Jump to content
Juoksufoorumi.fi


SakuSo

Uusi Flyrun juoksusovellus Play Kaupassa

Recommended Posts

Noniin, nyt olisi julkaistu vähän erilainen juoksusovellus android -käyttäjille. Kyseessä olisi Flyrun -niminen mobiilisovellus, joka mittaa ja antaa palautetta juoksutekniikasta (Tässä tapauksessa askeleen kontakti/lentoaika ja tasapaino) ja antaa vinkkejä juoksutekniikan kehittämiseen. Lisäksi mittaa juoksumatkaa, aikaa, nopeutta ja askeltiheyttä. Sovellus on ilmainen ja sopii kaiken tasoisille juoksijoille. Sovellus käyttää siis mobiilin omaa kiihtyvyysanturia, jotenka parhaimman mittatarkkuuden saa pitämällä puhelinta juoksuvyössä. Sisältää myös suomenkielisen kielivalinnan englannin lisäksi.

 

Linkistä pääset Flyrunin sivuille Play Kaupassa:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.runapp.flyruntracker

Tulossa olisi muitakin hienoja tekoälyyn liittyviä ominaisuuksia, jos tämän hetkinen versio näyttää olevan käyttäjille hyödyllinen. Lisäksi kehitteillä olisi juoksutekniikan- ja liikkuvuuden harjoitteluun ohjeistettuja harjoitteita.

 

Ja jos päätät kokeilla sovellusta, niin olisi hienoa, jos saisi vielä jotain palautetta tai ideoita ja kokemuksia verrattuna muihin juoksu Appeihin. 

Palautetta voi antaa vaikka PALAUTE -osiosta tai saku.p.sourulahti@student.jyu.fi tai vaikka tänne 🙂

run_result_page.png

contact_page.png

 

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kappas ! 

 

Sovellurintamalla tuulee oikein hyvästi ja pulssimittarivalmistajat ovat saamassa vakavasti otettavan kilpailijan, veikkaan. Sykemittaus lie yhdistettävissä dataan, vaikkapa rintanauhan kautta. 

 

Mobiilitekniikkapuolelle jotain tällaista appia onkin odoteltu. Tai en ainakaan ole aiemmin moista hoksannut. 

 

Pitääpä tutustua tuohon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos sovellus mittaa tarpeeksi tarkkaan edes juoksuvyöllä ja kerää tarpeeksi suosioita android käyttäjillä, niin voisin melkein luvata että tulee jossain vaiheessa myös iOS:lle.

 

Ja näyttää siltä, että taskussa ei saa mitattua kovin tarkkaan jos puhelin heiluu vähänkin. Juoksuvyö on paras vaihtoehto, mutta saattaa toimia myös tiiviisti taskussa. Pitäisi luoda melkeinpä omat mittaus-algoritmit esim. taskulle ja käsivarsikotelolle.         

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokeilin aamuleikillä sovellusta ladattuna Samsung Xcover 3:een (Android 6.0.1). Tallensi kolme noin 2 km:n pätkää puhelimen ollessa tiukkojen housujen perstaskussa. Askeltiheydeksi näytti alakanttiin155-160, tarkistin tuon laskemalla itse ja sain n. 170-180, jonka Polarkin näytti käsivarressa. Tasapaino oli 47-49%/51-53% ja lento 24-30%/70-76%. Aika paljon oli vaihtelua omasta mielestä samalla tavalla juostunakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nätisti piirtää kartan, matkaa laite arvioi olleen 10,29 km. Oikeasti matkaa on 8;5 km about. Puhelin oli kyllä hihassa. Se ehkä selittää tuon eron.

 

Noista graafeista en oikein osaa sanoa, mitä niiden pitäisi olla.  

 

Mutta joo, ihan varmasti tälle löytyy markkinat, jos sykemittaus saadaan mukaan BT n kautta, niin eiköhän puhelin silloin toimi yhtä hyvin k. erilliset mittaritkin. Ainakin pääosin. Vyölaukku, tms. ilmeisesti parantaa mittaustulosta. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos palautteista! Hienoa kuulla ja nähdä, että sovellus on jo toiminut useissa eri laitteissa. Ja kyllä noissa mittatarkkuuksissa on vielä hiottavaa, mutta oikeastaan realistinen tavoite olisi päästä sille tasolle, että kykenee analysoimaan ainakin keskiarvollisia eroja eri juoksutyylillä.       

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan tuo haastavaa saada mittauksia tarkaksi, kun laitteita on monenlaisia ja kiinnityspaikka vaihtelee. Minullakin juoksutyyli on tarkoitus saada mahdollisimman taloudelliseksi ultrajuoksuun, jolloin askel on hiipivä. Tällöin tuo kiihtyvyysanturin signaali saattaa olla huono analyysiin. Yhden pätkän juoksin kovempaa noin @4:30 min/km vauhtia ja merkittävää eroa en saanut hitaampaan n. "@5:40 juoksuun verrattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa !

 

Kehitys kehittyy ja todennäköisesti nuo pikkupuutteet saadaan korjatuksi. Ei maailma vielä(kään) ole valmis, tuoltakaan osin.

 

Tuli sattumalta mieleen, kun vanha mummini - 60 luvun lopussa taivasteli telkkarin tarpeellisuuta. :

 

"En minä ainakaan sellaista televisioonia ainakaan tarvi, kuulen hyvin sävelradion, ja päivän sanan radiosta ja sanomalehdistä näen uutiset " 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä  • Alennukset jopa -70%


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy