Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Polar Vantage V ja Polar Vantage M


Seppo

Recommended Posts

 

11 tuntia sitten, LauriH kirjoitti:

 Season Planner jolla voi suunnitella koko harjoituskauden

 

Vihdoinkin tämä ominaisuus löytyy  nyt suoraan laitevalmistajan arsenaalista. Polar on kyllä tehnyt hyvää duunia softapuolella. Ainakin omiin tarpeisiin hyvin riittävä jo tälläisenä. Mielestäni ehdottomasti paras datan seuranta ja analysointi näistä laitevalmistajan  alustoista. Kudos Polar ja kiitos. 

 

Vantage V käytössä, ja ensivaikutelma todella hyvä. Hieman liian aikaista vaan sanoa enemmän, mutta lupaavalta vaikuttaa. 

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäinen juoksulenkki heitetty Vantage Veen kanssa. Rannesykemittauksen tarkkuus oli kyllä positiivinen yllätys 👍 Ensikokemuksen perusteella sykevyötä en tule enään ainakaan juoksussa käyttämään. 

 

Jatkuvaa sykeseurantaa en ole vielä päällä pitänyt. Ainakin jollain palstalla oli virheellisistä sykepiikeistä keskustelua.. Samaisen keskustelun mukaan kyseessä olisi bugi, jota työstetään Polarin toimesta kuntoon.

 

Kellohan on vielä täysi raakile, mutta lupaavalta vaikuttaa. Flowi on myös ottanut isot harppauksen eteenpäin 😊

Link to comment
Share on other sites

25 minuuttia sitten, Pyörämees kirjoitti:

No nyt siellä näkyy kaikki unitiedot 🙄 eli en tiedä oliko jotain ongelmia jossain, vai täytyykö malttaa vaan odottaa hieman kauemmin synkkauksen jälkeen..

 

Olen huomannut saman asian. Eli jos heti heräämisen jälkeen synkkaa mittarin niin unitiedot ei vielä siirry. Mittari ei ilmeisesti ole vielä päättänyt että olet hereillä vaan tekee sen jälkikäteen aktiivisuuden mittauksesta. Kun on kulunut tarpeeksi aikaa niin data kuitenkin siirtyy.

 

Olen nyt kolmena aamuna tehnyt ortostaattisen testin kun kaapista löytyi jo aiemmalta ajalta H10 sensori. Palaute on että en ole palautunut tarpeeksi hyvin ja että tänään kannattaisi pitää vain kevyt päivä tai levätä. Ortostaattinen syke koholla vaikka cardioload on "maintaining". Subjektiivinen olo on että jalat tuntuu heti aamusta väsyneeltä ja edellisen yön unet oli huonot, joten nämä varmasti heijastuu sykkeeseen. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sama juttu, kellossa en ole nähnyt lainkaan unitietoja, kuuluuko ne näkyä siellä myös? Polar Flow ohjelmaan ei myöskään tule uni osioon tietoja, poikkeuksena ensimmäinen yö, sen jälkeen ei uni tietoja ole näkynyt. Aktiivisuus puolelle uni tiedot ovat kyllä tulleet.

Ortostaattiseen testiin näyttää kelpaavan myös suunnon smart sykevyö.

Link to comment
Share on other sites

Piti rekisteröityä palstalle kun oon seuraillut tätä ketjua ja sattunut ihmettelemään samaa.

 

Mä oon tsättäillyt Polarin asiakaspalvelun kanssa tässä viikon mittaan samasta asiasta, kun unidata näytti muodostuvan tosi epäsäännöllisesti. Itsellä Vantage M, aiemmin M430.

 

Mun diagnoosini on sama kuin LauriH:lla, eli kellolla tuntuu kestävän aika kauan muodostaa tuo unidata. M430:ssä oli toiminto jolla unenseurannan pystyi lopettamaan halutessaan ja unidata muodostui heti, mutta tässä ei sitäkään vielä ole. Jostain syystä parilta yöltä se on jäänyt saamatta kokonaan.

 

Polarin ratkaisuehdotus tässä vaiheessa oli, että unenseurannan saa pakotettua Vantagessa loppumaan laittamalla kellon aamulla hetkeksi USB-kaapelin päähän. Kokeilin tätä eilen synkkaamalla kaapelilla PC:lle heti herättyäni, ja se toimi. Tänään taas en synkannut heti aamulla (kuten yleensä teen) ja unidata oli muodostunut reilu tunti heräämisen jälkeen. Uskoisin, että sen tietää siitä, kun tämänhetkisen sykkeen näyttöön on tullut tieto yön alimmasta sykkeestä.

 

Parilta yöltä kadonnut data vielä mietityttää, joten testaan huomenna sitä, saattaako se hajota silloin jos kellon synkkaa aamulla ilman kaapelia ennen kuin unidata on muodostunut. Välitän testitulokset myös Polarin suuntaan, jos heille sattuu siitä hyötyä olemaan.

 

Aika keskeneräinen laite tämä kyllä vielä on, vaikka omat tarpeeni aika hyvin täyttyvät tälläkin. Jatketaan kuitenkin käyttöä, sillä aika tavalla mukavampi tämä on kädessä kuin M430 oli.

Muokattu
Tarkennuksia
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Manuaalinen referenssikorkeuden asetus  pitää kyllä saada tähän. Sinänsä baro on toiminut hyvin, mutta tänään lenkki alkoi korkeudesta -36m ja päättyi samaan, mikä sinänsä hyvä kun sama paikka. Säätilassa edellisestä päivästä tapahtunut muutos siis aikaansai muutoksen +80m -> -36m yön aikana. Eli automaattinen korkeuden asetus on vähän hukassa ja joka tapauksessa olisi paras saada myös mahdollisuus asettaa se käsin. 

Edit: Strava ei ilmeisesti tunne Vantage V kelloa ja laittaa korkeudet oman karttapohjansa mukaan mikä on yleensä ainakin Suomessa huu-haata. Pitää huhuilla myös Stravan suuntaan itsekin. 

Link to comment
Share on other sites

Kovasti kyllä olin sitä mieltä että vaihdan m430 tähän M malliin. Mutta nyt kun täältä lueskellut, ja vaikuttaa että mm. jatkuva sykkeenseuranta on kobin buginen jne. Niin taidan kyllä jäädä vielä seurailemaan ja odottelemaan päivityksiä.

Vaikka kovasti kyllä houkuttais vaihtaa ihan vaan sen vuoksi että kivemman näköinen

Link to comment
Share on other sites

Tänään ajelin läskillä Vantage Veen testiajoa noin 2h30min rannesykemittauksella. Ei voi kuin todeta, että treenatessa kello ainakin toimii hyvin. Sykedatassa ei mitään hyppyjä/ihmeellisyyksiä lenkin aikana. GPS-jälki kulki myös sieltä mistä pitikin. Kello oli ranteessa hihan alla koko lenkin ajan. Toki välillä vilkuilin, vastaavatko tuntemukset kellon lukemia, ja kyllä vastasivat.

 

Ainakin näyttäisi, että myös akunkesto on kohdillaan. 👍 Toivottavasti pitkiä talvivaelluksia on hyvä tehdä Vantage Veen kanssa. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy