Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
JH1

Kasteletteko suunnistusjalkineet ennen jalkaan laittoa?

Recommended Posts

Minulla on VJ Intergratorit ja nyt kuivan kesän aikana ne ovat käpristyneet ja tuntuvat varpaille hieman ahtailta. Näköjään pelkkä pesu ei riitä pitämään nastareita mitoissaan vaan ne kutistuvat ihan selvästi. Pitäisi siis kastella ne ennen jalkaan laittoa, mutta mietityttää miten se kannattaisi käytännössä tehdä, ettei kohta kasva home joka paikassa. Kuulin että joku liottaa nastareita pidempään ja toiset kastelevat ne vasta juuri ennen käyttöä.

 

Mikähän olisi paras käytäntö mikä kannattaisi ottaa tavaksi?

Esim. uitanko nastareita jo kotona, valutan enimmät vedet pois, nastarit muovipussiin ja kisapaikalla jalkaan? Ja kohta ne ovat mustana pölystä. :icon_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 tuntia sitten, JH1 kirjoitti:

Pitäisi siis kastella ne ennen jalkaan laittoa, mutta mietityttää miten se kannattaisi käytännössä tehdä, ettei kohta kasva home joka paikassa. Kuulin että joku liottaa nastareita pidempään ja toiset kastelevat ne vasta juuri ennen käyttöä.

 

Mikähän olisi paras käytäntö mikä kannattaisi ottaa tavaksi?

 

 

Yleensä en kastele, mutta varsinkin talven aikana ne tuntuu kutistuvan, varmaan kuivan ilman takia. Oon tehnyt kastelun ihan niin, että kotona kengän kärkiosa vesihanan alle muutamaksi sekunniksi, pieni liraus vettä myös kengän sisään, annan imeytyä pienen hetken ja kaadan ylimääräiset pois. Sitten vaan muovipussiin ja kisoihin. Ei sitä vettä hirveän paljoa tarvitse, sen verran vaan, että kengän kärkiosan nahka on vähän kostea. Voihan ne kisapaikallakin kastella, vaikka juomapullosta tai jos löytää vesilätäkön niin astuu siihen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jukolassa otin pohjalliset pois ja nostin kengät kantoa vasten pystyyn kärjet alaspäin ja sitten kaadoin pullosta vettä kenkien sisälle seisomaan. Muutaman minuutin päästä kaadoin ylimääräiset pois ja laitoin pohjalliset paikalleen.

 

Tämän jälkeen kengät tuntuivat mukavan pehmeiltä ja varpaille oli tilaa. Pidin niitä jalassa jo aamupalalla ennen osuudelle lähtöä. Äkkiähän kengät taas kuivuvat superkuivassa maastossa, mutta onneksi siihen on näköjään helppo lääke.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy