Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
X66

Fluorivoiteille kielto?

Recommended Posts

Olette varmaan lukeneet fluorivoiteiden kyljestä kuinka kamalaa myrkkyä ne ovat ja miten voiteiden käsittely pitäisi hoitaa.

Muutaman kerran olen kuullut huhuja että ainakin voimakkaampia fluorivoiteita oltaisiin kieltämässä. Tietääkö joku tästä lisää?

 

Itselläni on täydellinen boikotti kaikkia fluorivoiteita vastaan. Tämä on hyvä syy olla osallistumatta mihinkään hiihtokilpailuihin kunnes tämä myrkyttäminen loppuu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovathan ne myrkkyjä, mutta käytännössä haitta kohdistuu voitelijaan, joka voi joutua hönkäilemään kuumennetun voiteen höyryjä. Tämä voi lisätä syövän riskiä. Luontoon kertynee kovin marginaalisia määriä myrkkyjä suksien pohjista, koska voidetta loppujen lopuksi jää pohjaan aivan onneton määrä. No, siklausjätteet pitäisi kai laittaa ongelmajätteisiin. 

 

Joo, en minäkään koske fluorivoiteisiin. Ei tee mieli saada syöpää. Mokomat joutaisivat kieltoon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Joo, en minäkään koske fluorivoiteisiin. Ei tee mieli saada syöpää. Mokomat joutaisivat kieltoon. 

 

Kyllähän valtaosa voiteista taitaa mennä muiden kuin ammattilaisten käyttöön, ja jos ajatellaan voitelujätettä ongelmajätteenä, niin voiteluun käytettävät vaatteet ja välineetkin pitäisi käsitellä vastaavasti, jota tuskin ammattivoitelijatkaan yleensä tekevät.

 

Tästä tulee myös kysymys paljonko vauhdit mahtaisivat pudota ilman fluoreja; vaikuttaisiko esim. tasurin käyttöön. Fluoreja on ilmeisesti käytetty ammattipuolella jo lähemmäs 30 vuotta.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isoin sairastumisriski on varmasti ns. ammattivoitelijoilla, jotka altistuvat käryille. Heitä onkin kai kuollutkin syöpään. Satunnainen voitelija ei varmaan saa kohtalokkaita annoksia. 

 

Ns. fluorivoiteista luopuminen ei näkyvissä määrin vähentäisi vauhteja. Niin moni muukin asia vaikuttaa suksien luistoon. Eikä fluorivoide suinkaan ole merkittävimpien joukossa, vaikka olisi miten hf. Olisiko muutama sekunti per kilometri, kelistä riippuen, ja voidehan kuluu nopeasti matkan varrella. Kuntoilija ainakaan ei noita aineita tarvitse suksiinsa, ainakaan peruslenkillä.

 

Tuskin tasuriinkaan vaikuttaisi. Noissa pitkissä kisoissa ei varmaan loppumatkasta enää ole paljon voidetta, ainakaan fluoripinnoitetta järkevästi jäljellä pohjissa ja silti tyypit jaksavat hyvin pumpata. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy