Jump to content
Juoksufoorumi.fi


KooTee

Nastoilla/nastoitta

Recommended Posts

10 minuuttia sitten, KooTee kirjoitti:

Näin talven tullen, millä sinä juokset lenkkisi? Miksi? 

Nastoitta. Juoksen Vibram Fivefingerssien kesämalleilla niin pitkään kunnes iskee kovat pakkaset ja tulee lunta, sit jalkaan Fivefingers Trek Ascent Insulated. Ei oo ollut koskaan ongelmia jäällä, lumella tms., mut mä oonkin tällainen ninja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään(kin) olivat nasturit alla. Aika huolettomasti niillä voi tuolla lumen peittämillä jäisillä väylillä latoa menemään.  Katsoin tossujen pohjia ennen kun laitoin niitä jalkaani ja ensimmäinen nastavaurio kautta aikojen on Sarvan pohjassa. Varmaan tuolla vähälumisilla väylillä joku kivi ollut juuri nastan kohdalla jalan osuessa maahan. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvella paljon matolla. Nou nastoja.. Feelmakseilla.

 

Ulkona, rannikolla kun ollaan, niin lunta tulee useimmiten vasta Tammikuussa sitten riittävästi nastoja varten. Nykyiset märän kelin talvitossut ovat muodikkaat iloisen siniset kuviopohjalla ja coretex vuorella. Kuulemma suunniteltu erityisesti talvijuoksuun vaativissa pohjolan oloissa nämä tossut, Lidlin asiantuntevien talvijuoksuinsinöörien toimesta.

 

Merkistä ei hajuakaan. 22 € Lidlistä. Keväällä sitten maalaan nuo vihreäksi ja teen ahvenille turon. 

 

 

  • Haha 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen nastoitta (pahimmilla keleillä kuitenkin kengänpohjiin nastapohjalliset) nyt liputan nastojen puolesta. Senkin takia, kun ei tarvi varoa askellusta vaan voi juosta rennosti. Talvella aina kipetyi polvet ja nilkat selvästi enemmän verrattuna kesäjuoksuihin. Eli uusilla Icebug Pytho 4 mennään ei voi kun kehua ja sopii tälläiseen räpyläjalkaankin suht' hyvin. Sarvat oli liian kapeat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normaalilla talvikelillä voi tavallisilla lenkkareilla juosta kuten kesälläkin. Liukkailla keleillä pitää olla varovaisempi. Peilijäällä en juokse. Päkiävoittoinen askellus auttaa asiaa. Kanta-askellus on huomattavasat kaatumisherkempi, samoin kanta-askelluksella nyrjäyttää helpommin nilkkansa varsinkin maastossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nastoilla( inov-8 Arctic Claw 300). Täällä haja-asutusalueella, missä ei pururatoja tai kevyenliikenteenväyliä löydy, ainoat talvella juostavat tiet ovat autojen niin jäisiksi kiillottamia, ettei juoksemisesta ilman nastoja tule yhtään mitään.

Metsäteitä, joissa traktorinrenkaan tekemät urat polkuna lumessa, juoksen perusmaastureilla (New Balance Summit Unknow). Saapahan jalat vähän vaihtelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tuota joutuu vielä monta kertaa arpomaan, että laittaako nastakengät vai tavalliset. Ei nyt koko talvea viitsi nastoilla juosta... varsinkin sellaiset juoksijat jotka juoksee usein/paljon?

Lumella ja jäällä on nopeampi juosta nastakengillä, samoin kuin radalla on nopeampi juosta piikkareilla kuin lenkkareilla. Saattaa säästyä vähän aikaa kun juoksee nastoilla. Tosin sunnuntaina huomasin että Feet Evolutioneissa on todella pitävät pohjat. Ja lisäksi ne on  tietysti selvästi kevyemmät kuin nastalenkkarit. Johtuuko tavallisten kenkien hyvä pito siitä kun niillä ei ole vielä paljoakaan juostu?

Jäätä ja liukkauttakin taitaa olla monenlaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minuuttia sitten, Juha Tuomola kirjoitti:

Ennen ilman nastoja, nykyään juoksumatto vie voiton jos on vähänkään epäröintiä kelin suhteen. 

Nostan kyllä hattua jokaiselle, joka pystyy juoksemaan juoksumatolla. Mulla ei kärsivällisyys riitä, oon liian maaninen siihen touhuun. Pää lähtee irti, jos siinä joutuu pinkomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse juoksen myös nastureilla ja suosittelen lämpimästi kaikille. Ei tarvitse yhtään varoa askelta ja turhaan jännittää. Jos noiden hinta hirvittää, niin ne kyllä kestää useamman vuoden, kun kovametallinastat noissa on. Itsellä jo 5v Sarvan xtirot ja kankaatkin ehjät vielä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy