Jump to content
Juoksufoorumi.fi

firestarter

Krakova maraton 28.4.2019

Recommended Posts

Tuli ilmoittauduttua tapahtumaan! Lähinnä matkailukohteen innoittamana, mutta varsinkin että taas isketään kaksi kärpästä yhdellä iskulla :) 

Olikos täällä foorumilla ko. juoksutapahtumassa jolkanneita? Kaikki kertomukset ja kokemukset ois kiva kuulla. :) Plus onko muita lähdössä ensi keväänä Krakovaan? :)

Yhden linkin tuolta nappaan aiheeseen liittyen.. 

https://worldsmarathons.com/marathon/cracovia-marathon

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reitti on melko tasainen, nousua tuli 90m, mutta aika paljon on teräviä käännöksiä ja päällyste muutamassa paikassa kehnoa, ei mikään ennätysreitti. Juoma-asemilla jaettiin todella vajaita mukeja, joten niitä piti aina haalia useampia, jotta sai riittävästi juotavaa ja kasteltua päätä ja selkää.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli juostua Krakovassa tänä keväänä, joten tässä joitakin kommentteja.

 

Ilmoittautumisessa oli hämmentävää, kun englanninkielinen lomake oli osin puutteellinen ja joutui käyttämään Google-kääntäjää. Pari miespuolista kaveria mm. onnistuivat ilmoittautumaan naisten sarjaan, tosin tämän sai sitten vielä expossa korjattua. Maksunkin kanssa oli itselläni jotain ongelmaa. Toivottavasti ovat parantaneet tätä puolta, vaikka toisaalta tämähän ei vaikuta itse tapahtumaan, kunhan ilmon vain saa sisään.

 

Reitti oli pääosin leveää baanaa, mutta alussa muutaman kilometrin verran oli silti melkoinen ruuhka. Tämä yhdistettynä teräviin käännöksiin teki oman vauhdin juoksemisesta vaikeaa, mutta sitähän se on usein muissakin isoissa tapahtumissa. Omastakin mielestäni reitti oli melko tasainen ja siinä mielessä ihan ok ennätystenkin tavoitteluun. Lopussa oli ikävä parin kilometrin nousu takaisin vanhaan kaupunkiin ja maaliin. Nousumetrejä siinä ei tainnut tulla nettona pariakymmentä enempää, mutta siinä vaiheessa matkaa sekin vähä tuntuu kyllä. Yleisöä ja kannustusta reitin varrella ei ihan koko aikaa ollut. Jossain puolivälin jälkeen jäi mieleen todella pitkä ja puuduttava osuus, kun ensin juostiin kilometritolkulla yhtä tietä itään, ja siellä tehdyn pienen kierroksen jälkeen samaa tietä takaisinpäin länteen. No toisaalta tässä näki paljon vastaantulijoita, ja itsekin bongasin kaverit joukosta.

 

Huoltopisteitä oli ainakin omaan makuuni riittävän tiheästi ja huoltopöydät jäivät mieleen todella pitkinä. Sen jälkeen kun tämän tajusi, niin ei ollut tarve mennä pahimman ruuhkan mukana ensimmäisen pöydän kulmalle, vaan pystyi hyvin juoksemaan vähän pidemmälle ja kurvaamaan pöydän luo vasta sitten.

 

Maalihuolto oli vähän heikon puoleinen, siellä kun oli tarjolla vain banaania, vettä ja jotain kaloritonta vitamiinijuomaa. Maalialueella sijainneesta kartasta huomasin kuitenkin hetken istuskelun jälkeen, että joku "recovery meal" -alue oli yhden korttelin päässä olevalla aukiolla. Epäilimme, että se olisi maksullinen, mutta päätimme kuitenkin käydä katsomassa. Ei se ollut, vaan numerolappuun tussimerkintää vastaan sai yhden alkoholittoman oluen ja yhden lämpimän aterian, joka oli tortillaan kääritty banaani suklaakastikkeella. Melko erikoinen makuelämys!

 

Juoksun jälkeen oli mukava istuskella jokirannan nurmikolla nauttimassa palautusjuomista, kun sääkin oli mainio.

 

Itselleni jäi Krakovan maratonista enimmäkseen positiivinen kuva, vaikka oma juoksu ei kovin hyvin mennytkään. Iso tapahtuma ja sitä kautta suuren urheilujuhlan tuntua. Voin siis tätä kyllä suositella, jos tuolla päin haluaa maratonin juosta!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava video. Tuota Krakovaa voisi toki miettiä. Krakova noin muutenkin on hieno ja iso kaupunki, jossa riittää nähtävää. Olen siellä kerran pyörällä käväissyt, ja tykkäsin kyllä. 

 

Itä Euroopan marareissut ovat  turhan ( vielä ) vähällä huomiolla, vaikka nähtävää ja koettavaa on valtavasti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy