Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Guest suunnistaja

Sykemittari/GPS suunnistukseen

Recommended Posts

Guest suunnistaja

Onko tämän foorumin suunnistusta harrastavilla ihmisillä suosituksia suunnistukseen sopivasta urheilukellosta, jossa olisi vähintään sykemittari + GPS-tallennus? Nuo nyt taitaa nykyään löytyä ihan kaikista malleista, mutta jos joku on tiettävästi suunnistukseen parempi kuin muut, kuulisin mielelläni mielipiteitä. Varsinkin se kiinnostaa, että voiko kelloa pitää samassa kädessä kuin kompassia, vai häiritseekö kaikki kellot kompassia? Muita kriteerejä laitteelle olisi mahdollisimman edullinen hinta (en ala kanniskella ryteikössä kovin monen satasen välineitä) ja helppokäyttöisyys. Varsinkin kuljetun reitin tarkastelu kartalla olisi hyvä saada onnistumaan helposti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemukseni mukaan mikä tahansa laite käy, minkään olematta erityisesti parempi kuin toiset nimenomaan suunnistuksen näkökulmasta. Tärkein ominaisuus lienee laadukas gps -jälki (mikä löytyy myös edullisista malleista) sekä gpx -reitin saaminen helposti ulos esimerkiksi Quickroute -jälkianalyysia varten. 

 

Itse käytän mittaria samassa kädessä kuin kompassia, enkä voi eksymisistäni syyttää mittaria taikka kompassia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on käytössä Polar RC3 jossa on ilmeisesti magneettia tuon latauspistokkeen suojan kiinnitykseen. Kun olen esim tarpomassa riistakolmiota jossa pitää mennä 4 km tikkusuoraan niin joudun laittaan kellon reppuun ettei häiritse kompassin käyttöä. Eli kannattaa tarkistaa ettei mitään magneettisia osia ole kellossa 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nyt kun/jos näyttää siltä että vanhan ambitin tiedot jää pelkästään ranteeseen tulevaisuudessa niin mikäköhän olisi tällä hetkellä semmonen kello että ei haittaa kompassia ja saa siirrettyä gpx reitin (helposti) läppäriin quick routea ja reittihärveliä varten ? onko kellään kokemuksia

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 tuntia sitten, kari.t kirjoitti:

nyt kun/jos näyttää siltä että vanhan ambitin tiedot jää pelkästään ranteeseen tulevaisuudessa niin mikäköhän olisi tällä hetkellä semmonen kello että ei haittaa kompassia ja saa siirrettyä gpx reitin (helposti) läppäriin quick routea ja reittihärveliä varten ?

 

Mikä tahansa uusi GPS-kello täyttää nuo vaatimukset. Itsellä Suunto Spartan Trainer, ja on toiminut suunnistuskäytössä hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  


  • Talviale!

    Alennukset jopa -60%


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy