Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Guest Ahistaa

Jyväskylän katujuoksu, 5.5.2018

Recommended Posts

Guest Ahistaa

Osallistuin tänään otisikon mukaiseen puolimaraton kilpailuun.

http://www.jyvaskylanweikot.net/3-JYWE.html

http://www.jyvaskylanweikot.net/Katujuoksu_Jkl_2018_LWRD.pdf

 

Tapahtuman ilmoituksessa mainostettiin reitin olevan tarkistusmitattu, tähän luotin... Rettiä oli jouduttu tietöiden takia hieman muuttamaan ja lisäksi järjestäjä oli tehnyt muutamia muita uusia mutkia reittiin verrattuna reittikarttaan ja viime vuoden reittiin. Näistä johtuen matkaksi muodostui 21,6, km!. Tietysti tätäkään matkaa ei ole tarkistusmitattu, muttta tämä oli viidellä muullakin juoksijalla GPS:n ilmoittama matka. Lisäksi muutokset reittiin oli merkattu erittäin huonosti, maahan oli maalattu viiva sekä väärälle että uudelle "oikealle" reitille eikä opastajia ollut paikalla. Ehkä tämä ylipitkä matka oli kompensaatio viime vuoden alimittaiselle puolimaratonille...

 

Järjestelyt olivat muutenkin samaa tasoa. Palkintojenjakoa ei järjestetty lainkaan, jokainen sai itse kysellä kisatoimistosta tuloksensa/sijoituksensa/mahdollisen palkintonsa perään. Tuloksia ei kisapaikalla missään näkynyt. Ehdottaisin, että tämä järjestävä seura (jonka nimeä en tässä kohteliaisuudesta mainitse), jättäisi juoksukilpailujen järjestämisen jollekin toiselle seuralle jolla on hieman ryhtiä/osaamista aiheesta. Esim Hippoksen maratonkerho voisi tämän kisan varmaan hyvinkin järjestää, kun kisakeskuskin on Hippoksella. Tarve tälle keväiselle puolimaraton kisalle Jyväskylässä on olemassa.

 

Nyt tietysi joku sanoo, että mitä väliä sillä on jos matka heittää vain 500 metriä. Ei sillä olisikaan, jos järjestäjä ilmoittaisi etukäteen, että matka on jotain 20-22 km , eikä väittäisi että se on tarkistusmitattu. Tämän ilmoittamalla, jokainen mahdollinen juoksija voisi suhtautua kisaan sopivalla vakavuudella ja jättää tulematta paikalle jos haluaa virallisen puolimaraton tuloksen. Täältä niitä ei saa!

 

Ugh, olen puhunut.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amatöörimäistä puuhasteluahan tuo tapahtuma on aina ollut ja kaikki nuo kertomasi ongelmat ovat tuttuja myös aiemmilta vuosilta. itse en ole moneen vuoteen tuonne viitsinyt näiden ongelmien vuoksi lähteä, vaikka reitti kulkee tuttuja treeniväyliäni pitkin.

'

Virallisesta mitauksesta sen verran , että sen tarkoitushan ei ole saada reittiä oikean mittaiseksi, vaan varmistaa, että se on vähintään ilmoitetun matkan pituinen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy