Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tarkki

Amer Sportsin myynti

Recommended Posts

Nyt on sitten tämäkin myyty kiinalaisille. Tiedotetta selatessa näyttäisi aika selvälle, että yhtiö tullaan pilkkomaan aika pian. Anta Sportsia kiinnostaa Amerin päästrategian mukaiset tuotteet eli pukeutuminen ja jalkineet, Baseball firmaa Wilsonit ym, ja Tescenttiä Suunto.

 

Pääkonttori lakkautetaan ja sulautetaan muuhun, ja Takala ja muut saa kultaisen kädenpuristuksen. - Pieniä mahdollisuuksia on että Suunto säilyy osin Suomessa osana tuota kiinalaista Tescenttiä. Sieltä voisi myös tulla jotain synergioita. Suunto fanina ainakin toivoisin näin.

 

Pekingin talvikisoissa näemme sitten kunnon mainostusta näille brandeille.

  • Sad 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minuuttia sitten, WBlake kirjoitti:

Holy crap, Batman! Ja just ku menin ostamaan Suunto 9 Baron... tarkoittaako tämä, että Suunto on mennyttä, tuotekehitys loppuu eikä softia enää päivitetä? Kelloilla ei tee enää mitään? Montakohan suomalaista työpaikkaa nyt menetetään?

Nää oli mun ennustuksia. Tiedotteessa toki vakuutellaan että kaikki jatkuu kuten ennenkin.

Uskon että tuotekehitys jää paikalliseksi Suomeen, Ranskaan, Itävaltaan... Mutta Amer Sportsin konsernin talousmiehiä ei kauan tarvita

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin tästä puhuin jo elokuussa Suunnon tukipalvelussa. Näin se globalisaatio toimii, suurista yrityksistä tehdään vielä suurempia, koska globalisaatio kaupankäynnissä pienet ei pärjää. 

Taloustiedettä kun tulee luettua ja muutenkin talouspolitiikkaa niin mitään yllätystä tässä ei ole. 

Hausjärven Ilkka Brotherus käärii myynnistä sitten muutamat miljoonat € osakeomistuksistaan( on tietysti Amerin hallituksessa mukana). Omistaa tietysti pirusti osakkeitakin. 

Yleisesti tämä taas kasvattaa rikkaimman eliitin 0.01% jotka omistaa n. 67% maapallon BKT:sta. 

 

Edit. Onhan se Brotheruksen Ilkalle kunnon tili tulossa niin voi ostaa 20 Jaguarin ja muidenkin arvoautojen sekaan taas vaikka jonkun vanhan 50-luvun Avo-Corveten. Ajoautonahan on joku paska Range Rover. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amerin liikevaihto tulee pääasiassa Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kasvupotentiaali on Kiinassa. Antalla on siellä 10000 liikettä ja kun Pekingin talviolympialaiset ovat tulossa, niin moni noista Amerin merkeistä ovat sellaisia, joilla on kasvava potentiaali. Salomon, Peak Performance, Atomic nyt ainakin ovat sellaisia. Anta on mukana myöskin mm. koriksessa, joten kyllä se Wilsonkin jossain määrin tuohon sopii. Antahan voisi myöskin lätkäistä jatkossa jollekin omille kengilleen Wilsonin logon päälle, koska se Wilsonin vahvuus on kuitenkin tyyliin mailoissa, eikä jalkineissa. Tuntuu, että se on niin, että kiinalaiset ostivat premiumbrändejä itselleen ja Amer sai jakelukanavan.

 

On toki mahdollista, että suomalaiset myivät jälleen kerran liian aikaisin, mutta toisaalta voi olla, että uusilla omistajilla Amerin brändejä on mahdollista kasvattaa nopeammin. Volvo on muuttunut kiinalaisomistuksessa, kun on tullut rahaa tuotekehitykseen, sama koskee Jaguaria intialaisomistuksessa. Tämä siis voi olla myös noille merkeille mahdollisuus. Tosin jos joku menee huonosti, niin varmasti myyvät sellaisen bisneksen pois. Suunnon ja Precorin tilanne on sellainen, mikä voisi olla ehkä vähän kysymysmerkki. En jotenkaan usko, että ihan heti sitä kuitenkaan kokonaan pilkkoisivat.

 

Tämänpäiväinen ilmoitus oli siinä mielessä kummallinen, että sitä uutisoitiin vähän kuin uutena juttuna, vaikka ko. ostotarjous tehtiin jo kolmisen kuukautta sitten. Uutena siinä on nyt se, että tietysti ovat hankkineet rahoituksen ja saaneet mm. sen Telcentinkin mukaan ja ennenkaikkea se, että Amerin hallitus nyt suosittelee ostotarjouksen hyväksymistä ja suurimmat omistajat ovat sitoutuneet myymään eli kauppa toteutunee.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minuuttia sitten, Odster kirjoitti:

Mun Suunto on hollantilainen. Sieltä ainakin viime vuonna lähti matkaan, kun netistä tilasin. Taisin vaihtaa hyvään aikaan takaisin Polarille. Supisuomalainen joo 😉

 

Toisaalta, jos tarkkoja ollaan, ei Polarkaan ole suomalainen. Kaikki kellot ovat multikansallisia, koska osat ovat ympäri maailmaa eli loppupeleissä ei Suunnon myynnissä kiinalaisille ole mitään merkitystä. Ja ei ne tuotantoa alas aja, Suunnolla on vankka kannattajakunta ja osaaminen. Ei ne kelluvaa laivaa jätä, se olis huonoa bisnestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuskin kukaan tietää mihin suuntaan homma tuosta jatkuu, voi olla hyvä resurssien ja itämarkkinan kannalta tai voi olla että koko lafka pannaan myöhemmin kiinni tai kiinalaistetaan / garminoituu eli ruskistuu uunissa. Itse laite pelaa nyt viime päivitysten jälkeen niin hyvin että toivottavasti huolto joka tapauksessa jatkuu muutaman vuoden jos siihen tulisi tarvetta.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, kiljander kirjoitti:

Minun mielestäni on pelkästään hienoa, että suomalaiset menestystarinat kiinnostavat, ja niitä ostetaan. Synnytetään vaan sitten uusia, ja myydään kalliilla hinnalla eteenpäin.

Suomalaisen veronmaksajan kannalta ei niin hienoa, kun veroeurot valuu veroparatiiseihin ja pois Suomesta. Tälläiset myynnit hyödyttää pientä varakkaiden joukkoa joilla muutenkin on jo tarpeeksi rahaa esim. Ilkka Brotherus ta. Näiden verojen karkaamisen takia taas Valtio joutuu kiristämään muuta verotusta. Nyt jo suomen tuloverotus Euroopan keskiarvoja kireämpää. 

Vai hyödyitkö itse tästä? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy