Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Standard Chartered Dubai Marathon 25.1.2019


Recommended Posts

Katselin tänään mattoharjoituksen lomassa tämän vuoden Dubain maratonia Youtubesta, ja totesin että on aika avata ketju ensi vuodelle. Tänä vuonnahan täällä hyökättiin ihan kunnolla etiopialaisten toimesta silloisen maailmanennätyksen kimppuun, joskin 25km jälkeen kärki ei enää pysynyt viimeisen liikkuvan jäniksen vauhdissa ja voittajan loppuaika taipui sinänsä erittäin kunnioitettavaan 2.04 tulokseen upean lopputaistelun jälkeen. Anne-Mari Hyryläinen juoksi myös upeasti 2.28.47 ollen naisissa 13s.

 

Finnair ja nyt myös Flydubai lentää Helsingistä suoraan tänne ja mikäpä on tammikuussa sen mukavampaa kuin käydä vähän lomalla lämpimässä ja juosta maraton siinä sivussa. Omasta mielestäni tämä on sellainen "kerran elämässä" kohde, joskin omalta osaltani tämä viides tai kuudes kerta nyt kestää vaan vähän pidempään.

 

Jeps, aion siis itsekin juosta tämän jos nyt ei muuten niin "seuraksi", kun tuo OmanUTMB luultavasti vielä painaa kintereissä  ja jotain pientä jälkipeliäkin saatan järjestää. Lappu rintaan ja kevyt pitkä lenkki, kuten aina, hehheh. Juoksuhan on paikallisena lauantaina eli perjantaina alkaen klo 07.00, joten aikainen herätys on luvassa ihan hyvästä syystä. Eliitti lähtenee ensi vuonnakin jo kuudelta. Sää on yleensä aika suosiollinen tuohon aikaan vuodesta aamulla joskin auringon lämpö alkaa olemaan lievästi tukalaa siinä 9-10 välillä ellei satu olemaan pilvistä (epätodennäköistä).

 

Ainakin @ZeroDiesel näyttäisi laittavan täällä sellaisen 3.14.59 tauluun ja onpa yksi Spartan sankarikin ilmaissut kiinnostuksensa.

 

http://www.dubaimarathon.org/

Link to comment
Share on other sites

Jos alkaa olla tukalaa klo 9-10, niin olisi mukavaa, jos se startti olisi jo kuudelta. Mitä tulee muuten kisaan, niin olen kyllä katsonut tuota reittiä ja jonain vuonna sen voisi kyllä käydä juoksemassa. 

 

Yksi asia, mikä pitää ottaa huomioon on se, että bisse pitää ostaa ilmeisesti jo lentokentältä Duty Freestä, kun menee Dubaihin! Jos olen oikein ymmärtänyt sen allowancen, niin sinne saa tuoda 4 litraa brenkkua tai 48 tölkkiä olutta eli sieltä lentokentältä kannattaa ostaa se 48 kaljan satsi, niin pärjää siellä no matter what happens! Toki baareistakin saa olutta, mutta kyllähän juoksija mieluusti hotellihuoneessakin relaa jne. Ei sitä esim. maratonin jälkeen jaksa koko ajan jossain bilettää.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä lähtöajasta - mielellään sitä lähtisi jo kuudelta ja olisihan se mahdollista jos maraton olisi liikahtanut reilusti yli tuntia nopeammin.

 

Palautusjuomista - jos niitä on vailla niin kannattaa valita hotelli jossa niitä on tarjolla (kaikissa ei ole). Hintahan on sellainen huokea 10-11E per tuoppi noin yleensä. Janoisimmat vierailijat voivat tosiaan varustaa itseään jo kentältä, mutta sen törpöttelyn kanssa täällä kannattaa olla varovainen, ettei saa vältitöntä paluuta kotimaahan. Joskin kulttuuri on varsin vapaamielinen moneen muuhun lähimaahan verrattuna. Meillä residenteillä on mahdollisuus hankkia ihan lupa ostaa paikallisista hyvin piilotetuista pitkäripaisista ja jopa juoda kämpillä. :morebeer:. Perusoluet saa ihan järkevään hintaan. Erikoisoluet ovat tähtitieteellisiä. Budweiser on yleensä (syystä) halvinta :rolleye0012:Tämä on siis luvanvaraista vuosi kerrallaan.

 

Yksi keino nauttia after-racesta on myös mennä brunssille, jossa melko suolaista hintaa vastaan saa all you can eat+drink sen 3-4 tuntia. Nämä ovat "maan tapa" ulkomaalaisille.

Link to comment
Share on other sites

lähinnä ajattelin juoda janoon, enkä humaltua. Hotellin baareissakaan ei jaksa koko ajan istua, joten kun istuu hotellihuoneessa ja katsoo telkkaria, on kätevä, että silloinkin on juomaa tarjolla. Lomalla lämpimissä maissa olutta on mielekästä juoda sen takia, ettei tule nestehukka. Sitä paitsi vituttaa paikallinen meininki vähemmän, kun on saanut kaljan tai kaksi verrattuna siihen, että olisi joutunut juomaan maitoa tai piimää. Dubai Duty Freen hinnaston mukaan 12-pack Heinekenia maksaa 64 paikallista rahaa. Eli ei paljon enempää kuin yhden hotellituopilisen. 

Link to comment
Share on other sites

Aamulla lähdössä klo7 oli tänä vuonna hyvä keli - olisiko ollut n 15C. Läpi maratonin sää jatkui suotuisana mutta aurinko alkoi lämmittää hiljalleen joskus yhdeksän ja kymmenen välillä. Sää ei sinänsä ollut helteinen mutta aurinko lämmitti hieman liikaa viimeistään kymmeneltä. En missään tapauksessa väitä että tuo kuitenkaan iso ongelma on vaan sellainen Suomen keskikesän lämpö. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

En ole menossa, mutta sen verran tekee mieli kommentoida, että tapaaminen ennen starttia voi tuoda lisästressiä keskittymisen suhteen. Helpompaa tavata edellisenä päivänä kun hakee numerolappuja tai vaihtoehtoisesti kisan jälkeen. Expossa tapaaminen on ehkä kaikista kätevintä. Aamulla ennen starttia kaikki ylimääräinen häsä saattaa sotkea kisaan valmistautumista.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy