Jump to content
Juoksufoorumi.fi

PekkaS

SM-maraton 22.9.2018, veikkaus

Recommended Posts

Veikataan SM-maratonin kolmea parasta oikeassa järjestyksessä sekä miehissä että naisissa. Lisäksi veikataan miesten sekä naisten SM-maratonin voittoaikaa. Pisteitä saa seuraavasti: Voittaja oikein veikattu 3 pistettä, toiseksi tai kolmanneksi tullut oikein veikattu 2 pistettä, lisäksi yhden pisteen saa jos juoksija on veikattu oikein kolmen joukkoon, mutta on jollakin muulla sijalla kuin veikattu sija. Voittoaikaveikkauksessa lähimmäksi veikannut saa kuusi pistettä, toiseksi lähimmäksi veikannut neljä pistettä ja kolmanneksi lähimmäksi veikannut kaksi pistettä. Mahdollinen maksimipistemäärä veikkauksessa on 7 pist. (miesten kolme parasta oikein oikeassa järjestyksessä) + 7 pist. (naisten kolme parasta oikein oikeassa järjestyksessä) + 6 pist. (lähin veikkaus miesten voittoajalle) + 6 pist. (lähin veikkaus naisten voittoajalle) = 26 pistettä.

 

Osanottajalista on katsottavissa seuraavassa osoitteessa:

http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=19&nid=21086#M-maraton

 

Veikkausaikaa on kilpailun lähtöön asti eli klo 11 asti kilpailupäivänä, Jo veikattua riviä saa myös muuttaa kilpailun lähtöön asti (jos tulee esim. poisjääntejä). Veikkauksen voittajasta tulee juoksufoorumin vuoden 2018 veikkausmestari.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelaaja tietää aina häviävänsä, mutta: Miehet 1. Nummela. 2. Nieminen Jaakko. 3. Antti-Pekka Niinistö mustana hevosena.

                                                                    Naiset. 1. Vainio. 2. Miettinen Suvi. 3. Tuominen "ikiliikkuja" Mira.

Voittoaika miehillä 2.26 ja naisilla 2.48.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miesten maratonin voittaa Jaakko Nieminen, joka päkittää menemään kelpo vauhtia tällä hetkellä, kausi on ollut ihan ok, ja hijattain juoksi ratakympin alle 31, soolona. On juossut useamman onnistuneen maratonin, joten tietää miten kannattaa valmistautua ja minkälainen matka maraton on.

 

Kakkospallille nousee Antti-Pekka Niinistö, joka on ehkä vähän tuntemattomampi juoksija, mutta on äärimmäisen kova juoksija. Radallakin on juossut hienosti mutta on ihan varmasti vahva tekijä kun juostaan maantiellä ja maastossa. Kokemusta maratonilta on vähänlaisesti, mutta arvelisin että on valmistautunut hyvin, ja se on tärkeää.

 

Aki Nummelalla on lyödä pöytään joukon kovin ennätys, ja juoksi hämmästyttävän hyvin monta maratonia syksyllä ja keväällä kun tavoitteli kisalippua EM-kisoihin. Harjoittelu oli ymmärtääkseni tuolloin vähän niin ja näin ja siitä huolimatta pystyi juoksemaan oikeastaan juuri sellaisia aikoja kuin Nummelan tasoiselta juoksijalta uskaltaa odottaa. Eli jos valmistautuminen on ollut hiukan puuttellista, mikä on jopa erittäin todennäköistä, sillä Ylen haastattelupisteellä SM-viestin aikaan sanoi, että lähtee tästä vaihtelemaan vaippoja, ei se suoraan tarkoita sitä, että yltä katoaa ykkössuosikin viitta, koska on tosiaan osoittanut pystyvänsä huikeisiin suorituksiin, vaikka lähtökohta ei ole ollut paras mahdollinen. Nyt kuitenkin tuntuu että ei kulje. Edellä mainittujen haittatekijöiden lisäksi Nummelan suoritusta ja ennen kaikkea sijoitusta saattaa heikentää nimittäin se, että hän on kritisoinut vahvasti ennen kaikkea liittoa (ja rivien välissä on ollut mietittävää kaikille jotka ovat tekemisissä asian eli juoksun kanssa), ja joka sana on ollut täyttä asiaa, hämmästyttävän tarkasti on osunut maaliin. Mutta tämä saattaa kääntyä Nummelaa vastaan Joutsenossa, jos sattuu käymään niin että ei kulje. Ahtaat väylät saattavat käydä vieläkin kapoisemmiksi. Omat kaiken kansan eteen heitetyt kommentit alkavat työntyä kohti ja litistää.

 

Naisten maratonin vie Vainio.

 

Mira Tuominen ottaa hopean. Hyviä suorituksia tältäkin vuodelta, ja vaikkei juoksekaan maratonia joka viikonloppu, on ymmärtääkseni varsin varma silloinkin, kun mennään puolimaratonia pitemmille matkoille. Esimerkiksi Pirkan hölkän on valloittanut monta kertaa.

 

Pronssimitalin syrjässä on vahvimmin kiinni Suvi Miettinen, jolla oli ilmeisesti heikompi jakso kesällä, mutta joka on parhaimmillaan maan terävintä kärkeä lyhyemmillä matkoilla. Kysymysmerkki, koska ei ole juossut maratonia. Mutta Miettiselle siis pronssi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M: Nummela, Nieminen, Nissinen. Mennään nyt näillä, Nissisen nykykunto vähän arvoitus mut otetaan semmoseksi ylläriksi tohon pronssille. Tosin on siellä Rauma, Feuth ja Niinistö ny ainakin taistelemassa mitaleista.

 

N: Vainio, Miettinen, Kosonen. Voittajasuosikki ehdottomasti Alisa, muuten pakka aika auki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy