Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Guest suunnistaja

Sykemittari/GPS suunnistukseen

Recommended Posts

Guest suunnistaja

Onko tämän foorumin suunnistusta harrastavilla ihmisillä suosituksia suunnistukseen sopivasta urheilukellosta, jossa olisi vähintään sykemittari + GPS-tallennus? Nuo nyt taitaa nykyään löytyä ihan kaikista malleista, mutta jos joku on tiettävästi suunnistukseen parempi kuin muut, kuulisin mielelläni mielipiteitä. Varsinkin se kiinnostaa, että voiko kelloa pitää samassa kädessä kuin kompassia, vai häiritseekö kaikki kellot kompassia? Muita kriteerejä laitteelle olisi mahdollisimman edullinen hinta (en ala kanniskella ryteikössä kovin monen satasen välineitä) ja helppokäyttöisyys. Varsinkin kuljetun reitin tarkastelu kartalla olisi hyvä saada onnistumaan helposti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemukseni mukaan mikä tahansa laite käy, minkään olematta erityisesti parempi kuin toiset nimenomaan suunnistuksen näkökulmasta. Tärkein ominaisuus lienee laadukas gps -jälki (mikä löytyy myös edullisista malleista) sekä gpx -reitin saaminen helposti ulos esimerkiksi Quickroute -jälkianalyysia varten. 

 

Itse käytän mittaria samassa kädessä kuin kompassia, enkä voi eksymisistäni syyttää mittaria taikka kompassia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on käytössä Polar RC3 jossa on ilmeisesti magneettia tuon latauspistokkeen suojan kiinnitykseen. Kun olen esim tarpomassa riistakolmiota jossa pitää mennä 4 km tikkusuoraan niin joudun laittaan kellon reppuun ettei häiritse kompassin käyttöä. Eli kannattaa tarkistaa ettei mitään magneettisia osia ole kellossa 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy