Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Guest suunnistaja

Sykemittari/GPS suunnistukseen

Recommended Posts

Guest suunnistaja

Onko tämän foorumin suunnistusta harrastavilla ihmisillä suosituksia suunnistukseen sopivasta urheilukellosta, jossa olisi vähintään sykemittari + GPS-tallennus? Nuo nyt taitaa nykyään löytyä ihan kaikista malleista, mutta jos joku on tiettävästi suunnistukseen parempi kuin muut, kuulisin mielelläni mielipiteitä. Varsinkin se kiinnostaa, että voiko kelloa pitää samassa kädessä kuin kompassia, vai häiritseekö kaikki kellot kompassia? Muita kriteerejä laitteelle olisi mahdollisimman edullinen hinta (en ala kanniskella ryteikössä kovin monen satasen välineitä) ja helppokäyttöisyys. Varsinkin kuljetun reitin tarkastelu kartalla olisi hyvä saada onnistumaan helposti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemukseni mukaan mikä tahansa laite käy, minkään olematta erityisesti parempi kuin toiset nimenomaan suunnistuksen näkökulmasta. Tärkein ominaisuus lienee laadukas gps -jälki (mikä löytyy myös edullisista malleista) sekä gpx -reitin saaminen helposti ulos esimerkiksi Quickroute -jälkianalyysia varten. 

 

Itse käytän mittaria samassa kädessä kuin kompassia, enkä voi eksymisistäni syyttää mittaria taikka kompassia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on käytössä Polar RC3 jossa on ilmeisesti magneettia tuon latauspistokkeen suojan kiinnitykseen. Kun olen esim tarpomassa riistakolmiota jossa pitää mennä 4 km tikkusuoraan niin joudun laittaan kellon reppuun ettei häiritse kompassin käyttöä. Eli kannattaa tarkistaa ettei mitään magneettisia osia ole kellossa 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nyt kun/jos näyttää siltä että vanhan ambitin tiedot jää pelkästään ranteeseen tulevaisuudessa niin mikäköhän olisi tällä hetkellä semmonen kello että ei haittaa kompassia ja saa siirrettyä gpx reitin (helposti) läppäriin quick routea ja reittihärveliä varten ? onko kellään kokemuksia

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 tuntia sitten, kari.t kirjoitti:

nyt kun/jos näyttää siltä että vanhan ambitin tiedot jää pelkästään ranteeseen tulevaisuudessa niin mikäköhän olisi tällä hetkellä semmonen kello että ei haittaa kompassia ja saa siirrettyä gpx reitin (helposti) läppäriin quick routea ja reittihärveliä varten ?

 

Mikä tahansa uusi GPS-kello täyttää nuo vaatimukset. Itsellä Suunto Spartan Trainer, ja on toiminut suunnistuskäytössä hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 19.1.2019 at 06.14, kari.t kirjoitti:

nyt kun/jos näyttää siltä että vanhan ambitin tiedot jää pelkästään ranteeseen tulevaisuudessa

 

Miksei niitä reittejä jatkossa saisi vanhasta ambitista ulos? Mulla ainakaan ei ole aikomusta ambiteista ihan heti luopua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämmönen viesti tuli suunnolta tammikuussa, tiedotteen mukaan ambit ja ambit2 eivät toimi uudessa appissa ja jos/kun movescount lopetetaan niin reenit jää ranteeseen (ellei joku ulkopuolinen tee sovellusta läppäriin tms usb liittimellä) :

 

In April 2018 we launched our new service, Suunto app with the intent to deliver a better experience for the Suunto community as a whole. If you haven’t checked out Suunto app yet, now is a great time! You can download it today for iOS or Android.

 

It is within this context that we will begin to ramp down our previous digital service, Suunto Movescount, with a target of closing the service, at earliest in summer 2020. We will share updates regularly via email and on suunto.com/transition. Our website and this email (which will come regularly throughout 2019) will always be the latest source of information related to our digital service transition to Suunto app.
 
We will also provide a way to share your feedback with us directly, and we’ll tell you more about that in our next email update.
 
Read more about the news here, including some key FAQ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin minä sain Suunnolta kyselyn siitä, mistä ominaisuuksista Movescountissa pitää, käyttääkö mielummin Movescounttia vai appiä jne.

Eli tuntuu, että asiakaspalautteen perusteella selvittävät vielä mitä asiakkaat oikeasti haluavat käyttää.

 

Jotenkin tuntuu, että Movescount tulee jatkumaan. Itse pidän Ambit2:n sinne asti, kun varmistuu, että sitä ei voi käyttää

lisäksi voi tulla muita palveluja tukemaan Ambit2:sta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin mun läppärilä se moveslink2 softa lukee kellosta tiedot ja kirjoittaa ne roaming hakemistoon xml tekstitiedoksi vaikka verkko olisi kokonaan poikki. Reissussa ilman nettiä saa näin talteen datat ettei ylikirjoitu kellossa. Eli jos se webbisaitti katoaisi, käsittääkeni jäisi data toki postaamatta pilveen, mutta sinne oman koneen hakemistoon se data kyllä tulee. Jotkut softat lukevat jo nyt näitä näitä sml tiedostoja ja niiden kääntäminen gpx muotoon ei ole amerikantemppu. Varsinkin jo ei tarvitse ihan kaikkea hifistelytietoa konvertoida. Yleensä hakemisto on kai C:/Users/%USERNAME%/AppData/Roaming/Suunto/Moveslink2  ja siellä sml tiedostot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy