Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Eduskuntavaalit 14/4 2019


joukor
 Share

Recommended Posts

Tääällä väännetään politiikkaa, ketä tai mitä puoluetta ehkä haluat äänestää ja kuka ajaa juuri Sinun asiaasi ?

 

Keskustako, Demarit vai ehkä Kokoomus ?  Vai oletko vapaa-ajattelun tai sitoutumattomien kannalla. Oletko nykyiseen hallitukseen tyytyväinen, vai haetko muutosta. Hoitiko Sipilä hommansa ja palveliko näin kansaa hyvin jne.. 

 

Ja sovitaan muuten, ettei keskustella ’Ad Hominem’ , eli pysytään porukalla asiassa 👍ei keskustelijoissa. 

Link to comment
Share on other sites

Seuraava hallitus on sdp, kok, vihr ja rkp. Minusta kokoomus on ainoa puolue, joka Suomessa edes pyrkii hoitamaan asioita kunnolla. Sipilän hallitus hoiti asiansa siinä mielessä hyvin, että velkaantuminen taittui ja työllisyystavoite saavutettiin. Toki tekivät paljon virheitäkin. Suurin pettymys on se, etteivät saaneet ay-liikettä kuriin. Sehän on nimittäin Suomenkin menestyksen suurin kompastuskivi.

 

Haluaisin oikeistolaisempaa talouspolitiikkaa. Nyt tuntuu, että kaikki hallitukset ovat täällä enemmän tai vähemmän vasemmistolaisia. Elina Lepomäen pitäisi päästä mukaan niin voitaisiin edes haaveilla siitä, että tulisi vähän tolkkua asioihin. Ensi hallituskaudella toivon paikallisen sopimisen etenevän, työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista ja sitä, että laittomat lakot kielletään ja lakoista aiheutuvat todelliset kustannukset tulevat liittojen maksettavaksi. Ay-liikkeiden jäsenmaksujen verovähennysoikeus pitää saada pois ja liitot pitää laittaa myöskin verotuksen piiriin. Työperäistä maahanmuuttoakin pitää helpottaa. Muita tavoitteita voisi olla viinit maitokauppaan ja 20% tasavero.

 

Sen lisäksi julkinen sektori pitäisi laittaa kulukuurin piiriin. Kaikki maksaa aina paljon, mitä valtio ja kunta tekevät. Pitää pystyä säästämään. Esim. rakentaminen maksaa aina merkittävästi enemmän kuin piti ja nyt poliisi hankki 400000 euron autoja. Jos minä vastaisin asioista, hankittaisiin kymppitonnin Fiat Puntoja. 

 

Minulla on äänestämisessä kaksi vaihtoehtoa, nimittäin kokoomus ja tyhjää. Äänestän kokoomusta, sillä en ole samalla tavalla pettynyt kuin silloin, kun tehtiin selkeästi väärä päätös, kun Vapaavuorta ei valittu puheenjohtajaksi, vaan Stubb. Muutenkin jokainen ääni on nyt tärkeä, ettei Rinne vain pääsisi pääministeriksi. Aloitusviestiin toteaisin, että on ihan sama kuka ajaa minun asiaani. Olennaisinta on, kuka laittaa maan asiat kuntoon. Pitää pystyä näkemään iso kuva. Vasemmistopuolueillehan on juuri tuo tyypillistä, ettei pelata samaan maaliin ollenkaan. 

Link to comment
Share on other sites

En trollaa enkä provoa, mutta äänestän Eläinoikeuspuolueen EOP:n ehdokasta. Eivät he läpi pääse, mutta ovat niin tärkeällä asialla, että haluan tukea heitä.

 

Joskus äänestin Vihreitä ja olin jäsenkin, mutta heidän menonsa on ollut isoa vitsiä jo pidemmän aikaa Pekka Haavistoa lukuunottamatta. Haavisto on hieno mies, ja hänestä Suomi olisi saanut erinomaisen presidentin. Mutta Vihreiden Touko-Pouko ja Aktivisti-Aino pilasivat viimeisetkin uskottavuuden rippeet kyseisestä puolueesta.

Link to comment
Share on other sites

En vielä tiedä mitä puoluetta äänestän mutta sen tiedän, että nykyisiä hallituspuolueita en äänestä enkä tule äänestämään myöskään jatkossa. Hallitus on kyykyttänyt huono-osaisia enemmän kuin yksikään aikaisempi hallitus minun elinaikanani, vaikka Sipilän hallituksen aikana on vallinnut korkeasuhdanne suurimman osan ajasta.

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Miten se Churchill sanoikaan tai väitetään sanoneen? Jos ihminen ei nuorena ole radikaali, hänellä ei ole sydäntä. Jos hän varttuneena ei ole konservatiivi, hänellä ei ole aivoja. 

 

Alan ehkä lukea itseni tässä tapauksessa tuohon varttuneempien osastoon. 

Nuoruuden naivius ja vihreys katoaa, kun mielikuvamarkkinoinnin takaa löytyy ahne ja itsekäs poliitikko. Emme olleetkaan pelastamassa planettaa vaan luovuttamassa vallan henkilöille, jotka haluavat määrätä jokaisen yksityiskohdan elämässämme.

 

Nykyinen hallitus on selvinnyt hyvin. Sipilälle ei käy kuten Jäätteenmäelle ja Vanhaselle, jotka onnistuttiin savustamaan ulos. Kauppojen aukioaikojen muutos oli yllättävänkin merkityksellinen. Maakuntauudistus ja sote ovat menossa hyvään suuntaan. 

 

Perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä menemällä hallitukseen, jossa politiikka ei vastaa jytkyn äänestäjien odotuksia. Muualla Euroopassa ollaan tulossa perässä, kun Merkeliä myöten politiikan suuntaa reivataan uusiksi.

 

Sipilän puuhastelu kikyn ja aktiivimallin kanssa osoittaa täydellistä polittisen silmän puutetta. Mielikuvat ratkaisevat kannatusluvut. Em. uudistuksilla on vähän merkitystä talouteen ja ne markkinoitiin väärin. On sinänsä oikein maksaa suurempaa soviteltua työttömyspäivärahaa niille, joiden työllistyminen nykyisin keinoin näyttää onnistuvan. Jos töitä ei kertakaikkiaan ole, ei kannata jäädä kotiin odottamaan ihmettä.

 

Vihreiden paikka on oppositiossa kun vihreä "eliitille enemmän" politiikka romahtaa myös Euroopassa. Hiiliverot, tuulimyllyt  ja ilmastopolitiikat tulevat herättämään hilpeyttä tulevissa sukupolvissa. 

Link to comment
Share on other sites

tietävätkö nämä 200 ns ""kansan edustajaa"" miten kansalaisten täytyisi elää...?

18h duunia 3 kk ..vai miten toi aktiivimalli menee.. rahallisesti ei ole kannattavaa

 tekijälle...jos saa jalkaa oven väliin ja saa palkkaa ja vaik 2- 6kk duunin se ois jo 

parempi...mut joku 1v duunia jos nyt palkka ei oo ihan surkee alkaa jo kannattamaan

rahallisesti....entä jos poitiikoilla olisi aktiivi malli..liikuntaa 18h 3kk ..kävelyä- lenkkii -pyöräilyy..

jos ei ole aktiivinen palkka tippuu 4.65 %-10%...jos politiikko ei täytä aktiivi mallia....

Link to comment
Share on other sites

3 tuntia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Miten se Churchill sanoikaan tai väitetään sanoneen? Jos ihminen ei nuorena ole radikaali, hänellä ei ole sydäntä. Jos hän varttuneena ei ole konservatiivi, hänellä ei ole aivoja. 

 

Alan ehkä lukea itseni tässä tapauksessa tuohon varttuneempien osastoon. 

Minusta ei saa konservatiivia kirveelläkään. Sydämessäni olen ikuisesti radikaali. Uskon anarkistiseen ajatteluun ja vallankumousretoriikkaan. Fuck the Elite!

 

0F649D9F-3E4F-4014-9DD2-E8D6F15A007C.png

Link to comment
Share on other sites

Nykyisestä hallituksesta en jaksa innostua. Kokoomuksen johdolla ( Keskustalta puuttuu talousosaaminen ) on kansalaisia viety kuin mätää kukkoa. Kokoomushan ei muuten ole työläisen asialla, vaan pääoman ja voiton maksimoimisen. Puheet Sari sairaanhoitajista voidaan kättelyssä unohtaa pelkkänä kusetuksena.

 

Kokoomuksen Orpon aikana valtion velkaa on otettu kaikkiaan 80 miljardia euroa. Noususuhdanteen aikana muuten ei saa ottaa euroakaan velkaa, mutta laskusuhdanteen aikana lisävelka on hyvinkin perusteltu.

 

Hallitus ei ole saanut säästöjä aikaan noususuhdanteen aikana, koska ovat toimineet taitamattomasti. Julkisen sektorin rahoittaminen velkarahalla ei ole viisasta. Tämän varmasti jokainen alleviivaa.

 

http://velkakello.fi/

 

Eikä valtion yhtiöiden myyminen ole sekään kovin kannattava tapa rahoittaa ylisuurta julkista hallintoa. Hyvin muistetaan viimeisten hallitusten junailemat yrityskaupat, jotka eivät ole menneet ihan puikkoihin. 

 

Hiukan lähihistoriaa, tai siis isoimmat ja kalleimmat hölmöilyt. 

 

  1. Soneran UMTS kaupat. Tappoivat Suomen Soneran ja Ruotsi sai hyvän lypsylehmän. 

 

  1. Fortumin sähköverkon myynti Carunalle. Kataisen lempilapsi, ei mennyt ihan niinkuin puhuttiin ne hinnankorotukset.

 

  1. Digita myytiin huimaan alihintaan ranskalaisille. Nyt rahat tuloutuvat Ranskaan. Tottakai. Kukaan ei vieläkään ole osannut kertoa, miksi Digita myytiin. Nyt YLE maksaa vuokraa 50 miljoonaa vuodessa Ranskaan. 

 

  1. Soklin fosfaattimalmion osti taas Yara International ASA, ostettuaan Kemira Growhow Oy:n valtiolta 207 miljoonalla eurolla. Kaupan myötä monopoliasemassa oleva yhtiö räjäytti lannoitteisen hinnat pilviin Suomessa.

 

Esko Ahon (2009) hallituksesta lähtien on valtion velanotto räjähtänyt silmille ja Suomen omaisuutta on hukattu ennätysmäärä, ja myös ennätyshalvalla maailmalle. 

 

USA on muuten aina ensimmäinen malliesimerkki kapitalistisen yhteiskunnan onnistumisesta. Vastavasti Euroopassa Ruotsi on esimerkki demokraatisen järjestelmän soveltuvuudesta markkinatalouteen.

 

Kumpi systeemi  toimii paremmin kansalaisen edun mukaan, kummassa em. maista joutuu tekemään kahta-kolmea työtä elääkseen ? 

 

Kumpi systeemi on tuonut kansalaisille paremman elintason ja maahan lähes täyden työllisyyden, sekä työpaikat, joiden palkalla jopa elää ja uskaltaa perustaa myös perheen. Suomessa vastaavasti taas ei nykyään perheitä tule, ei lapsia. Kuten on saatu lehdistä lukea. 

 

Ruotsissa muuten on sodan jälkeen ollut menestystä eniten tekemässä sossut. Aika yllättävää, tai ehkei sittenkään. Menestys tulee yhdessä tekemisestä ja oikeudenmukaisesta tulonjaosta. 

 

En toki tiedä, onko Suomen demareista, vihreistä tai vasemmistosta hallitusvastuuseen ?

 

Nykyinen poliittinen järjestelmä on mielestäni isossa murroksessa, ja tämä ilmiö näkyy muuallakin kuin Suomessa.

 

Keltaliivien määrä on nousussa ja Ranskasta on muuten ennenkin lähtenyt eliitin vallankumous käyntiin. Päiden ( kuvaannollista ) putoilua odotellessa.. 

 

 

 

 

E445E6C6-C84A-4D52-AAF8-A8BC38ECD6BD.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Kauan sitten oli kansanedustajia, joista välittyi se, että olivat ensisijaisesti äänestäjiensä asialla. Nykyisillä tuntuu olevan aina ensimmäisenä agendalla oma etu, sitten puolueen etu ja äänestäjät unohettaan vaalien jälkeen ja muistetaan taas sitten kun seuraavat vaalit lähestyvät.

 

Liitteenä (jos McAfee sallii) esimerkki vanhan hyvän ajan kansanedustajasta. Uki oli kyllä hieno mies, vaikken itse ollut demari silloinkaan.

nimikkorahastoesite.pdf

Link to comment
Share on other sites

4 minuuttia sitten, Pottonen kirjoitti:

Kauan sitten oli kansanedustajia, joista välittyi se, että olivat ensisijaisesti äänestäjiensä asialla. Nykyisillä tuntuu olevan aina ensimmäisenä agendalla oma etu, sitten puolueen etu ja äänestäjät unohettaan vaalien jälkeen ja muistetaan taas sitten kun seuraavat vaalit lähestyvät.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, joukor kirjoitti:

Fortumin sähköverkon myynti Carunalle. Kataisen lempilapsi, ei mennyt ihan niinkuin puhuttiin ne hinnankorotukset.

 

 

Tuo Fortumin myyntikin oli Kataisen mielestä varmasti fantastinen asia. Katainen oli pääministerinä pelkkä vitsi ja puheet välillä täysin epäloogisia. Esim. ensin vaati ihmisten ottavan enemmän vastuuta läheisistään, koska yhteiskunnalla ei hänen mukaansa tule jatkossa olemaan varaa edes nykyisenkaltaiseen vanhustenhuoltoon. Heti perään toisessa haastattelussa Katainen puolestaan vaati, että työn perässä on muutettava, jos töitä kotipaikkakunnalla ei ole. Siis kumpaa hän oikein haluaa: sitäkö, että työtön muuttaa toiselle puolelle maata töiden perässä vai sitä, että hän jää kotipaikkakunnalleen huolehtimaan iäkkäistä vanhemmistaan?

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy