luontoa raiskaamaan. 

 

’Tuulivoima tuhoaa luonnon moninaisuutta ja kuormittaa paikallista ympäristöä.’ 

 

( Vihreät saa lainata edellistä iskulausetta ilmaiseksi kunnallisvaalimainokseensa )

 

 

 

 

😅

Link to comment
Share on other sites

1 tunti sitten, Reenaaja kirjoitti:

Politiikka..maassa paljon työttömiä ja halutaan maahan muuttajia lisää !? Ei oikein uppoo mun vähäiseen ymmärrykseen...😁

Jaahas, pitää vähän selittää. Pääsyy on Suomen syntyvyysluku 1.65(tarkoittaa että väkiluku vähenee).

Kapitalismille tämä on pahinta.

Sama "ilmiö" on koko euroopassa.

Muitakin syitä on vaikka kuinka, ne vaatisi jo väitöskirjan tekemisen. Sen tekijä sitten saisi rasismin viitan, edellyttäen että kirja on rehellinen tai paremminkin totuudenmukainen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vieras
This topic is now closed to further replies.
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy