Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Two horses too many

Aktia Cup 2018 - 2019

Recommended Posts

On 29.9.2018 at 01.07, Antti N kirjoitti:

Onko Aktia-Cup virallinen ja virallisesti mitattu 10km kilpailu?

 

Tuolta Edellisen vuoden ketjulta löytyi tieto, että on virallisesti mitattu reitti, ja on tilastokelpoinen tulos. Keskustelua aiheesta näemmä on ollutkin. 


Itse ainakin odotan pyssyn paukahdusta innolla. :)   (kai siellä aidolla aseella ammutaan taivaalle?)

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 30.9.2018 at 08.12, Two horses too many kirjoitti:

 

Tuolta Edellisen vuoden ketjulta löytyi tieto, että on virallisesti mitattu reitti, ja on tilastokelpoinen tulos. Keskustelua aiheesta näemmä on ollutkin. 


Itse ainakin odotan pyssyn paukahdusta innolla. 🙂 (kai siellä aidolla aseella ammutaan taivaalle?)

 

 

 

 

 

 

On 30.9.2018 at 11.15, Jim kirjoitti:

Reittimuutos taidettiin tehdä juuri sen vuoksi, että saadaan matkasta virallisesti täysimittainen. Vielä muutama vuosi sitten se oli alimittainen.

 

Kiitoksia vastauksista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäistä kertaa Aktia -cupissa. Muutama näkökulma:

- mukava oli juosta
- mukana on paljon harjaantuneita juoksijoita, sen huomaa monella tavoin. Porukka juoksee tasaista vauhtia. Jos tekee mieli elbailla ja himmailee vaikka 5sek/km vauhdissa, porukka ei jää seuraamaan, vaan tulee heti ohi. Pyssy kun paukahtaa porukka löytää rytmin ja vauhdin heti, näihin kiinnitin huomiota.  Oma vauhti jäi tällä kertaa 0.4s/km tavoitevauhdista, lopun mäki hidasti  😄
- joitain tuttuja naamoja täältä foorumilta bongasin 🙂
- järjestelyistä mulla ei ole juuri mitään sanottavaa, niin rutiinilla homma pyöri. Osallistujatkin liikkuvat alueella tottuneesti, mikään ei pistä silmään, varmaankin tapahtuma on vuosien kuluessa hioutunut niin sujuvaksi kuin se vain voi olla.

- olin ilmoittautunut etukäteen sarjaan, se oli hyvä kun tulin paikalle vain 20 minuuttia ennen lähtöä. Tiesin etsiä "pyykkinarua" mistä numero löytyy. Seinällä oli lista osallistujista ja osallistujanumerot, joten se oli käytännössä 30 sekunnin visiitti koulurakennuksen aulaan sisälle ja numerolapun kanssa ulos. Numerolapussa lukee myös pienellä kirjainkoolla oma nimi, se toi varmuuden oma numero oli löytynyt. Palautin juoksun jälkeen numeron samaan paikkaan.  Helppoa 🙂

- reitti ja sää olivat mukavat tänään, tulokset löytyi täältä

http://www.kokkens.fi/kilpailut/2018/aktia/index.php

 

 

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juoksujuhlan tuntua oli tänään todellakin Aktiassa, ja jopa 505 juoksijaa!

En olekaan asiaa kummemmin ajatellut, mutta tuo on tosiaan totta, että tuolla juostaan yleisesti ottaen tasaisesti. Kun itse keulii alussa, ja lähtee sen jälkeen himmailemaan, niin porukkaa lappaa heti ohi oikealta ja vasemmalta :).

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuuttia sitten, SannaK kirjoitti:

Juoksujuhlan tuntua oli tänään todellakin Aktiassa, ja jopa 505 juoksijaa!

En olekaan asiaa kummemmin ajatellut, mutta tuo on tosiaan totta, että tuolla juostaan yleisesti ottaen tasaisesti. Kun itse keulii alussa, ja lähtee sen jälkeen himmailemaan, niin porukkaa lappaa heti ohi oikealta ja vasemmalta :).

 

Totta tuo ja tänäänkin porukka löysi aika nopeasti sen oman tasoisen ryhmän, jossa sitten juostiin (enemmän tai vähemmän) maaliin saakka. Omalla kohdalla jälkimmäinen puolisko oli sekunnin nopeampi kuin se ensimmäinen, toki maaliviiva  taisi olla lähtöä kauempana 😊

 

Sekin on totta, että järjestelyt toimivat hienosti positiivisen rutinoituneella porukalla ja yhtä rutinoidusti toimivat myös juoksijat. Tänään kuitenkin lähtö oli aika kaaoottinen, sillä lähtösuora tai se ensimmäinen (ikävä) mutka eivät riitä tällaiselle juoksijamäärälle. Toki malttia ja "kohteliaita tapoja" kunnioitettiin puolin ja toisin, mutta onnettomuuksien riski kasvaa esim. teiden jäätyessä. Tänään esim. lähtökomentoja (jos niitä oli) ei kuulunut sinne 10. riviin ja kun lähtö tapahtui ns. vahingossa, oli joukon liikkeet myös vastaavat.

 

Mutta tämä tästä rutinasta. Hieno tapahtuma, joka on järjestetty juoksijoille ja jonne aina hieno palata juoksemaan!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon oli porukkaa.

 

Mulla oli jälkimmäinen puolisko melkein kaksi minuuttia heikompi kuin ensimmäinen. Kokkens ilmoittaa väliajaksi 17.03; kun vilkaisin omasta kellosta, kun olin kääntynyt, se näytti 16.59. Vitosen laikkahan oli vähän sen kääntöpaikan jälkeen.

 

Lähtö taisi tapahtua jotenkin niin että ensin kuiskattiin 30 sekuntia ja sitten no niin nyt nyt, ja ensimmäinen mutka oli tosiaan haastava. Vähän samanlaista tönimistä oli tosin silloinkin kun lähdettiin talon toiselta puolelta.

 

Tämä oli nyt ensimmäinen kosketus tähän uuteen reittiin, ja on kuulemma hitaampi. Niinpä raja jonka alle täytyy päästä, saa olla tästä eteenpäin tuo 36 minuuttia.

 

Seuraavan kerran olen näillä näkymin mukana kuitenkin vasta maaliskuussa. Sen verran pahasti on paketti levällään. Se hajosi tässä syksyllä noin niin kuin muutenkin, mutta on tuo eteneminen tällä hetkellä sellaista, että hajotan kroppaa vain lisää.

 

Että kuntosalille, kun en muuta keksi. Tulee ainakin muutakin kuin juoksua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

505 on kyllä nykyaikana hyvä määrä juoksijoita tällaiseen. Kertoo että näille on tilausta, muutenkin minusta mitatuille vitosille ja kympeille olisi tilausta myös kesällä, useimpien hölkkien matkat ovat todellisuudessa jotain 9km tai 11km ja standardivitosia järjestetään kymppeihin nähden ihan liian vähän, vaikka ne ovat mm. palautumisen kannalta paljon parempia ja antavat lähes saman infon kestävyyskunnosta. Kokonaisuudessaankin skene on aika vinoutunut pitkien matkojen suuntaan, jotenkin tuntuisi että nykyisin voisi olla helpompi saada uutta porukkaa mukaan juuri lyhyiden tapahtumien kautta kun harmillinen ajattelu että pitäisi juosta juuri maraton on vähentynyt ainakin osanottajalukujen perusteella (vaikka HS väittääkin toisin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://helsinki.midnattsloppet.r.mikatiming.de/?page=1&event=MLHF_999999158266DB00000002BE&pid=list&search[sex]=M&search[age_class]=%

 

http://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=3752&language=fi&ignoreuseragent=true

 

Yllä on kaksi tapahtumaa, tulokset, alempi on Helsinki10. Ajankohta on molemmissa suotuisa; toinen on huhtikuussa ja toinen on illalla. En sano kummankaan reitistä mitään, koska en ole osallistunut kumpaankaan, ikinä. Tänä vuonna osallistumisen listalla alempana olevaan esti se, että olin vasta toipumassa pyllähdyksestä ja kuntokin oli huono. Alkusyksyyn osui muita tapahtumia, enkä tiedä onko tapahtumassa suihkumahdollisuutta. Tulisin linjurilla ja menisin myös pois samalla välineellä. Noin 50 miestä paineli alle 40 minuutin kummassakin tapahtumassa. Paljon vai vähän? Osallistuja oli varmasti kohtalaisesti.

 

Kymppejä kyllä on, startti tapahtuu päivän kuumimpaan aikaan: http://www.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16587&RId=117&EId=5

 

Osallistuin Running Day -tapahtumaan, ja juoksin vitosen. Juoksin koko matkan yksin. Ensin oli selän takana kaksi juoksijaa, jotka menivät ohi. Sen jälkeen edessä ei ollut ketään. Siellähän taso oli hyvä, koska SUL oli kutsunut eturivin juoksijoita kilpailuun. En käynyt suihkussa. Tulin ja menin linjurilla. Piti käyttää myös muita kulkuvälineitä, jotta pääsi lähtöpaikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy