Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
ForrestG

HHM vai HCR parempi

HHM vai HCR parempi?  

9 ääntä

This poll is closed to new votes
  1. 1. HHM vai HCR parempi?


  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 24.06.2018 at 07:00

Recommended Posts

Omakohtaisesti olen sitä mieltä, että HHM pesi ja linkosi kyllä paremmuudellaan liki kaikilla osa-alueilla, jos vertaa niihin kertoihin mitä olen osallistunut HCR:lle tai HCM:lle.

 

Reitti oli parempi, maalissa tarjoilut olivat paremmat.

 

Ainut missä HCR/HCM voittaa on peseytymistilat, mutta niiden painotus on omasta mielestäni hyvinkin vähäinen, sillä onhan tullut käytyä ihan hyvissä kisoissa missä ei ole minkäänlaista peseytymismahdollisuutta pl lähijärven uimaranta.

 

Ensi vuonna jos luoja suo, niin HHM:n viivalla olen uudestaan. Jäi hyvä fiilis tapahtumasta.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miulla ei vertailupohjaa oo kun tää oli eka pääkaupunkiseudun juoksutapahtuma jossa mukana. Mutta samaa mieltä järjestelyistä ja fiiliksestä. Reitti on ihan helkutin hieno mitä nyt ehti vähän ympärilleenkin kattomaan. Ilmo lähtee varmasti myös ensi vuoden tapahtumaan.

 

Omalla kohdalla ainut nega oli maalintulo kun tuo kintunperkele repesi enkä tohkeissani nähnyt yhtään ea-ihmistä siinä maalialueella että olisi saanut koipeen kylmää ja kompressiota. Onneksi kylmiä redbull-tölkkejä sain pari joista ensi alkuun kylmähauteen tehtailin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsinki Half Marathon.

 

En kuitenkaan sanoisi, että ero on valtavan suuri ja kumpikin häviää esim. Stockholm Halvmarathonille. Helsinki Half Marathonilla on kuitenkin jotenkin parempi tekemisen fiilis, ehkä osittain se johtuu siitä, että toisin kuin HCR joka on usein ollut enimmäkseen metsää ja hiekkatietä, HHM on yritetty selvästi tehdä niin kaupunkimaiseksi juoksuksi kuin mahdollista.

 

Varsinaista kaupunkitapahtumafiilistähän nyt tänne ei saa tekemälläkään, koska ne HHM:n kadutkin ovat ehkä lähtöajasta johtuen täysin tyhjiä, juoksijoita ja satamiin ajavia rekkoja lukuun ottamatta. Silloin jos ja kun stadion on käyttökunnossa, niin HCR vetää pidemmän korren stadionin käytöstä, urheilukäyttöön suunniteltu, toisin kuin Finlandiatalo.

 

HHM:lla on omat ongelmansa, joita eivät ole saaneet vielä kuntoon. Esim. lähtöalueen kuulutukset kuuluvat ehkä noin kymmenen metrin säteellä lähtöviivasta ja Finlandiatalon edessä, mutta eivät ollenkaan siellä, missä 90% juoksijoista odottaa lähtöä. HHM kuitenkin yrittää selvästi parantaa. Jonain vuonna jätin palautetta huonoista ja pienistä vaatepusseista, ja tänä vuonna sitten olikin toistaiseksi paras kotimaisissa tapahtumissa jaettu vaatepussi, joka kestää muutakin käyttöä juoksun jälkeen.

 

Eniten Helsinki Half Marathonissa ärsyttää nimi, joka on suora käännös Helsingin puolimaratonista, joka taas on HCR:n vanha, alkuperäinen nimi. Jos samat järjestäjät vielä sotkevat kuviota järjestämällä Helsinki Marathonin Helsinki City Marathonin perinteisenä päivänä, niin pistää kyllä miettimään, että yritetäänkö siellä mennä siitä mistä aita on matalin, vai tahallaan kopioida mahdollisimman samanlaisia nimiä.

 

HHM:n eduksi on laskettava pienet, mutta sympaattiset jutut, jotka sinänsä ovat merkityksettömiä, mutta joista kuitenkin saa vähintäänkin hyvän mielen. Esim. osallistumismitali oli tänä vuonna kengänmuotoinen pullonavaaja, viime vuonna se taisi olla puusta veistetty. Yritystä ainakin löytyy!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähtö- ja maalialue: HHM

Reitti: HHM (niukasti)

Maalihuolto: tasapeli

Tunnelma: tasapeli

Juoksunron haku: HHM

Ajankohta (pvm ja kellonaika): HHM

Mitali: HHM

Huoltopisteet: Tasapeli

Hinta: tasapeli? 

 

Molempiin olen osallistunut pari kertaa ja molemmat ovat mielestäni kelpo tapahtumia. En kuitenkaan äkkiseltään keksi mitään missä HCR olisi selkeästi parempi, eli HHM vie voiton minunkin mielestä. Nyt en yhtään muista miten hintaportaat menevät, kuitenkin olen sitä mieltä että hinnat ovat aika suolaiset mikäli ei tartu Early Bird tarjouksiin. Onneksi sain tänä vuonna ostettua HCR:n osallistumisoikeuden foorumilta, 70e hintaa en olisi enää maaliskuussa maksanut..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu
8 tuntia sitten, ForrestG kirjoitti:

Eilen oli HHM ja kävin siellä juoksemassa. Olin huoltamassa ja muuten hengailemassa HCR ja Helsinki City Running Dayssä ja mitä mieltä olette kummassa järjestelyt pelasivat paremmin?

 

HHM alkaa olla jo mielestäni kv. tason kilpailu. Radalle pääsee edelleen kaiken maailman fillaristeja ja lastenvaunujen kävelyttäjiä. Muutenkin rata vähän haastavaa, mutta urheilijoista pidetään hyvin huolta. Tarjoilut pelaavat, paita on hyvä, tulee ilmaitset fotot, saa kaikenlaista kassiin mukaan jne. Lisäksi se ilmapiiri on paljon parempi. Aamulähtöaikakin on niin kuin kisoissa kuuluu olla.

 

Huomenna julkistan vähän laajemman raportin HHM:stä tapahtumana, mutta nyt voin jo sanoa, että Aki Nummela & co. ovat kuudessa vuodessa onnistuneet luomaan sellaisen tapahtuman, jossa viihtyy.

 

HHM on Suomen paras juoksutapahtuma tällä hetkellä. Midnight Run on toiseksi paras ja kolmossija jääköön nyt jakamatta, sillä siinä on muutama vaihtoehto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En rehellisesti tiedä kumpi oli paremmin järjestetty, mutta listaan tähän vähän missä kumpikin oli parempi.

HCR:ssä omasta mielestä parempi reitti, juomapisteet parempia ja mukavaa että viimeisiltä sai myös banaania/suolakurkkua (näin siis sillon kun viimeksi olin siellä). Juomapisteitä taisi olla tosin vähemmän kuin HHM:ssä. HHM:ssä myös odottelua jotta sai mennä tien yli

Aika (sekä lähtö että ihan päivämäärä) oli HHM:ssä parempi, kuin myös maalialue. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy